Βραβεύει τον Γκιούσμα ο ΣΕΠΚ

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

gkiousmas Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θα τιμήσει αυτή την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, τέσσερις ανθρώπους που προσέφεραν πολλά στο μπάσκετ. Ένας εξ αυτών είναι και ο Βασίλης Γκιούσμας που αποτέλεσε ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του Πανελληνίου.

Ο Βασίλης Γκιούσμας γεννήθηκε το 1937 στον Κακόλακκο Πωγωνίου των Ιωαννίνων. Το 1957 όταν κι αποφοίτησε από το 2ο γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών βρέθηκε στην μπασκετική οικογένεια του Πανελληνίου, με την οποία αγωνίστηκε για 16 χρόνια.

Το 1973 μπορεί να κρέμασε τα μπασκετικά του παπούτσια, όμως δεν θέλησε να αποχωριστεί την αθλητική περιβολή και την οικογένεια των "Ολυμπιονικών". Αρχικά ανέλαβε την εφηβική ομάδα του Πανελληνίου με την οποία αμέσως κατέκτησε το πρωτάθλημα Αθηνών - Πειραιώς και την επόμενη σεζόν βρέθηκε να καθοδηγεί την αντρική ομάδα που συμμετείχε για πρώτη φορά στην Α' Εθνική. Το 1977 αποφάσισε για πρώτη φορά να αφήσει την Κυψέλη πηγαίνοντας στον Έσπερο, ενώ εν συνεχεία ακολούθησαν Τρίτωνας, Αιγάλεω, Νήαρ Ηστ και Πειραϊκός. Τη σεζόν 1981-82 εκτός από τον Πειραϊκό επιλέχθηκε από την ΕΣΚΑ για την συγκρότηση της μικτής Αττικής, με την οποία ταξίδεψε μέχρι την μακρινή Λιβύη, κερδίζοντας το Κύπελλο του τουρνουά.

Ανέκαθεν ήταν άνθρωπος που του άρεσε να παλεύει για το κοινό καλό κι αυτό έκανε από το 1982 έως το 1985 όταν ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΚ μοχθούσε για τον Έλληνα προπονητή στο πλευρό των Φαίδωνα Ματθαίου και Θέμη Χολέβα.

Από το 1997 μέχρι το 2012 ήταν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ. Πανελληνίου με την ιδιότητα του Γενικού Αρχηγού αποδεικνύοντας ότι η ομάδα της Κυψέλης είναι ο μεγάλος σταθμός της ζωής του. Πλέον συνεχίζει να βρίσκεται στις επάλξεις, καθώς είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (ΣΠΑΚΕ) με την ιδιότητα του ταμεία.

Ο Βασίλης Γκιούσμας είναι παντρεμένος με την Αγγελική Μισηχρόνη με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, την Κέλλυ και τον Παναγιώτη.

Ο ΣΕΠΚ θα τιμήσει ακόμη τον Νίκο Σισμανίδη, Νίκο Τσοσκούνογλου και Βαγγέλη Λυμπεράτο.

 

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software