«Ραντεβού στα τυφλά»

fragkiasΣτο ξεκίνημα της σεζόν ο Κολοσσός ήταν ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά, καθώς το καλοκαίρι που προηγήθηκε έφερε πολλές αλλαγές στους «θαλασσί». Τρεις μήνες μετά όμως το... ερωτηματικό έγινε θαυμαστικό, καθώς οι Ροδίτες εκπλήσσουν τους πάντες με την πορεία που διαγράφουν. Με μόλις μία ήττα κι αυτή από τον Ολυμπιακό ο Κολοσσός παραμένει μία ομάδα πρότυπο της περιφέρειας. Ο τεχνικός των Ροδίων, Βασίλης Φραγκιάς μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την εξαιρετική πορεία της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: Για την εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα του Κολοσσού «Το καλοκαίρι όταν βρεθήκαμε με τη διοίκηση μιλήσαμε για ένα διπλό στόχο. Επιθυμία μας ήταν να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική ομάδα που θα μπορεί να σταθεί στη κατηγορία και δεύτερον να υπάρξει οικονομική εξυγίανση, καθώς η διοικούντες βρήκαν ένα άνοιγμα από το παρελθόν. Ξεκινώντας τη χρονιά στο μυαλό μας ήταν να καταφέρουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ χωρίς να ξέρουμε που μπορούμε να φτάσουμε, καθώς ο χρόνος προετοιμασίας ήταν λίγος και δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε τις δυνατότητες που έχει η ομάδα, ενώ παράλληλα τα ρόστερ των αντιπάλων μας δεν είχαν φτιαχτεί ακόμα. Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν λίγο... ραντεβού στα τυφλά. Για εμένα κομβικό ματς ήταν το πρώτο με τον Πανιώνιο, καθώς έχοντας μόλις τρία παιχνίδια στα χέρια μας καταφέραμε να κερδίσουμε ένα πολύ αξιόλογο αντίπαλο. Αυτό μας έδωσε μεγάλο κουράγιο και αυτοπεποίθηση κάτι που συνεχίσαμε να χτίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Για το αγωνιστικό ταβάνι αυτής της ομάδας «Αυτή τη στιγμή διοίκηση, παίκτες και προπονητικό τιμ πατάμε ακόμα στη γη. Ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα δύσκολο και οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων είναι κοντινές. Ο πρώτος στόχος μας που είναι η παραμονή νομίζω ότι σχεδόν τον έχουμε καλύψει οπότε από εδώ και πέρα θέλουμε να ευχαριστηθούμε το ταξίδι κι όπου φτάσουμε. Έτσι κι αλλιώς οι δύο πρώτες θέσεις είναι πάντα καταλυμένες. Είναι σημαντικό να ευχαριστιέται ο κόσμος κάθε ματς και τα παιδιά να μπορούν να δουλεύουν απερίσπαστα σε μία δύσκολη κοινωνική συγκυρία. Η Ρόδος και η διοίκηση του Κολοσσού συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για έναν παίκτη ώστε να δουλέψει και να βγάλει ότι καλύτερο έχει μέσα του».

Για το γεγονός ότι παρότι η ομάδα ζει μία μεταβατική περίοδο αυτό δεν την επηρεάζει αγωνιστικά «Καταρχάς είναι σημαντικό ότι κρατήσαμε 5 παιδιά από την περσινή ομάδα. Αυτό το πιστώνεται η διοίκηση. Έχοντας λοιπόν κάτι από την περσινή μαγιά προσθέσαμε 6 αθλητές που πιστέψαμε ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Προσπαθήσαμε οι παίκτες που θα έρθουν να μπορούν να δέσουν με τα παιδιά που έμειναν κι αυτό το καταφέραμε. Από τη στιγμή που αυτό το δέσιμο συνδυάστηκε με διοικητική ηρεμία ήταν δεδομένο ότι θα βγει στο παρκέ».


e-genius.gr ...intelligent web software