Αγγέλου: "Τα βασικά είναι η Ιθάκη"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

aggelou Ο Βαγγέλης Αγγέλου, ένας εκ των βασικών ομιλητών του Διεθνούς Σεμιναρίου "Αθήνα 2015" του ΣΕΠΚ (3-4 Ιουλίου), μίλησε στο Sepk.gr για τους μπασκετικούς του προβληματισμούς, για τα θέματα που θα μιλήσει, τα αδιέξοδα της Ευρωλίγκας και την Ιθάκη στην οποία καταλήγουν τελικά όλοι οι προπονητές.

"Για μένα είναι σημαντική αυτή η διαδικασία. Είτε μιλάμε για προπονητές που δούλεψαν σε πολύ εντατικούς ρυθμούς και προβληματίστηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, είτε μιλάμε για προπονητές χωρίς δουλειά που και είχαν το χρόνο να σκεφτούν πράγματα και καταστάσεις, τα Σεμινάρια είναι πολύ σημαντικά. Αποτελούν τη βασική πηγή έμπνευσης και μια πολύ καλή ευκαιρία για να χαλαρώσουν οι προπονητές, να πάρουν ιδέες, να γνωρίσουν συναδέλφους, να ανταλλάξουν απόψεις και να οξύνουν το πνεύμα τους στο μπασκετικό κομμάτι. Δυστυχώς με όλα όσα συμβαίνουν ο προπονητής έχει καταντήσει να έχει το το μυαλό του κατά 10% στην προπονητική και να ασχολείται στο 90% με άλλα πράγματα. Τα Σεμινάρια, ωστόσο, αποτελούν μια καθαρή πηγή μπασκετικής ενέργειας" τόνισε ο assistant coach της Εφές.

"Εγώ προσωπικά οφείλω πολλά σ' αυτά τα σεμινάρια. Συνιστώ σε όλους να τα παρακολουθήσουν" προσθέτει ο Βαγγέλης Αγγέλου, που αναφέρθηκε και στα θέματα που θα σχολιάσει: "Στην εποχή που ζούμε ο ρεαλισμός πρέπει να είναι ταυτότητα. Τα δύο θέματα που θα αναλύσω είναι ουσιαστικά δύο αδιέξοδα που βρήκαμε φέτος. Πρόκειται για δύο ιδιαίτερες μπασκετικές κατηγορίες: το ένα είναι το επιθετικό και το αμυντικό ριμπάουντ, που αποτελούν βασικό συστατικό του πρωταθλητισμού και το άλλο είναι η close-out επίθεση".

Για να γίνει πιο συγκεκριμένος και να πει ότι "το μπάσκετ στηρίζεται ολοένα και περισσότερο στα προσόντα και στο ένας-ένας. Οι άμυνες οπότε αναγκάζονται να βοηθούν περισσότερο για να αντιμετωπίσουν τις συνεργασίες του αντιπάλου. Όλοι προσπαθούν να φτιάξουν καταστάσεις τριγώνου και να φτιάξουν συνθήκες για spot-up σουτ. Η επίθεση προσπαθεί να αξιοποιήσει το χώρο όταν η άμυνα κλείνει. Είναι ένας βασικός προβληματισμός στην Ευρωλίγκα, για αυτό και βλέπαμε πολλές ομάδας να εγκαταλείπουν το man-to-man και να καταλήγουν σε άμυνα με αλλαγές. Οπότε θα έχουμε μ' αυτή την αφορμή την ευκαιρία να ανταλλάξουμε πολλές απόψεις και να μοιραστούμε εικόνες τις οποίες συναντήσαμε φέτος".

Αναφερόμενος στις τάσεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ ο Βαγγέλης Αγγέλου υπογράμμισε ότι: "Η μόδα είναι η αλήθεια, η συνέπεια και η απλότητα. Έχουμε κάνει όλα μπάνια ψάχνοντας το περίεργο, αλλά πάντα καταλήγουμε στο απλό, στο κλασσικό και στο σκληρό, στο aggressive. Όποια κι αν είναι η διαδρομή στο μπάκσετ, η Ιθάκη είναι τα απλά και τα βασικά. Όπως συμβαίνει και στη ζωή εξάλλου".

Ο ίδιος έχει μιλήσει σε αρκετά Σεμινάρια, αλλά έχει παρακολουθήσει ακόμη περισσότερα. "Πολλά από τα Σεμινάρια που έχω πάει μου έχουν μείνει. Τα θυμάμαι ένα-ένα. Έχω δεθεί μπασκετικά με το Σεμινάριο του Τεξ Ουίντερ στη Θεσσαλονίκη, ή με την ομιλία του Καλιπάρι το 2004. Ακόμη και με την ομιλία του κόουτς Σάλιβαν για την ισορροπία. Έχω πάρα πάρα πολλές χρήσιμες ιδέες. Ο ΣΕΠΚ έχει διοργανώσει πολλά πετυχημένα σεμινάρια και προσωπικά οφείλω πολλά στον Σύνδεσμο, για αυτό είμαι παρών όποτε μου ζητηθεί".

Το Σεμινάριο "Αθήνα 2015" θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο (3-4 Ιουλίου) με βασικούς ομιλητές τους Γιάννη Σφαιρόπουλο, Βαγγέλη Αγγέλου, Μάικ Λονγκμπάρντι, Τζωρτζη Δικαιουλάκο και Γιώργο Βαβέτση.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software