Πρώτος «εμφύλιος» και πολλά χαμόγελα

| Έλληνες του Εξωτερικού

bartzi1 Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε ακόμα ένα Σαββατοκύριακο για τους Έλληνες προπονητές που δοκιμάζονται εκτός συνόρων. Ο Μπαρτζώκας ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου φετινού «εμφυλίου» στη VTB, ενώ με σημαντικά δίποντα συνέχισαν την πορεία τους οι Δέδας, Μπιτζάνης, Νασούφης, Δικταπανίδης, Ζαχαρίας, Δικαιουλάκος, Χατζηδάκη και Λέρας.

bartzi Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε ακόμα ένα Σαββατοκύριακο για τους Έλληνες προπονητές που δοκιμάζονται εκτός συνόρων. Ο Μπαρτζώκας ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου φετινού «εμφυλίου» στη VTB, ενώ με σημαντικά δίποντα συνέχισαν την πορεία τους οι Δέδας, Μπιτζάνης, Νασούφης, Δικταπανίδης, Ζαχαρίας, Δικαιουλάκος, Χατζηδάκη και Λέρας.

Ο πρώτος ελληνικός «εμφύλιος» στη VTB βρήκε νικητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς η αήττητη στο πρωτάθλημα Χίμκι υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της (78-65), την Ούνιξ Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη.
Την μεγάλη δυναμική της στο Τούρκικο πρωτάθλημα συνεχίζει να αποδεικνύει η Μπαχτσέσεχιρ του Στέφανου Δέδα, η οποία επικράτησε με 86-78 της Μπάνβιτ και «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 3-1.
Στην αρχή του Σλοβάκικου πρωταθλήματος μπορεί να δυσκολεύτηκε, όμως πλέον έχει βρει ρυθμό και «χτίζει» σερί. Η Νόβα Βες του Γιώργου Μπιτζάνη νίκησε με 91-85 την Ρίεκερ και ανέβασε το ρεκόρ της στο 2-3 που τη φέρνει στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.
Το... τρένο της Άλτε Κάντι Ααράου μοιάζει ασταμάτητο στην τρίτη κατηγορία της Ελβετίας. Οι παίκτες του Δημήτρη Νασούφη και της συνεργάτιδας του, Δάφνης Σταυρακάκη επικράτησαν εκτός έδρας με 93-83 της BC Boncourt CF κι έκαναν το 4 στα 4 απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής στο βαθμολογικό πίνακα.
Σε εξαιρετική κατάσταση παρά το ρεπό της προηγούμενης εβδομάδας έδειξε να είναι η Χέρφορντ, η οποία για επιβλήθηκε με 61-58 της Σαλτζκότεν για την έκτη αγωνιστική της β' εθνική αντρών της Γερμανίας. Πλέον, η ομάδα του Χρήστου Δικταπανίδη βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 4-1.
Σπουδαία νίκη στην παράταση πήραν οι «αγριόγατες» του Δημήτρη Ζαχαρία για την τέταρτη αγωνιστική του γυναικείου πρωταθλήματος Ιρλανδίας. Η WIT νίκησε με 62-58 της Μιστίκ και πήρε τη δεύτερη νίκη της στη λίγκα.
Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το παιχνίδι με την Zhejiang η Shanxi του Τζώρτη Δικαιουλάκου και του συνεργάτη του, Πέτρου Πρέκα. Η ομάδα των Ελλήνων νίκησε με 75-43 για την τέταρτη αγωνιστική του γυναικείου κινεζικού πρωταθλήματος και με ρεκόρ 3-1 «σκαρφάλωσε» στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Τι κι αν έπαιζε εκτός έδρας; Η Χατάι της Κατερίνας Χατζηδάκη πέτυχε ακόμα μία επιβλητική νίκη αυτή τη φορά μέσα στην έδρα της Τσανίκ, κερδίζοντας με 81-57 κι έτσι έκανε το 3 στα 3 στο γυναικείο πρωτάθλημα της Τουρκίας.
Ακόμα ένα δίποντο έβαλε στο... σακούλι της η Νόρορτ, η οποία για τη δεύτερη κατηγορία του γυναικείου Σουηδικού πρωταθλήματος επιβλήθηκε με 59-54 της Λίντινγκο. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Πασχάλη Λέρα που πλέον έχει ρεκόρ 3-2.

Οι λεπτομέρειες δεν ήταν με το μέρος τους. Οι Ντακς του Γιάννη Χριστόπουλου γνώρισαν την δεύτερη ήττα τους έπειτα από τέσσερις αγώνες στο Κινέζικο πρωτάθλημα, καθώς η Λιαόνινγκ υπερασπίστηκε την έδρα της κερδίζοντας με 104-98.
Αν και πάλεψε σθεναρά εντούτοις δεν μπόρεσε να κρατήσει «απόρθητο» το φρούριο της η Γκέτιγκεν. Για την πέμπτη αγωνιστική του γυναικείου Γερμανικού πρωταθλήματος η ομάδα του Γιάννη Κούκου ηττήθηκε με 57-50 από την Ανόβερο και πλέον είδε το ρεκόρ της να υποχωρεί στο 2-3 και να «πέφτει» στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.

Για την VTB σήμερα αγωνίζεται η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη απέναντι στην Πάρμα.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software