Εντυπωσιακό ντεμπούτο στην Κίνα

| Έλληνες του Εξωτερικού

simaies Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο για τους Έλληνες προπονητές που εργάζονται εκτός συνόρων. Ο Δικαιουλάκος έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στην Κίνα, ενώ νικηφόρα συνέχισαν Πρίφτης, Νασούφης, Κούκος και Λέρας. Αντίθετα, δεν τα κατάφεραν Χριστόπουλος και Μπιτζάνης.

simaies Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο για τους Έλληνες προπονητές που εργάζονται εκτός συνόρων. Ο Δικαιουλάκος έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στην Κίνα, ενώ νικηφόρα συνέχισαν Πρίφτης, Νασούφης, Κούκος και Λέρας. Αντίθετα, δεν τα κατάφεραν Χριστόπουλος και Μπιτζάνης.

Με το πόδι στο... γκάζι συνεχίζει την πορεία της στη VTB η Ούνιξ Καζάν, η οποία επικράτησε με 86-66 της Ένεα. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη και του συνεργάτη του, Θωμά Νίκου έκανε το 3/3 και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.
Το απόλυτο στην τρίτη κατηγορία της Ελβετίας έχει και η Ααράου, η οποία μοιράζεται την κορυφή με τους Lugano Tigers έχοντας αμφότερες από 6 βαθμούς . Η ομάδα του Δημήτρη Νασούφη και της συνεργάτης του, Δάφνης Σταυρακάκης, επικράτησε με 86-78 της Mendrisiotto κι έτσι παρέμεινε αήττητη.
Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο γυναικείο πρωτάθλημα της Κίνας ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος και ο συνεργάτης του Πέτρος Πρέκας. Η Σάνξι νίκησε με τον επιβλητικό 100-57 την Tianjin κι έτσι το ελληνικό δίδυμο μπήκε δυναμικό σε ένα ακόμα πρωτάθλημα.
Τις νίκες της ζευγάρωσε στο γυναικείο πρωτάθλημα της Τουρκίας η Χατάι. Η ομάδα της Κατερίνας Χατζηδάκη επιβλήθηκε με 83-63 της Μπότας κι έτσι διατήρησε το απόλυτο των νικών έπειτα από τη συμπλήρωσε δύο αγωνιστικών.
Μεσοβδόμαδα κέρδισε την πρωταθλήτρια Κέλτερν, όμως χθες ήταν η σειρά της Μπραουνσβάιγκ. Η Γκέτιγκεν του Γιάννη Κούκου έχει μπει δυναμικά στο γυναικείο πρωτάθλημα της Γερμανίας και με τη νίκη της με 74-66 επί των Σαξώνων ανέβασε το ρεκόρ της στο 2-2.
Μεγάλη νίκη πέτυχε η Νόρορτ για τη δεύτερη κατηγορία του γυναικείου Σουηδικού πρωταθλήματος. Τα κορίτσια του Πασχάλη Λέρα επιβλήθηκαν με 80-68 της Βαστέρας κι έτσι πήραν την πρώτη τους φετινή νίκη έπειτα από 3 ανεπιτυχής προσπάθειες.

Μπορεί ο Γιάννης Χριστόπουλος να έψαχνε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, όμως στις λεπτομέρειες η Γκουανγκντόνγκ του χάλασε τα σχέδια. Στην πρεμιέρα της CBA οι Μπεϊζίνγκ Ντακς ηττήθηκαν εντός έδρας με 87-84 κι έτσι δεν μπόρεσαν να μπουν με το δεξί στο Κινεζικό πρωτάθλημα.
Ατυχία και έλλειψη ομοιογένειας έχουν στοιχήσει στον Γιώργο Μπιτζάνη στην έναρξη του Σλοβακικού πρωταθλήματος. Ο Έλληνας τεχνικός είδε για τρίτη φορά σε ισάριθμους αγώνες την ομάδα του, Νόβα Βες να ηττάται κι έτσι δεν έχει καταφέρει να ανοίξει λογαριασμό. Αυτή τη φορά ήταν η Χάντλοβα που έφυγε με 93-79 από την έδρα της Νόβα Βες.

Σήμερα αγωνίζονται για την VTB η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη και η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Η πρώτη υποδέχεται την Κάλεφ, ενώ οι «κίτρινοι» φιλοξενούνται στην έδρα της Πάρμα. Στο τουρκικό πρωτάθλημα η Μπαχτσέσεχιρ του Στέφανου Δέδα παίζει εκτός έδρας με την Ευρωπαία, Νταρουσάφακα.
Ρεπό είχαν αυτό το Σαββατοκύριακο οι Χέρφορντ του Χρήστου Δικταπανίδη και η WIT Wildcats του Δημήτρη Ζαχαρία.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software