Επιστολή προς την ΕΟΚ για τις υπό τροποποίηση διατάξεις

| Δελτία Τύπου

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει τα μέλη του πως -μετά την επιστολή προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού- υπέβαλε υπόμνημα στην Ελληνικό Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, για τις υπό διαβούλευση τροποποιηθησόμενες διατάξεις. 

 

Η σχετική επιστολή - υπόμνημα προς την ΕΟΚ:

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΕΟΚ, κ. Λιόλιο
Κοιν.: Γεν. Γραμματέα ΕΟΚ, κ. Νικολόπουλο
Γεν. Διευθυντή ΕΟΚ, κ. Σβερκούνο

ΘΕΜΑ: "ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΣΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ"

Αξιότιμοι Κύριοι,

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ

Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ομάδες να προσέρχονται κατ' εξακολούθηση σε αγώνες χωρίς προπονητή. Είναι βέβαιο ότι αυτή η τακτική αποτελεί πλήρη καταστρατήγηση του πνεύματος του Νόμου, από τις διατάξεις του οποίου προκύπτει η ανάγκη και η θεσμοθέτηση της υποχρέωσης σε όλες τις ομάδες και βαθμίδες να απασχολούνται προπονητές με τις προϋποθέσεις του Νόμου.

Ως εκ τούτου θεωρούμε αναγκαίο στις υπό τροποποίηση διατάξεις ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΡΗΤΑ η υποχρέωση απασχόλησης προπονητή και στους επίσημους αγώνες όλων των κατηγοριών και βαθμίδων, ο οποίος θα επιδεικνύει στα ελεγκτικά όργανα νόμιμα θεωρημένο δελτίο ταυτότητας προπονητή.

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Στις υπό διαβούλευση προτάσεις της Ομοσπονδίας, προβλέπεται ως προϋπόθεση συμμετοχής των Σωματείων στην τρέχουσα αγωνιστικη περίοδο η μη ύπαρξη απαίτησης από εκπροσώπους ή αθλητές που έχουν κατατεθειμένα συμφωνητικά στην ΕΟΚ απο προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους.

Δια του παρόντος υποβάλλουμε το αίτημα/πρότασή μας, η ανωτέρω προϋπόθεση να ισχύει και για τους προπονητές, οι οποίοι δυνάμει του άρθρου 31 του Ν.2725/99, υποχρεούνται να συνάπτουν εγγράφως ιδιωτικά συμφωνητικά για την απασχόλησή τους σε ομάδες, τα δε σωματεία να υποβάλλουν τις συμφωνίες αυτές στο μητρώο σωματείων της ΓΓΑ.

Κατ' αναλογία και εφόσον η ύπαρξη ιδιωτικού συμφωνητικού είναι απαραίτητη πλέον και αναγκαία προϋπόθεση και της σύννομης λειτουργίας του σωματείου, η Ομοσπονδία του Αθλήματος στα πλαίσια της σύννομης λειτουργίας των μελών της, δύναται να συμπεριλάβει στις διατάξεις των κανονισμών της, την υποχρέωση προσκόμισης από τα σωματεια-μέλη της, τα ιδιωτικά συμφωνητικά των προπονητων τους και να προβλέψει και για τους προπονητές, ως έχει προβλέψει για τους εκπροσώπους και αθλητές, ήτοι ως προϋποθεση συμμετοχής των Σωματείων στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η μη ύπαρξη οικονομικής απαίτησης από προπονητές για την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ Η ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Στον Κανονισμό Μετεγγραφών της ΕΟΚ, στις γενικές διατάξεις παράγραφος 5 έχει προβλεφθεί για τις υποχρεώσεις των ομάδων έναντι των αθλητών τους η εξής διάταξη:

"Ομάδες Κ.Α.Ε. και αθλητικών σωματείων όλων των Εθνικών και Τοπικών πρωταθλημάτων υποχρεούνται στην υλοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεών τους έναντι των καλαθοσφαιριστών/τριών τους, όπως αυτές έχουν καθορισθεί με αμετάκλητες αποφάσεις της Ε.Ε.Ο.Δ.Α.Κ. για τα πρωταθλήματα της Α1 και Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και των πολιτικών δικαστηρίων για τα πρωταθλήματα όλων των άλλων Κατηγοριών. Σε περίπτωση παράβασης της ως άνω υποχρέωσης, η υπαίτια ομάδα Κ.Α.Ε. ή αθλητικού σωματείου στερείται του δικαιώματος απόκτησης καλαθοσφαιριστών/τριών με τη διαδικασία των κάθε είδους μεταγραφών, για όσο διάστημα διαρκεί η παραβατική του πράξη".

Παρακαλούμε όπως η ίδια πρόβλεψη να ισχύει και για τις υποχρεώσεις των ομάδων έναντι των προπονητών τους δηλαδή:

Ομάδες Κ.Α.Ε. και αθλητικών σωματείων όλων των Εθνικών και Τοπικών πρωταθλημάτων υποχρεούνται στην υλοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεών τους έναντι των ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ τους, όπως αυτές έχουν καθορισθεί με αμετάκλητες αποφάσεις της Ε.Ε.Ο.Δ.Α.Κ. για τα πρωταθλήματα της Α1 και Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και των πολιτικών δικαστηρίων ή άλλων διαιτητικών επιτροπών για τα πρωταθλήματα όλων των άλλων Κατηγοριών.

Σε περίπτωση παράβασης της ως άνω υποχρέωσης, η υπαίτια ομάδα Κ.Α.Ε. ή αθλητικού σωματείου στερείται του δικαιώματος απόκτησης καλαθοσφαιριστών/τριών με τη διαδικασία των κάθε είδους μεταγραφών, για όσο διάστημα διαρκεί η παραβατική του πράξη ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΟΥ.

Μετά τιμής,

Για τον Σ.Ε.Π.Κ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παναγιώτης Γιαννάκης

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παρασκευάς Μουρατίδης"

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software