Ίδρυση Σχολής Προπονητών Γ' Κατηγορίας

| Δελτία Τύπου

Sepk logo Ο ΣΕΠΚ ανακοινώνει την Ίδρυση Σχολής Προπονητών Γ' Κατηγορίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 880/17-3-2020). Δεδομένων των ιδιαίτερων και δύσκολων συνθηκών και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη χώρα μας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο. 

Παρόλα αυτά σας ενημερώνουμε για τις προϋποθέσεις και τα έγγραφα που απαιτούνται ώστε οι ενδιαφερόμενοι να προχωρήσουν στη συγκέντρωσή τους όσον αυτό είναι εφικτό και να προβούν στη σχετική προετοιμασία των δικαιολογητικών.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι γενικές προϋποθέσεις συμμετοχής στη σχολή προπονητών είναι:

1. Να είναι υγιής και αρτιμελής σε βαθμό που δεν δημιουργεί πρόβλημα στη διδασκαλία του αθλήματος.
2. Να έχει ηλικία μεγαλύτερη των 21 ετών.
3. Να έχει ενεργό συμμετοχή ως αθλητής Καλαθοσφαίρισης (με δελτίο αθλητή και συμμετοχή σε επίσημους αγώνες ενταγμένους στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας ή της Ένωσης με βάση φύλλα αγώνων ή πινάκια αγώνων), σε αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία οποιασδήποτε κατηγορίας για τουλάχιστον πέντε (5) έτη, την οποία βεβαιώνει η Ομοσπονδία ή η Ένωση. Ειδικά, οι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ απαιτείται να έχουν ενεργό συμμετοχή ως αθλητές (με δελτίο αθλητή και συμμετοχή σε επίσημους αγώνες ενταγμένους στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας ή της ένωσης με βάση φύλλα αγώνων ή πινάκια αγώνων), σε αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία οποιασδήποτε κατηγορίας για τουλάχιστον δύο (2) έτη, την οποία βεβαιώνει η Ομοσπονδία ή η Ένωση, ενώ για αποφοίτους ΙΕΚ προπονητής αθλήματος απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερα (4) έτη.
4. Απολυτήριο Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής.

Στη σχολή δεν γίνονται δεκτοί οι υποψήφιοι στο πρόσωπο των οποίων συντρέχουν τα κωλύματα που προβλέπονται από το άρθρο 3 του ν.2725/1999 όπως ισχύει σήμερα.

Ο έλεγχος των προβλεπόμενων δικαιολογητικών γίνεται από την επιτροπή διοίκησης, τον διευθυντή και τους γραμματείς πριν από την έναρξη λειτουργίας της σχολής.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτοί να παρακολουθήσουν τη σχολή όσοι δεν πληρούν τις αναφερόμενες στην παρούσα απόφαση προϋποθέσεις.

Δεν επιτρέπεται σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή στη σχολή προπονητών, υποψηφίου του οποίου ο έλεγχος του φακέλου των δικαιολογητικών δεν έχει ολοκληρωθεί ή είναι υπό αίρεση. Δεν επιτρέπεται η προσκόμιση βεβαιώσεων και κάθε είδους δικαιολογητικών μετά τη λήξη της προθεσμίας (η οποία ως προαναφέρθηκε θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο) και για οποιοδήποτε λόγο.
Δικαιολογητικά συμμετοχής

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση ενδιαφερόμενου
2. Ιατρική βεβαίωση υγείας και αρτιμέλειας.
3. Απολυτήριο εξατάξιου Γυμνασίου ή Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής (με βάση τα όσα προβλέπονται από το Υπουργείο Παιδείας - βεβαίωση περί ισοτιμίας).
4. Υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 ν. 1599/1986) "περί μη άσκησης ποινικής δίωξης και περί μη παραπομπής σε ποινική δίκη".
5. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις) ή διαβατηρίου.
6. Άλλα δικαιολογητικά που προβλέπονται στις προϋποθέσεις συμμετοχής - γενικά και ειδικά προσόντα συμμετοχής:
- Βεβαίωση αθλητικής εμπειρίας από την Ομοσπονδία.
7. Για πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ απαιτούνται:
- Πτυχίο
- Αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και αναλυτική βαθμολογία
8. Για αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ απαιτούνται:
- Πτυχίο
- Αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και αναλυτική βαθμολογία (για την περίπτωση "μεταφοράς" μαθημάτων)

(Σημείωση: Για πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν απαιτείται η προσκόμιση απολυτήριου λυκείου)

Το Τμήμα Επαγγελμάτων Αθλητισμού και Σχολών Προπονητών της Γ.Γ.Α θα αναζητήσει αυτεπάγγελτα την ποινική κατάσταση του υποψηφίου από την αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Η αίτηση με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά (γίνονται δεκτά ευκρινή φωτοαντίγραφα), κατατίθενται τουλάχιστον σαράντα (40) ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης της σχολής, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού - Ανδρέα Παπανδρέου 37, ΤΚ 15180, Μαρούσι.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software