Λονγκαμπάρντι: "Οι Ευρωπαίοι επηρέασαν το ΝΒΑ"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

mikeΟ ασίσταντ κόουτς των Φοίνιξ Σανς, Μάικ Λονγκμπάρντι, που θα διδάξει στο Διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ "Αθήνα 2015" (3-4 Ιουλίου) του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης μίλησε για τα μυστικά της άμυνας, αλλά και την επίδρση που έχουν στο ΝΒΑ οι Ευρωπαίοι παίκτες και προπονητές.

Θεωρήστε ένας αμυντικογενής προπονητής. Ποιο είναι το κλειδί για την καλή άμυνα;

Το κλειδί της καλής αμυντικής ομάδας είναι η αφοσίωση. Θα πρέπει να βάλεις χρόνο και να υπογραμμίζεις συνεχώς πόσο σημαντική μπορεί να είναι η επιτυχημένη άμυνα. Όλοι πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος, να κάνουν τη δουλειά τους, να επικοινωνούν, να καλύπτουν ο ένας τον άλλον. Οι σπουδαίες ομάδες το πετυχαίνουν με πολλαπλή προσπάθεια και το καταφέρνουν για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Το στυλ του ΝΒΑ έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Η άποψη σας;

Ναι, έχει αλλάξει. Οι ομάδες θέλουν να παίζουν πιο γρήγορα και να διατηρούν πιο υψηλό ρυθμό. Επίσης το τρίποντο έχει γίνει ένα τεράστιο κομμάτι του παιχνιδιού. Επίσης πιστεύω ότι οι ομάδες γίνονται πιο πολυμορφικές, καθώς μπορούν να αλλάζουν το στυλ τους ανάλογα με την 5άδα που χρησιμοποιούν.

Θα μιλήσετε για "pick n roll άμυνα". Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του pick-n-roll στην Αμερική και στην Ευρώπη;

Είναι μια πολύ καλή ερώτηση, στην οποία δεν έχω ακριβή απάντηση. Πιστεύω ότι μέσω της ομιλίας μου θα μπορέσω να δώσω μια διαφορετική προοπτική στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού.

Η άποψη σας για τους τελικούς του ΝΒΑ; Ποια ομάδα σας εντυπωσίασε περισσότερο;

Το Golden State, δίχως άλλο. Έπαιξαν με πολύ μεγάλη ενέργεια σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και ο τρόπος με τον οποίο διατηρούσαν υψηλά τα επίπεδα ενέργειας τους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάςήταν κάτι εντυπωσιακό. Έδειξαν ότι είναι ζωτικό να είσαι ποιοτικός τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση για να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα.

Πολλοί Ευρωπαίοι προπονητές έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν στο ΝΒΑ. Ποια είναι η γνώμη σας για το επίπεδο των Ευρωπαίων προπονητών; Και ποια για τους παίκτες;

Το παιχνίδι έχει εξελιχθεί και οι προπονητές, αλλά και οι παίκτες από την Ευρώπη, έχουν επηρεάσει πολύ το παιχνίδι. Πιστεύω ότι όλοι οι οργανισμοί προσπαθούν να βρουν τον τρόπο για να είναι επιτυχημένοι και η πρόσληψη Ευρωπαίων προπονητών ή παικτών μέσω του ντραφτ έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια.

Εκτός από τον Μάικ Λονγκαμπάρντι στο Διεθνές Σεμινάριο θα διδάξουν οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Βαγγέλης Αγγέλου, Τζώρτζης Δικαιουλάκος και Γιώργος Βαβέτσης.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software