"Υποβαθμίζεται το γυναικείο"

kapogianniΣαν "κεραυνός εν αιθρία" έπεσε στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ η απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από την νέα χρονιά να χωρίσει την Α1 σε τρεις ομίλους (2 Νότου και 1 Βορρά) και να διαλύσει το πρωτάθλημα της Α2. Η προπονήτρια της ΦΕΑ, Ελένη Καπογιάννη,  μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τις αλλαγές που έρχονται, ενώ φάνηκε αρκετά προβληματισμένη από τη χρονική περίοδο που αποφασίστηκε να ανακοινωθούν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την οριακή νίκη επί του Κρόνου

"Ο Κρόνος μετά την απόκτηση της Βουκίσεβιτς είναι άλλη ομάδα. Νομίζω ότι έχει ανέβει τουλάχιστον δύο σκαλοπάτια. Από εκεί και πέρα είναι πάντα μία αξιόμαχη ομάδα και δίκαια έχει κάνει τόσες νίκες. Ο κόουτς Νανάκος κάνει πολύ καλή δουλειά. Όσον αφορά το παιχνίδι μας εμείς έχουμε ελλείψεις στις ψηλές κι αν μία από τις κοντές μας δεν βρεθεί σε καλή ημέρα έχουμε πρόβλημα. Σε αυτό το ματς η Κοχ δεν ήταν όπως θα θέλαμε και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Στο τέλος η ζώνη που παίξαμε μας έδωσε τη νίκη.
Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς δεν ξέρουμε αν θα έχουμε ξένες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Πιστεύω πως αν  διατηρηθούν οι ξένες και αποκτήσουμε μία παίκτρια στη θέση "τέσσερα" τότε μπορούμε να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη τριάδα και να βρεθούμε στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου".

Για τις αλλαγές που ανακοίνωσε η ομοσπονδία στα πρωταθλήματα του γυναικείου μπάσκετ
"Είναι λάθος που ανακοινώθηκε τώρα, καθώς αλλοιώνεται το πρωτάθλημα της Α1 και της Α2, ενώ θα πρέπει να γίνει και πιο δίκαιο το σύστημα. Παραδοσιακά οι ομάδες της Αθήνας παρουσιάζονται καλύτερες και επενδύουν περισσότερα χρήματα, οπότε θα είναι άδικο να "σκοτωθούν" οι ομάδες του Νότου και στο Βορρά να βγει στα πλέι οφ ομάδα με το μισό μπάτζετ που θα έχει κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα.
Από εκεί και πέρα η διάλυση της Α2 αφήνει απίστευτο χάσμα. Γενικά με αυτές τις αλλαγές υποβαθμίζεται πάρα πολύ το γυναικείο μπάσκετ και το μόνο που ελπίζω είναι να δώσει κίνητρο στις ομάδες να δουλέψουν τις υποδομές τους".
e-genius.gr ...intelligent web software