Το μήνυμα του προέδρου Παναγιώτη Γιαννάκη

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
giannakis_mikri.jpg Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτης Γιαννάκης, εκφράζει τις ευχές του για το 2009 και παράλληλα στέλνει το μήνυμα του ΣΕΠΚ προς πάσα κατεύθυνση, προσκαλώντας παράλληλα τα μέλη του Συνδέσμου να δώσουν δυναμικό παρών στην πρώτη εκδήλωση της χρονιάς. Ο λόγος για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Αθήνα στις 6 Ιανουαρίου (20.30) στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental (Λ. Συγγρού 89-93 στην Αίθουσα "Αφροδίτη") , η οποία θα συνοδευτεί και με τη βράβευση των Κώστα Διαμαντόπουλου, Κώστα Κουτσούκου, Κώστα Κουμανάκου, Βλαντή Ουρανίας, του Ανδρέα Λοβέρδο και του προπονητή της χρονιάς Σούλη Μαρκόπουλου.
giannakis_megali.jpg Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτης Γιαννάκης, εκφράζει τις ευχές του για το 2009 και παράλληλα στέλνει το μήνυμα του ΣΕΠΚ προς πάσα κατεύθυνση, προσκαλώντας παράλληλα τα μέλη του Συνδέσμου να δώσουν δυναμικό παρών στην πρώτη εκδήλωση της χρονιάς.

Ο λόγος για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Αθήνα στις 6 Ιανουαρίου (20.30) στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental (Λ. Συγγρού 89-93 στην Αίθουσα "Αφροδίτη") , η οποία θα συνοδευτεί και με τη βράβευση των Κώστα Διαμαντόπουλου, Κώστα Κουτσούκου, Κώστα Κουμανάκου, Βλαντή Ουρανίας, του Ανδρέα Λοβέρδου και του προπονητή της χρονιάς Σούλη Μαρκόπουλου.

Οι τέσσερις πρώτοι θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο άθλημα, ενώ ο τελευταίος πέρα από τη συμβολή του στον ελληνικό αθλητισμό θα τιμηθεί ιδιαίτερα για τη συμβολή του στη θεσμοθέτηση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Συνδέσμου μας μέσα από τις διατάξεις του νόμου ΖΑ25/94.

Το μήνυμα του Προέδρου του ΣΕΠΚ Παναγιώτη Γιαννάκη:

"Στο κατώφλι πλέον του 2009 το ελληνικό μπάσκετ προοδεύει, αλλά ορισμένα από τα προβλήματα του παραμένουν άλυτα! Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών συνέχισε για μια ακόμα χρονιά να μάχεται για την πρόοδο του Έλληνα τεχνικού, για την άρτια επιμόρφωσή του, καθώς και για την κατάκτηση βασικών δικαιωμάτων που πολλές φορές απαιτούν αγώνες, αλλά και μαζική κινητοποίηση.

Μες στο 2008 ο Σύνδεσμος έδειξε εμπράκτως τη στήριξη του στους προπονητές των Ακαδημιών ανοίγοντας αρχικά έναν δίαυλο επικοινωνίας που θα φέρει τα προβλήματα στην επιφάνεια και κατά συνέπεια στο δρόμο της επίλυσης τους, ενώ σε δεύτερη φάση αποφασίστηκε η κάλυψη των δικαστικών εξόδων σε όσους συναδέλφους επιθυμούν να διεκδικήσουν μέσω της νομικής οδού τα δεδουλευμένα.

Στόχος μας είναι το συνδικαλιστικό έργο του ΣΕΠΚ να ενταθεί μες στον επόμενο χρόνο, διασφαλίζοντας τον ιδρώτα των προπονητών που δουλεύουν νυχθημερόν στα γήπεδα. Σε αυτά τα πλαίσια έχει δρομολογηθεί η σύσταση επιτροπής για την εξασφάλιση των ελάχιστων ετησίων απολαβών στην Α1. Ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη κατηγορία το πλαίσιο θα επεκταθεί και στις μικρότερες, στόχος που θα επιτευχθεί μόνο με τη βοήθεια των προπονητών, που οφείλουν, ωστόσο, να υπογράφουν συμβόλαια για να διασφαλίζουν και νομικά τη δουλειά τους.

Γίνεται κατανοητό ότι τίποτε από τα παραπάνω ο ΣΕΠΚ δεν μπορεί να τα καταφέρει από μόνος του. Τίποτε δεν θα είχε γίνει αν πριν από οποιονδήποτε άλλο, εμείς οι Έλληνες προπονητές, δεν είχαμε επιδείξει το απαραίτητο ενδιαφέρον για το επάγγελμα που αποφασίσαμε να υπηρετήσουμε. Ελπίδα όλων μας είναι και την επόμενη χρονιά, να συνεχίσουμε όλοι στο πλευρό του Συνδέσμου. Να συνεχίσουμε να δίνουμε βροντερό παρόν στα διεθνούς επιπέδου σεμινάρια που διοργανώνονται, να είμαστε πρόθυμοι όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και όλοι μαζί να εργαστούμε, προκειμένου ο Έλληνας προπονητής να αποκτήσει στην κοινωνία τη θέση που του πρέπει.

Θεωρώ και έχω τονίσει επανηλλειμένα ότι στα δικά μας χέρια βρίσκονται πολλά πράγματα που διαμορφώνουν την γενικότερη εικόνα του αθλήματος που λατρεύουμε. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, όσον αφορά την τεράστια μάστιγα των γηπέδων που δεν είναι άλλη από την βία. Ακόμα και εκεί ωστόσο πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς και θέσουμε τους ρόλους μας εντός αγωνιστικών ορίων, προκειμένου και εμείς να τοποθετήσουμε ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια για εξάλειψη τέτοιων φαινόμενων από το ελληνικό μπάσκετ και γενικότερα από τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο προπονητής που θέτει τους κανόνες και τις αρχές στην ομάδα, μπορεί να αποτελέσει το φωτεινό παράδειγμα για τη συμπεριφορά όχι μόνο των αθλητών, αλλά και των φιλάθλων. Πρέπει όλοι μας να απλώσουμε το χέρι στις οικογένειες και να φέρουμε στο γήπεδο τους αληθινούς φιλάθλους, σαν κι αυτούς που υποστηρίζουν σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη την Εθνική ομάδα κι οποίοι έχουν απαλλαχθεί από τον οπαδισμό εις το όνομα του αθλήματος που λατρεύουν.

Ο ΣΕΠΚ περιμένει τη δυναμική παρουσία όλων στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς είναι μια ευκαιρία να χειροκροτήσουμε ανθρώπους που ξεχώρισαν μέσω του μπάσκετ και να συζητήσουμε για όλα τα θέματα που αγγίζουν το αγαπημένο μας άθλημα.

Εύχομαι σε όλους το τέλος του 2008 να αποτελεί μια ευχάριστη αναδρομή και το 2009 ένα φωτεινό μονοπάτι γεμάτο επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software