Ζαβός και Καλογερόπουλος στις ΗΠΑ μέσω υποτροφίας του ΣΕΠΚ

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

drexel2 Ο Αλέξανδρος Ζαβός και ο Κώστας Καλογερόπουλος βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ, μέσα από το πλαίσιο των υποτροφιών του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης. Οι δύο προπονητές επισκέπονται αυτό το διάστημα το Drexel University που βρίσκεται στη Φιλαδέλφεια, έχοντας τη δυνατότητα να μιλήσουν με τους συναδέλφους τους και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στο άθλημα. 

Στο τεχνικό επιτελείο του Drexel βρίσκεται μάλιστα κι ένας παλιός γνώριμος των ελληνικών παρκέ, ο Πολ Φόρτιερ, ο οποίος αγωνίστηκε για ένα χρόνο στον Ιωνικό Ν.Φ. υπό τις οδηγίες του Γιώργου Καφατάκη το 2001-'02.

Το Drexel άνοιξε τις πόρτες του για τον Αλέξανδρο Ζαβό και τον Κώστα Καλογερόπουλο, οι οποίοι παρακολούθησαν την πρώτη προπόνηση της φετινής σεζόν και συνομίλησαν με τους προπονητές και τους ανθρώπους του κολεγίου για το πώς εκπονείται το πρόγραμμα και πώς εφαρμόζεται η φιλοσοφία του τεχνικού επιτελείου. Το εντυπωσιακό στην προκειμένη περίπτωση πως το αθλητικό κέντρο του κολεγίου (το Daskalakis Atletic Center) έχει πάρει το όνομά του από ομογενή, ενώ πρόεδρος του Drexel επιτέλεσε για πολλά χρόνια ένας ακόμη ομογενής (δεύτερης γενιάς), ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

drexel4

Το Daskalakis Athletic Center περιλαμβάνει δύο γήπεδα (το ένα δίπλα στο άλλο), ενώ έχει χωρητικότητα 2.500 θέσεων, jumbotron και τρία αποδυτήρια, όπως επίσης τα γραφεία των προπονητών και ένα video room.

Οι δύο εκπρόσωποι του ΣΕΠΚ θα παραμείνουν για δύο τρεις ακόμη στο Drexel για να παρακολουθήσουν την υλοποίηση των πρώτων ημερών της προετοιμασίας, ενώ ακολούθως θα δουν από κοντά τις προπονήσεις των Philadelphia Sixers. Στη συνέχεια θα μεταβούν στη Βοστώνη, αρχικά για το Boston University και εν συνεχεία για να δουν από μέσα πώς δουλεύουν οι Boston Celtics. Στις 6 Οκτωβρίου θα παρακολουθήσουν μάλιστα το παιχνίδι της preseason ανάμεσα στους Boston Celtics και τους Charlotte Hornets.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στις ΗΠΑ κι άλλοι δύο προπονητές. Ο λόγος για τον Θανάση Παπαχατζή και τον Γιώργο Κετσελίδη, οι οποίοι επίσης μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών του ΣΕΠΚ θα παρακολουθήσουν δια ζώσης τις προπονήσεις των Utah Jazz και τοπικών κολεγίων της πόλης.

drexel3

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software