Δέδας: "Η φιλοσοφία και η στόχευση του small ball"

| Δελτία Τύπου

dedas1 Ο Στέφανος Δέδας ήταν ο νέος ομιλητής των διαδικτυακών σεμιναρίων που διοργανώνει ο ΣΕΠΚ και προβάλλονται ζωντανά μέσω Facebook LIVE. Ο προπονητής της Χάποελ Χολόν ανέλυσε το θέμα με τίτλο "small ball: μια διαφορετική προσέγγιση". Το webinar διήρκησε περίπου δύο ώρες, και ολοκληρώθηκε με τις ερωτήσεις των συναδέλφων που το παρακολουθούσαν. 

Στον πρόλογο της ομιλίας του, ο Στέφανος Δέδας ξεχώρισε τέσσερα βασικά οφέλη από την επιλογή του small ball και της επίθεσης με πέντε παίκτες ανοιχτά:
- Η αξιοποίηση των παικτών με ενέργεια/άμυνα και rebound όντες κακοί/μέτριοι σουτέρ
- Φθορά ή "απενεργοποίηση" του αντίπαλου ψηλού (αθλητικού ή βαριού κορμιού)
- Οδηγούμε τον αντίπαλο στον να προσαρμοστεί στο δικό μας σχήμα
- Χρησιμοποιούμε καταστάσεις ασυνήθιστες για τον αντίπαλο

dedas2

Στην συνέχεια προχώρησε σε ανάλυση της θεωρίας, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από το διάστημα παρουσίας του στον πάγκο της Γκαζιαντέπ, της Μπαχτσεσεχίρ και της Χάποελ Χολόν. Με video και πολλές εναλλακτικές επιλογές, εξήγησε τη φιλοσοφία που υπάρχει πίσω από το παιχνίδι με πέντε παίκτες ανοιχτά, εξηγώντας κάθε μία από τις παραμέτρους που το συνοδεύουν. Δεν παρέλειψε μάλιστα να εξηγήσει πώς αντιμετωπίζονται τυχόν αδυναμίες που προκύπτουν. Δεν παρέλειψε μάλιστα να επισημάνει πως πρόκειται για μια επιλογή που αποτελεί κατά βάση κανόνα στα τελευταία δεκάλεπτα των αγώνων, με στόχο να υποχρεωθεί η αντίπαλη ομάδα να αντιμετωπίσει κάτι στο οποίο δεν είναι συνηθισμένη.

* Το επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο του ΣΕΠΚ είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη 28 Απριλίου στις 16:00 με ομιλητή τον assistant coach της Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Διαμαντή Παναγιωτόπουλο. Ο έμπειρος τεχνικός θα αναφερθεί στο θέμα "χτίζοντας το playbook: οι τάσεις της EuroLeague".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software