Παράταση ενός έτους για την επικαιροποίηση στο Μητρώο

| Δελτία Τύπου

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει τα μέλη του πως δόθηκε παράταση ενός έτους για την επικαιροποίηση των δικαιολογητικών των προπονητών στο Μητρώο (δείτε εδώ όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά). Πλέον, κατόπιν της σχετικής απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, μπορούν να προχωρήσουν στην επικαιροποίηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Η σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού:

"Ετήσια παράταση, έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023, έδωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην προθεσμία επικαιροποίησης των δικαιολογητικών των εγγεγραμμένων στο Μητρώο προπονητών και σε εκείνη της υποχρέωσης τροποποίησης των καταστατικών των αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών.

Οι ρυθμίσεις, οι οποίες διευκολύνουν ακόμα περισσότερο χιλιάδες προπονητές, αλλά και σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες, που έχουν μεν προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, όμως λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας των δικαστηρίων δεν έχουν εκδοθεί εγκαίρως οι σχετικές αποφάσεις, περιλαμβάνονται στον νόμο 5007 (ΦΕΚ Α’ 241, 23/12/2022) και αναφέρουν τα εξής:

Άρθρο 126

Παράταση της προθεσμίας επικαιροποίησης των δικαιολογητικών των προπονητών - Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 71 ν. 4908/2022

Η παρ. 2 του άρθρου 71 του ν. 4908/2022 (Α’ 52), περί της μεταβατικής ρύθμισης για τον καθορισμό του διαστήματος εντός του οποίου όφειλαν οι εγγεγραμμένοι στο οικείο μητρώο προπονητές να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την άσκηση του επαγγέλματός τους, τροποποιείται ως προς την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας επικαιροποίησης των απαιτούμενων δικαιολογητικών και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

"2. Οι προπονητές, για τους οποίους κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου έχουν παρέλθει πέντε (5) έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους στο μητρώο προπονητών, που τηρείται στη Γ.Γ.Α., οφείλουν κατ’ εφαρμογή της περ. γ) της παρ. 2 του άρθρου 31 του ν. 2725/1999, να επικαιροποιήσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως την 31η.12.2023.".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software