Δεύτερη μέρα γεμάτη μπάσκετ

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

2nd_day Με τεράστιο ενδιαφέρον συνεχίστηκε το Διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ και η δεύτερη μέρα άφησε την καλύτερη γεύση στους 400 και πλέον παρευρισκόμενους. Ο Θόδωρος Ροδόπουλος, ο Ντιρκ Μπάουερμαν και ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος κυριολεκτικά καθήλωσαν με τις ομιλίες τους. Ο κόουτς Ροδόπουλος μάλιστα, με το θέμα του "αιφνιδιασμός" απέσπασε το χειροκρότημα όλων.

rodo Με τεράστιο ενδιαφέρον συνεχίστηκε το Διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ και η δεύτερη μέρα άφησε την καλύτερη γεύση στους 400 και πλέον παρευρισκόμενους. Ο Θόδωρος Ροδόπουλος, ο Ντιρκ Μπάουερμαν και ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος κυριολεκτικά καθήλωσαν με τις ομιλίες τους. Ο κόουτς Ροδόπουλος μάλιστα, με το θέμα του "αιφνιδιασμός" απέσπασε το χειροκρότημα όλων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παναγιώτης Γιαννάκης, ήταν αυτός που βράβευσε τον Θόδωρο Ροδόπουλου, τονίζοντας: "Σε βλέπουμε και παίρνουμε κουράγιο. Έχεις τόσο πάθος και τόση ενέργεια, παρά τα τόσα χρόνια που βρίσκεσαι στο μπάσκετ. Σε ευχαριστούμε".

dirk Ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας Ντιρκ Μπάουερμαν αναφέρθηκε στην πρώτη του ομιλία στο πως πρέπει να ένας προπονητής να διαχειρίζεται παίκτες "σταρ" μέσα στην ομάδα του. Εξαιτίας της εμπειρίας του με τον Ντιρκ Νοβίτσκι ο πολύπειρος προπονητής έδωσε δεκάδες παραδείγματα.

'Ενα από αυτά ανέφερε χαρακτηριστικά: "Σε ένα παιχνίδι της Εθνικής μας με την Ιταλία, πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ 2005 κερδίζαμε πέντε πόντους τρία λεπτά πριν το τέλος. Οι Ιταλοί προσπάθησαν να αλλάξουν τον ρυθμό και αναζητούσαν περισσότερες κατοχές, κάνοντας γρήγορα σουτ, κυρίως τριών πόντων. Το καλό για μας ήταν τα έχαναν, το κακό, ότι έπαιρναν οι ίδιοι τα ριμπάουντ.

Κάλεσα τάιμ άουτ για να ηρεμήσω την ομάδα και στη διαδρομή ο Νοβίτσκι άρχισε να φωνάζει: Βάλε μέσα τον Φέμερλιγκ. Ο Φέμερλιγκ ήταν ο ψηλότερος παίκτης της ομάδας μου, όμως το πρόβλημα δεν ήταν εκεί. Έπρεπε να ακολουθήσω τα δικά μου πιστεύω και να πράξω αυτό που είχα εγώ στο μυαλό μου. Πέρασα στο παιχνίδι τον Νικακμπάτζε, γιατί το πρόβλημα μας ήταν ότι δεν έκαναν μπλοκ άουτ οι κοντοί και όχι οι ψηλοί.

Δεν έχει σημασία αν κερδίσαμε ή χάσαμε αυτό το ματς. Σημασία έχει ότι ο σταρ dik εκείνη τη στιγμή πρέπει να καταλάβει ότι η δουλειά του είναι άλλη και όχι οι αλλαγές. Μία σχέση ενός σταρ και ενός προπονητή βασίζεται στον σεβασμό. Αν με τις γνώσεις σου δεν πείσεις τους παίκτες σου, τότε δεν μπορείς να δουλέψεις".

Εκπληκτική ήταν και η ομιλία του Τζώρτζη Δικαιουλάκου, ο οποίος αναφέρθηκε στην φιλοσοφία επίθεσης του Αθηναϊκού με την οποία η ομάδα του έφτασε στην κορυφή. Τέσσερις ήταν οι βασικές αρχές αυτής της ομάδας: "Σκριν, συγχρονισμός, spacing και ταχύτητα".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software