Ο Μπλατ κι η... Iλιάδα

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

blatt_sepk Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός προπονητής, αλλά κι ένας εξαιρετικός... ομιλητής, όπως επιβεβαιώνεται κι από την τελευταία του συνέντευξη Τύπου (ενόψει του αγώνα με το Περιστέρι), όπου επικαλέστηκε μέχρι και την... Iλιάδα για να σχολιάσει τον Άρη. Τι είπε ακόμη για τα προβλήματα, την εκτός έδρας εικόνα της ομάδας του και τα... τρίποντα.

Αναφερόμενος στην επικείμενη αναμέτρηση υπογράμμισε: "Εχουμε ένα σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες. Το ρολόι τρέχει και δεν υπάρχει πολύς χρόνος και περιθώρια για απώλειες στην Α1 και αυτό το στοιχείο δίνει χαρακτήρα επείγουσας ανάγκης σε κάθε αγώνα. Το Περιστέρι έχει κάνει πολλές καλές εμφανίσεις φέτος. Εχει ποιότητα και στην έδρα του έχει παρουσιάσει πολύ καλά αποτελέσματα. Κατεβαίνουμε γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι το ματς και ελπίζω να παίξουμε έτσι".

Όσο για τους τραυματισμούς; "Πριν από το ματς με τη ΛεΜαν είχα πει ότι αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα των πολλών αγώνων και των ταξιδιών. Αν θέλεις να είσαι μεγάλη ομάδα, πρέπει να αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα. Ο Ρίτσαρντσον είναι οριστικά εκτός και δεν ξέρουμε για πόσο, ελπίζουμε να τον έχουμε κοντά μας το συντομότερο δυνατό. Ο Μπετς είχε ένα επεισόδιο χθες το βράδυ μας τρόμαξε εκείνη την Ώρα, αλλά αποδείχτηκε ότι τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι νομίζαμε εκείνη τη στιγμή. Ο Αντριου έχει μεγάλο… κορμί αλλά και μεγάλο χαρακτήρα, είναι πολύ σημαντική η παρουσία του ΚΑΙ ελπίζουμε να τον έχουμε στη διάθεσή μας αύριο.

Πιο πολύ με προβληματίζουν ο Μάιλς και ο Κακιούζης που μπορεί να μην έλειψαν από κάποιο ματς, αλλά παίζουν με προβλήματα εδώ και καιρό. Εχουν ισχυρή προσωπικότητα και παίζουν με την καρδιά τους αλλά δεν είναι στο 100% κι αυτό επιδρά σ’ αυτούς και σε μας. Το ιατρικό τιμ κάνει καταπληκτική δουλειά και ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να είναι αυτοί οι δύο παίκτες όσο πιο κοντά στο 100% γίνεται, γιατί τους χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Στην Ιλιάδα ο θεός Αρης ήταν τραυματίας και επέστρεψε στη μάχη παρασύροντας κι άλλους να πολεμήσουν μαζί του κι αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε θέλω να μου απαντήσετε ποιος τραυμάτισε το θεό Αρη! Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του έπους" ήταν τα λόγια του.

Τι πρέπει να βελτιώσει, όμως, ο Άρης εκτός έδρας; "Πρέπει να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα σε έναν εκτός έδρας αγώνα για να κερδίσεις. Το πρώτο, να προσέχεις τις κατοχές της μπάλας, να μην κάνεις περισσότερα λάθη από το φυσιολογικό γιατί ο αντίπαλος παίζει στην έδρα του και δε θα το αφήσει ανεκμετάλλευτο. Δεύτερον, να κερδίσεις τα ριμπάουντ. Το τρίτο είναι κάτι πιο περίπλοκο, έχει να κάνει με το χαρακτήρα που πρέπει να δείξει η ομάδα σε ένα περιβάλλον που δεν είναι το δικό της. Είμαστε τυχερή ομάδα γιατί έχουμε εκπληκτικούς φιλάθλους και μεγάλη συμπαράσταση αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε μαζί μας το Αλεξάνδρειο εκτός έδρας! Μπορούμε όμως να πάρουμε το πνεύμα του Αλεξανδρείου μαζί μας, αυτό είναι κάτι που μας λείπει και πρέπει να το κάνουμε" αποτύπωσε την άποψη του ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός.

Για τα πολλά τρίποντα που επιχειρεί η ομάδα του εκτός έδρας δήλωσε ότι: "Είμαι λιγότερο ανήσυχος για τα τρίποντα που επιχειρούμε, περισσότερο με νοιάζει πόσα επιθετικά ριμπάουντ παίρνουμε. Με τη ΛεΜαν είχαμε 12/30 τρίποντα, ήτοι 40%, και πήραμε 36 πόντους. Για να τους πάρουμε αυτούς από τα δίποντα έπρεπε να βάλουμε 18. Αν δεν πάρεις το επιθετικό ριμπάουντ όταν σουτάρεις τρίποντα, επειδή δεν παίρνεις φάουλ, δεν αποκομίζεις κέρδος. Αυτό πρέπει να βελτιώσουμε. Περιμένω πάντως να επιχειρήσουμε λιγότερα τρίποντα απ’ ότι στα προηγούμενα εκτός έδρας ματς".

Τέλος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο all-star game λέγοντας: "Ηταν καλό που υπήρχαν 6.000 φίλαθλοι στο γήπεδο το οποίο είναι όμορφο αλλά παραμένει δυστυχώς αχρησιμοποίητο σε αγώνες μπάσκετ. Εχω συμμετάσχει σε πολλά Ολ Σταρ Γκέιμ και από την εμπειρία μου μπορώ να δω τα πράγματα από μία συγκεκριμένη οπτική γωνία και να καταθέσω την άποψή μου για να βελτιωθεί.

Τα περισσότερα στοιχεία ήταν καλά αλλά το ίδιο το παιχνίδι πρέπει να γίνει καλύτερο. Όπως το να μαζεύονται οι παίκτες μία μέρα νωρίτερα, να κάνουν μαζί μία προπόνηση, να τους δοθεί κίνητρο για να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να γίνει μία κατάσταση αντάξια των προσδοκιών αλλά και της αξίας των παικτών που αγωνίζονται.  Αν θέλεις να το κάνεις σωστά πρέπει να δείχνουν αφοσίωση οι παίκτες και οι ομάδες. Εγώ είδα παίκτες και ομάδες που έδειχναν αφοσίωση και άλλους που δεν το έκαναν. Είναι πολύ μεγάλο γεγονός για να γίνεται στην τύχη. Το μπάσκετ είναι σπουδαίο στην Ελλάδα και όλοι έχουμε την ευθύνη να το σεβόμαστε αυτό".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software