"Πηγή έμπνευσης το αντρικό"

peristerigsΤο Περιστέρι ξεκίνησε ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στην Α2 γυναικών και από την αρχή της χρονιάς το αποδεικνύει. Ο ΓΣΠ έχει το απόλυτο των νικών μετά και την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής της Α' ΕΣΚΑ γυναικών. Ο τεχνικός της ομάδας, Αντώνης Παπαδέλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τους στόχους που θέτει αλλά και για το αντρικό τμήμα που αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αήττητο σερί του Περιστερίου
"Μέχρι τώρα έχουμε το απόλυτο. Η ομάδα έχει δουλέψει με συνέπεια και προγραμματισμό. Τα κορίτσια δουλεύουν καθημερινά πάρα πολύ και η προπόνηση είναι στοχευμένη ανάλογα με τον αντίπαλο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Στο προγραμματισμό έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο συνεργάτης μου, Νίκος Γλεντής, ο οποίος έχει αναλάβει την φυσική κατάσταση και τα βάρη με αποτέλεσμα σε αυτό το κομμάτι να είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Από εκεί και πέρα είναι εξαιρετική η προσπάθεια που κάνουν τα κορίτσια, καθώς ακολουθούν κατά γράμμα τον προγραμματισμό σε κάθε ματς. Τα αποτελέσματα είναι απόρροια της δουλειάς που κάνουν καθημερινά στη προπόνηση".

Για τους στόχους του Περιστερίου στο φετινό πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑ γυναικών
"Στόχος είναι αρχικά να βγει η ομάδα στη τετράδα κι από εκεί και πέρα δεν το κρύβουμε ότι θέλουμε την άνοδο στην Α2. Το τμήμα απαρτίζεται από πολλές νεαρές κοπέλες που προέρχονται από τις ακαδημίες (Ιωάννα Χρονοπούλου, Άννα Χιώτη και Νίκη Κοντοέ). Σκοπός είναι να αναδειχθούν. Παράλληλα στο ρόστερ υπάρχουν αρκετές αθλήτριες που παρότι είναι σε μικρή ηλικία έχουν πολλές εμπειρίες και μπορούν να δώσουν πολλά (Βάσω Τσαρούχα, Κατερίνα Σερέτη, Έλενα Κατσαρά). Με αυτές τις παίκτριες και με τις νέες που αναδεικνύονται θέλουμε να φτιάξουμε ένα σύνολο που θα μπορεί να σταθεί και να πρωταγωνιστήσει όχι μόνο φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια".

Για τις υποδομές του ΓΣΠ
"Δυστυχώς το γυναικείο μπάσκετ περνάει κρίση. Όλο και λιγότερα κορίτσια έρχονται να παίξουν μπάσκετ. Αν και ο δήμος Περιστερίου είναι μεγάλος με αρκετούς κατοίκους οι ακαδημίες των ομάδων της περιοχής έχουν μικρό αριθμό αθλητριών. Παρά τις δυσκολίες τα τελευταία χρόνια  στις ακαδημίες της ομάδας γίνεται καλή προσπάθεια για να μπορέσει ο σύλλογος να αναδείξει αθλήτριες οι οποίες θα στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια το γυναικείο τμήμα. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Γενικότερα όλες οι ακαδημίες του συλλόγου είναι κάτω από την ίδια σκέπη και γαλουχούνται μέσα σε ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό. Εμείς προσπαθούμε να μιμηθούμε το αντρικό τμήμα γιατί έχει βγάλει πολλούς και καλούς αθλητές. Είναι λογικό το αντρικό που διακρίνεται για την ανάδειξη νέων αθλητών να είναι πηγή έμπνευσης για εμάς".


e-genius.gr ...intelligent web software