"Να πατήσουμε δυνατά στην Α2"

nipergialis_01Το ηλειακό μπάσκετ ζει φέτος μεγάλες στιγμές, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του, έχει εκπρόσωπο στην Α2. Ο Κόροιβος απορρόφησε την Ξάνθη και ανέβηκε από τη Γ’ Εθνική στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ και φιλοδοξεί να μείνει σε αυτήν. Ο τεχνικός του συλλόγου, Βασίλης Νιπεργιάλης, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, μέσω της οποίας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε κατά τα διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στο Σύνδεσμο για την εύρυθμη λειτουργία του…

Το φετινό καλοκαίρι ήταν γεμάτο ανατροπές για τον Κόροιβο, ο οποίος κατάφερε τελικά να λάβει μέρος στην… αφετηρία της Α2. Τι λέει ο Βασίλης Νιπεργιάλης γι’ αυτό;

"Αυτό το καλοκαίρι είχε πολλές ανατροπές. Η διοίκηση πήρε την απόφαση η ομάδα να ξεκολλήσει από τη Γ΄’ Εθνική, επειδή ο τρόπος λειτουργίας της κατηγορίας δεν τιμά ούτε το μπάσκετ ούτε την πόλη. Έτσι, ύστερα από ώριμη σκέψη αποφασίστηκε η ομάδα να αλλάξει επίπεδο τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ, αφού νομικά της δινόταν το δικαίωμα. Μπορώ να πω ότι συμμερίζομαι απόλυτα την άποψή τους, γιατί στα δύο χρόνια παρουσίας στη Γ΄ Εθνική διαπίστωσα πως σπαταλούνται αλόγιστα χρήματα, χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Είναι μία κατηγορία με πολλές ιδιορρυθμίες και αστάθμητους παράγοντες, χωρίς νέους και φιλόδοξους αθλητές, αλλά με κάποιους που κοιτούν να κολλήσουν τα τελευταία ένσημα της καριέρας τους, μη έχοντας γενικότερα περαιτέρω φιλοδοξίες για το άθλημα. Προσωπική μου άποψη είναι πως σε αυτό το πρωτάθλημα, πρέπει να γίνουν μεγάλες τομές. Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος εκείνος, ώστε να αναδειχτούν νέοι και φιλόδοξοι αθλητές".

Σχολιάζοντας το επίπεδο του πρωταθλήματος, ο έμπειρος προπονητής, σημείωσε:

"Υπάρχουν πολλές ομάδες στο ίδιο επίπεδο. Αυτό φαίνεται από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, στις οποίες υπάρχει μόνο μία ομάδα αήττητη. Πάντως,  καθαρά μπασκετικά νωρίς για να κρίνουμε ποιότητα του πρωταθλήματος. Σίγουρα θα είναι ανταγωνιστικό σε όλα τα μέτωπα και θεωρώ πως σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι έδρες. Κι αυτό είναι ένα κομμάτι, το οποίο θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε. Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στην Αμαλιάδα, ώστε να μπορέσουμε να πατήσουμε δυναμικά στην κατηγορία".

Οι συνεχείς διακοπές του πρωταθλήματος έχουν επηρεάσει τις ομάδες της Α2, κάτι που βρίσκει σύμφωνο και τον χεντ κόουτς του Κοροίβου…

"Πολλές ομάδες έχουν βρεθεί εκτός πλάνου, καθώς έχουν αρχίσει από τις αρχές Αυγούστου προετοιμασία. Τα προβλήματα που υπάρχουν θα έπρεπε να είχαν απασχολήσει πολύ πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα κι όχι μετά την έναρξή τους. Τα παιχνίδια θα πρέπει να γίνονται, αλλά υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Τώρα που ήρθε και πάλι το πρόβλημα στην επιφάνεια, τα διλλήματα είναι πολλά και η πίεση μεγαλύτερη από οποιαδήποτε συνιστώσα του πρωταθλήματος. Έπρεπε να είχε ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων, ώστε να συγκεντρωνόμασταν τώρα στο θέαμα, στην ποιότητα του αθλήματος και στους αθλητές που είναι και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές".

 

Το ηλειακό κοινό "διψάει" για μπάσκετ και όπως είναι φυσικό, έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται στον Κόροιβο… "Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα, δίνοντας βροντερό παρών στο γήπεδο. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, κάτι που φαίνεται και από το χορηγικό πρόγραμμα που πάει πολύ καλά. Ο κόσμος της Αμαλιάδας, αλλά και ολόκληρου του νομού Ηλείας στηρίζει αυτή την προσπάθεια".

 

Κλείνοντας, ο κ.Νιπεργιάλης θέλησε να απονείμει τα εύσημα στον ΣΕΠΚ για τον τρόπο λειτουργίας του:

"Νιώθω την ανάγκη να δώσω τα συγχαρητήριά μου στη διοίκηση του ΣΕΠΚ για τη διαρκή ενημέρωση και στήριξη που παρέχει στον Έλληνα προπονητή, τόσο μέσα από το σάιτ και το περιοδικό, όσο και από τα συχνά σεμινάρια που διοργανώνει. Παράλληλα, θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους, απ’ όλες τις κατηγορίες να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν θέσει".


omilites-seminarion-elllinika

COSTV LOGO

ekka-logo-01

x-large-Ganon Baker banner

SEPK Jobs Banner

gipeda-panelladika

Περιοδικό

Follow sepk_sepk on Twitter
e-genius.gr ...intelligent web software