Δωρεάν πιστοποίηση γνώσης πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ

| Δελτία Τύπου

safe1 Τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν την πιστοποίηση γνώσης πρώτων βοηθειών έχουν πλέον όσοι προπονητές - μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης τη χρειάζονται, προκειμένου για την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, μετά την τροποποίηση του σχετικού νόμου. 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσίασε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου το καινοτόμο πρόγραμμα "Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στον Αθλητισμό - Safe in Sports" σε απόλυτη συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου, όπως επίσης οι επικεφαλής ιατροί της Επιτροπής Ανάπτυξης, κ.κ. Γιώργος Στεφανουδάκης και Μαρίνα Καλογριδάκη.

Το "Safe in Sports" απευθεύνεται μεταξύ άλλων σε προπονητές και γυμναστές, οδηγώντας τους εκπαιδευόμενους σε πιστοποίηση, την οποία χορηγεί το ΕΚΑΒ -εφόσον γίνει η παρακολούθηση θεωρητικά μαθήματα και η ολοκλήρωση της κρακτικής εξάσκησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα είναι δωρεάν και πιστοποιείται από το ΕΚΑΒ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στην "έναρξη ενός εγχειρήματος ζωτικής σημασίας για την κοινωνία και το αθλητικό μας οικοδόμημα: την προάσπιση της υγείας των αθλητών μας, των παιδιών, των νέων, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, της υγείας όλων εκείνων των προσώπων που αλληλοεπιδρούν στους αγωνιστικούς χώρους, ανοικτούς και κλειστούς, σε όλη την Ελλάδα".

Επίσης, σημείωσε τη "συχνή έλλειψη των απαραίτητων γνώσεων παροχής Πρώτων Βοηθειών από τους ανθρώπους που κατέχουν θέσεις ευθύνης στην αγωνιστική προετοιμασία των αθλητών, Πρώτες Βοήθειες που είναι εξαιρετικά κρίσιμες χρονικά, καθώς λίγα δευτερόλεπτα ταχείας αντίδρασης ή καθυστέρησης, είναι εκείνα που μπορεί να κάνουν την ειδοποιό διαφορά" και επισήμανε ότι γι' αυτό "θεσπίσαμε με το άρθρο 36 του ν. 4809/2021 την υποχρέωση των προπονητών να είναι καταρτισμένοι και σ' αυτόν τον τομέα, προβλέποντας να συμπεριλαμβάνεται, υποχρεωτικά, στα δικαιολογητικά της άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή, για πρώτη φορά και το "δίπλωμα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών", αναγνωρισμένο από πιστοποιημένο εκπαιδευτικό οργανισμό".

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την παρουσίαση εδώ.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software