Ο Ν. Τούφας στη συγκέντρωση του Σ.Ε.Π.Κ

| Eκδηλώσεις
sigent_propo2.JPG Με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας Παίδων, Νίκο Τούφα, στο ρόλο του κύριου ομιλητή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου στη Θεσσαλονίκη (Μίκρα) η μηνιαία συγκέντρωση του Συνδέσμου Προπονητών Καλαθοσφαίρισης. "Να βοηθήσουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ" ήταν το μήνυμα του Ομοσπονδιακού τεχνικού.

 

sigent_propo1.JPG Με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας Παίδων, Νίκο Τούφα, στο ρόλο του κύριου ομιλητή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου στη Θεσσαλονίκη (Μίκρα) η μηνιαία συγκέντρωση του Συνδέσμου Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

«Οι προπονητές πρέπει να προτρέψουν τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ» ήταν το μήνυμα του Νίκου Τούφα, ο οποίος πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό οι νεαροί παίκτες να μαθαίνουν καλά τα βασικά του αθλήματος.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε έμφαση στο πως μπορούν οι προπονητές να ξεχωρίζουν το ταλέντο των παικτών και να δίνουν την κατάλληλη βαρύτητα σε αυτούς, ενώ παράλληλα υπέδειξε το συνηθισμένο λάθος της επικέντρωσης στο άμεσο αποτέλεσμα της ομάδας, δηλαδή τη νίκη.

Ο Νίκος Τούφας εξήγησε πως είναι σημαντικότερο οι αθλητές να χρησιμοποιούνται κατάλληλα και να μην μπαίνουν από μικρή ηλικία στη λογική της θέσης (γκαρντ, σέντερ). Αντίθετα θα πρέπει να μάθουν να κινούνται στο γήπεδο, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες όλων των θέσεων σε άμυνα κι επίθεση.

«Η Εθνική ομάδα Παίδων απαρτίζεται από παίκτες οι οποίοι έχουν τις κατάλληλες ικανότητες και προσόντα κι οποίοι στο απώτερο μέλλον μετά από σκληρή και σοβαρή δουλειά, θα μπορέσουν να αντιπροσωπεύσουν και τα υπόλοιπα Εθνικά συγκροτήματα» τόνισε συγκεκριμένα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, που υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής των παικτών σε διάφορες διοργανώσεις, όπως ήταν το πρόσφατο τουρνουά στην Τουρκία, στο οποίο οι Παίδες κατέκτησαν την πρώτη θέση.


«Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι το ταλέντο κι εμπειρίες αρκούν ώστε να γίνει ένας παίκτης «πολύτιμος». Σημασία δεν έχει το «όνομα», αλλά η κατάθεση ψυχής του αθλητή στη διάρκεια του αγώνα» συμπλήρωσε για να καταλήξει: «Πάνω από όλα πρέπει να ακολουθούμε τη σωστή διαπαιδαγώγηση του αθλητή. Πρέπει να διδάξουμε στον αθλητή να ιεραρχεί τους στόχους του, με πρώτο και βασικότερο παράγοντα το σχολείο».

Η επόμενη συγκέντρωση του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης στα γραφεία της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2008.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software