Κουκουλεκίδης: "Δεν θα είχα καταφέρει τίποτα χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς μου"

Ο Στράτος Κουκουλεκίδης προσέθεσε ακόμη έναν τίτλο στο πλούσιο παλμαρέ του, συνεχίζοντας να καταγράφει σπουδαίες επιτυχίες στη Σαουδική Αραβία. Ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για όλα όσα έχει ζήσει στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τη φετινή επιτυχία του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Η Σαουδική Αραβία μοιάζει να είναι η δική σας Ιθάκη. Πώς το εκλαμβάνετε εσείς αυτό;
"Η Ιθάκη μου θα είναι πάντα η Ελλάδα, η πατρίδα μου. Όμως αυτή την στιγμή, η Σαουδική Αραβία είναι η χώρα που με εμπιστεύτηκε. Μου έδωσε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να εργαστώ. Είναι ένας σημαντικός σταθμός στην καριέρα μου, αφού στα τέσσερα τελευταία χρόνια που είμαι εδώ, έχω μια πολύ επιτυχημένη πορεία με δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα νταμπλ, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου μετά από τριάντα χρόνια. Με δύο χρυσά μετάλλια στο 3οn3 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαουδικής Αραβίας, ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός. Φυσικά έπεται συνέχεια γιατί είμαστε πλέον στο Final Eight του Κυπέλλου κι έχουμε ακόμη το Top 4 για να υπερασπιστούμε την πρωτιά μας".

- Η καριέρα στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα σημαντική για σένα και με μεγάλες επιτυχίες. Πώς έχεις βιώσει όλα αυτά τα χρόνια μακριά από την Ελλάδα;
"Οι δυσκολίες κάποιου που ζει και εργάζεται σε ξένη χώρα είναο πάντα οι ίδιες. Αναγκάζεσαι να προσαρμοστείς για να ανταπεξέλθεις μακριά από τον τόπο και την οικογένειά σου. Η απόφασή μου να εργαστώ στο εξωτερικό ήταν δύσκολη, όμως η επιτυχημένη πορεία μου, οι τίτλοι που κέρδισα, οι απολαβές, μου έδωσαν το κίνητρο να συνεχίσω την πορεία μου στο εξωτερικό. Κάτι που δεν θα κατάφερνα βέβαια χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση, στήριξη και κατανόηση από την οικογένειά μου".

- Τι είναι αυτό που σε κρατάει στο εξωτερικό όλο αυτό το διάστημα;
"Αυτό που με κρατάει είναι ότι εδώ βρήκα τις κατάλληλες συνθήκες να εργαστώ και να δείξω τις ικανότητές μου. Βρήκα επίσης ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν, που μου έδωσαν την ευκαιρία που δεν μου δόθηκαν, δυστυχώς, ποτέ στην χώρα μου. Μην ξεχνάμε άλλωστε το ρητό "ουδείς προφήτης στον τόπο του".

- Με τις τόσες εμπειρίες που κουβαλάς, τι σου έχει μείνει πιο έντονα χαραγμένο στην μνήμη;
"Στη διάρκεια της καριέρας μου, έχω πολλές στιγμές χαραγμένες στο μυαλό και την μνήμη μου. Θα με συντροφεύουν στη ζωή μου. Αυτές είναι η ηθική ικανοποίησή μου ότι οι κόποι, η σκληρή δουλειά και όλες οι στιγμές που έχασα από την οικογένειά μου, δουλεύοντας τόσα χρόνια στο εξωτερικό, ανταμείβονται. Είναι φυσικά όλοι οι τίτλοι που κατέκτησα με τις ομάδες στις οποίες εργάστηκα. Στην Κίνα, στη Στρούμιτσα, στο Κόσοβο, στην Τυνησία, που έζησα εκπληκτικές στιγμές και φυσικά εδώ στην Αλ Χιλάλ, που οι τίτλοι που έχουμε κατακτήσει μέχρι στιγμής, γιατί έπεται και συνέχεια. Γεροί να είμαστε... Δεν θα ξεχάσω φυσικά τους δύο τίτλους με τον Άρη Θεσσαλονίκης, το Champions Cup και το Κύπελλο Ελλάδας στη Λαμία. Όλα αυτά πιστεύω θα με συνοδεύουν σε όλη μου τη ζωή".

- Τι είναι αυτό που σε κρατάει πλέον στη Σαουδική Αραβία, μία χώρα που δεν γνωρίζουμε πολλά.
"Στη χώρα αυτή βρήκα ανθρώπους που με αγαπούν, που με εμπιστεύονται και μου δίνουν τα εχέγγυα να συνεχίσω να δουλεύω σε άριστες συνθήκες για κάθε προπονητή. Η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα που αναπτύσσεται διαρκώς, κάθε μέρα αλλάζει πρόσωπο και θέλει να καθιερωθεί φυσικά στον χώρο του αθλητισμού. Εκτός από το ποδόσφαιρο, που είναι το Νο1 άθλημα στη χώρα, το μπάσκετ έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και να αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Το επίπεδο διαρκώς ανεβαίνει και το πρωτάθλημα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό και ποιοτικό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το ΝΒΑ έστειλε τον ΛεΜπρον Τζέιμς για διερευνητική αποστολή. Νομίζω πως τα επόμενα χρόνια όλο και πιο ποιοτικοί παίκτες από τις ΗΠΑ θα έρχονται εδώ. Είμαι χαρούμενος λοιπόν που, εκπροσωπώντας τη χώρα μου και την μπασκετική μου παιδεία βοηθώ κι εγώ σε αυτή την ανάπτυξη. Να φανταστείς όταν ήρθα τον πρώτο χρόνο, στο Twitter ακολουθούσαν το basketball
και την Ομοπονδία και την ομάδα μας περίπου 1.000 άτομα. Αυτή την στιγμής είναι πάνω από 100.000 άτομα! Νομίζω αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software