Το "The SheCoach Project" ξεκίνησε την δράση του

| Δελτία Τύπου

Σε μια φιλόδοξη κίνηση προς τη γεφύρωση του χάσματος των φύλων στην αθλητική προπονητική, το "The SheCOACH Project: Πρωτοποριακή Ισότητα των Φύλων στην Αθλητική Προπονητική" ξεκίνησε επίσημα στις 10 Απριλίου 2024, μετά από μια επιτυχημένη εναρκτήρια εκδήλωση στη Λευκωσία της Κύπρου.

Αυτή η καινοτόμος πρωτοβουλία, που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο των συνεργασιών ERASMUS-SPORT-2023-SCP – Συνεργασία και συντονίζεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στοχεύει στην προώθηση της ισότητας των φύλων στην προπονητική, με ιδιαίτερη έμφαση στο μπάσκετ στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και την Ισπανία.

Αντιμετώπιση του χάσματος των φύλων στην αθλητική προπονητική

Παρά την αυξανόμενη συμμετοχή των γυναικών στον αθλητισμό, ο τομέας της προπονητικής εξακολουθεί να παρουσιάζει σημαντική ανισότητα μεταξύ των φύλων. Το έργο SheCOACH προκύπτει από την κρίσιμη ανάγκη να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν τα συστημικά εμπόδια που εμποδίζουν την πρόοδο των γυναικών σε ρόλους προπονητή σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού. Προάγοντας ένα πιο περιεκτικό και δίκαιο περιβάλλον προπόνησης, η SheCOACH στοχεύει να εμπνεύσει την αλλαγή και να σπάσει τα στερεότυπα που έχουν από καιρό συνδεθεί με το επάγγελμα.

Μια Συνεργατική Προσπάθεια

Το έργο SheCOACH συγκεντρώνει μια κοινοπραξία εταίρων από τον αθλητικό, τον ακαδημαϊκό τομέα και τον τομέα της κοινωνίας των πολιτών σε τέσσερις χώρες. Αυτές περιλαμβάνουν εθνικές ομοσπονδίες μπάσκετ, ενώσεις προπονητών, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μέσω αυτής της προσέγγισης πολλών ενδιαφερομένων, η SheCOACH θα αξιοποιήσει διαφορετικές προοπτικές και τεχνογνωσία για να αναπτύξει και να εφαρμόσει στρατηγικές που προάγουν την ισότητα των φύλων στην καθοδήγηση.

Στόχοι και Αντίκτυπος

Ο πρωταρχικός στόχος του έργου είναι να ενισχύσει την ενσωμάτωση θεμάτων και ζητημάτων που σχετίζονται με το φύλο στα προγράμματα σπουδών και την εκπαίδευση αθλητικής προπονητικής. Αναπτύσσοντας και πιλοτικά ένα πλαίσιο για την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην εκπαίδευση καθοδήγησης, η SheCOACH θα ενδυναμώσει τους παρόχους εκπαίδευσης και τους προπονητές με τις γνώσεις και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την προώθηση μιας συμπεριληπτικής κουλτούρας καθοδήγησης. Επιπλέον, το έργο στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους αθλητικούς συλλόγους, τις ακαδημίες και τα σχολεία σχετικά με τα οφέλη της συμπερίληψης γυναικών προπονητών και της προώθησης της συμμετοχής των γυναικών, ειδικά στα παραδοσιακά «ανδρικά» αθλήματα.

Μέσα από τις δραστηριότητές της, η SheCOACH προβλέπει σημαντική αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην εκπαίδευση και κατάρτιση προπονητικής μπάσκετ. Αυτή η πρωτοβουλία όχι μόνο ευθυγραμμίζεται με τους ευρύτερους στόχους της ΕΕ για την προώθηση της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό, αλλά συμβάλλει επίσης στη δημιουργία αθλητικών περιβαλλόντων χωρίς αποκλεισμούς που εκτιμούν τη διαφορετικότητα και την ισότητα.

Κοιτάμε μπροστά

Το έργο SheCOACH θέτει τις βάσεις για ένα μεταμορφωτικό ταξίδι στο τοπίο της αθλητικής προπονητικής. Αμφισβητώντας τους υπάρχοντες κανόνες και προωθώντας μια κουλτούρα ισότητας και ένταξης, η SheCOACH φιλοδοξεί να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές γυναικών προπονητών και αθλητών. Τα αποτελέσματα και τα διδάγματα του έργου θα διαδοθούν ευρέως, με στόχο την αναπαραγωγή της επιτυχίας του σε διάφορα αθλήματα και χώρες.

Σχετικά με το έργο SheCOACH

Το έργο SheCOACH είναι μια πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του ERASMUS-SPORT-2023-SCP με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων στην αθλητική προπόνηση. Αναπτύσσοντας ένα πλαίσιο για την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην εκπαίδευση καθοδήγησης και ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση και την ένταξη, η SheCOACH προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο για περισσότερες γυναίκες να αναλάβουν ρόλους προπονητή σε όλη την Ευρώπη.

Μείνετε ενημερωμένοι για περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του έργου μας στο Facebook

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software