Συναντήθηκαν οι προπονητές της Κρήτης

| Δελτία Τύπου

kriti_proti Με πρωτοβουλία του Τοπικού Γραφείου Κρήτης του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση των προπονητών του νησιού για το 2013. Ακολουθεί το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Τοπικό Γραφείο: kriti_proti Με πρωτοβουλία του Τοπικού Γραφείου Κρήτης του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση των προπονητών του νησιού για το 2013. Ακολουθεί το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Τοπικό Γραφείο:

"Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση των προπονητών του τοπικού γραφείου του ΣΕΠΚ στη Κρήτη για το 2013. Το παρών έδωσαν πάνω από 40 προπονητές και πριν από την έναρξη της διαδικασίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του συνάδελφου Νίκου Γαλυφιανάκη αλλά και στη μνήμη του Κώστα Διονυσόπουλου.

Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες της τριμελούς επιτροπής  από την ημέρα της εκλογής της.
Στο ξεκίνημα της θητείας της τέθηκαν οι  παρακάτω στόχοι:

1. Αναβάθμιση του τοπικού γραφείου και την ανάδειξη του Κρητικού προπονητή
2. Χαρτογράφηση των μελών του
3. Ενέργειες για τη δημιουργία σχολής Γ΄ κατηγορίας στο Ηράκλειο
4. Δημιουργία blog στο διαδίκτυο για την επικοινωνία των μελών του
5. Οργάνωση συναντήσεων με σκοπό την επιμόρφωση των μελών του
6. Πρωτοβουλίες στο τομέα των υποδομών

Στο διάστημα λοιπόν της θητείας του μέχρι σήμερα ολοκλήρωσε την χαρτογράφηση των μελών του και τα στοιχεία τους θα αναρτηθούν στο blog που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο (sepkritis.blogspot.gr) και  θα βοηθήσει να μοιραζόμαστε απόψεις και θέσεις για το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε. Όλα τα μέλη μας θα μπορούν να δημοσιεύουν άρθρα ασκήσεις και απόψεις στέλνοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Στα πλαίσια των ενεργειών για τη δημιουργία σχολής  Γ ΄ κατηγορίας  στο Ηράκλειο βοήθησε επικοινωνώντας με τους ενδιαφερόμενους τηλεφωνικά στο να μαζευτούν 81 αιτήσεις ενδιαφέροντος από όλη την Κρήτη ένα νούμερο ικανοποιητικό νομίζουμε για να διεξαχθεί η σχολή στην Κρήτη. Επίσης σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚ επικοινώνησε με φορείς που μπορούν να βοηθήσουν στη λειτουργία της. Τέλος η επικοινωνία και η άριστη συνεργασία που έχει με τον  ΣΕΠΚ  βοηθάει ώστε να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους όποτε του ζητηθεί.

kriti_2 Στο κύριο μέρος της συνάντησης με θέματα

  • Οργανωτικές ανάγκες και επαγγελματική κατοχύρωση του κρητικού προπονητή
  • Προπόνηση αναπτυξιακών ηλικιών. Διδακτικό αντικείμενο και περιεχόμενο  ανά  ηλικία (μίνι - παμπαίδες / παγκορασίδες - παίδες / κορασίδες)

συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Ορίστηκαν τέσσερις συναντήσεις κάθε χρόνο με θέματα επιμορφωτικού χαραχτήρα

Αποφάσισε να προτείνει στο ΣΕΠΚ να διοργανώσει σε συνεργασία με ΕΚΑΣΚ και Δήμο ένα συνέδριο καλαθοσφαίρισης.

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών στο τομέα των υποδομών θα καταθέσει  στην ΕΚΑΣΚ προτάσεις για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και θα ολοκληρώσει τη χαρτογράφηση των αγοριών και κοριτσιών που ασχολούνται με το μπάσκετ στην Κρήτη γεννημένα από 1997 εως 2005.

  • Να δημιουργηθεί μέσα  από συνεργασία όλων των μελών  ένα βιβλίο προπονητικών κατευθύνσεων με διδακτικό αντικείμενο ανάλογα την ηλικία .
  • Να  υπάρχει αλληλεγγύη, συνεργασία και ενημέρωση  μεταξύ των προπονητών σε ότι αφορά σωματεία που δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα
  • Να προβεί σε όποια ενέργεια χρειαστεί για να διασφαλίσει την εργασιακή σχέση κάθε μέλους του με τα σωματεία  σε συνεργασία με τη νομική υπηρεσία του ΣΕΠΚ
  • Να συνεχίσει να λειτουργεί την δανειστική βιβλιοθήκη .
Η συμμετοχή και η δυναμική της συγκέντρωσης ελπίζουμε να αποτελέσουν την αρχή για μια καλύτερη συνεργασία μεταξύ των προπονητών της Κρήτης και σε μία αναβάθμιση του κρητικού προπονητή".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software