Μεγάλες νίκες και «μπαμ» από Σλοβακία

| Έλληνες του Εξωτερικού

bitzanis1 Θετικό απολογισμό έχει ακόμα ένα Σαββατοκύριακο για τους Έλληνες προπονητές που εργάζονται εκτός συνόρων. Ο Μπιτζάνης πήγε κόντρα στο νόμο των πιθανοτήτων, ενώ νικηφόρα προχώρησαν Ιτούδης, Πρίφτης, Χριστόπουλος, Δικταπανίδης, Ζαχαρίας και Χατζηδάκη. Αντίθετα, δυσκολίες αντιμετώπισαν Δέδας, Νασούφης, Δικαιουλάκος και Κούκος.

bitzanis Θετικό απολογισμό έχει ακόμα ένα Σαββατοκύριακο για τους Έλληνες προπονητές που εργάζονται εκτός συνόρων. Ο Μπιτζάνης πήγε κόντρα στο νόμο των πιθανοτήτων, ενώ νικηφόρα προχώρησαν Ιτούδης, Πρίφτης, Χριστόπουλος, Δικταπανίδης, Ζαχαρίας και Χατζηδάκη. Αντίθετα, δυσκολίες αντιμετώπισαν Δέδας, Νασούφης, Δικαιουλάκος και Κούκος.

Η Νόβα Βες μπορεί να ήταν το αουτσάιντερ κόντρα στην Πριεβίντζα, όμως φρόντισε να ανατρέψει όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις. Οι παίκτες του Γιώργου Μπιτζάνη επικράτησαν εκτός έδρας με 82-71 για την 9η αγωνιστική του Σλοβακικού πρωταθλήματος κι έτσι ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 3-4.
Διπλή ελληνική νίκη στη VTB, καθώς με δίποντο συνέχισαν Ούνικς Καζάν και ΤΣΣΚΑ. Οι... μόνιμοι πρωταθλητές του Δημήτρη Ιτούδη και Ανδρέα Πιστιόλη νίκησαν με 93-76 την Λοκομοτίβ Κουμπάν κι έμειναν αήττητοι στη διοργάνωση. Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρησή της με την Ενισέι η Ούνικς των Δημήτρη Πρίφτη και Θωμά Νίκου. Η ομάδα από το Καζάν κέρδισε με 99-78 και συμπλήρωσαν τρεις διαδοχικές νίκες και συνολικά πέντε, σε έξι ματς.
Οι Μπεϊζίνγκ Ντακς αρχίζουν να βρίσκουν καλό ρυθμό στο κινεζικό πρωτάθλημα, καθώς επιβλήθηκαν με 114-109 της Ζεγιανγκ. Πλέον, η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου και του συνεργάτη του, Χάρη Μαρκόπουλου ανέβηκε στο 6-4 και πάτησε... οκτάδα.
Η Χέρφορντ έχει πάρει... φόρα στη Β' εθνική της Γερμανίας και πηγαίνει με νίκη σε νίκη! Οι παίκτες του Χρήστου Δικταπανίδη επικράτησαν με 97-71 της Χάγκεν – Χάσπε και «σκαρφάλωσαν» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 6 νίκες και 1 ήττα.
Εντυπωσιακή νίκη πέτυχε η WIT του Δημήτρη Ζαχαρία στο γυναικείο πρωτάθλημα της Ιρλανδίας, καθώς νίκησαν τους Χοκς με 71-32 και διεύρυναν το σερί τους στο 3-1 που τους διατηρεί στην τρίτη θέση.
Έχοντας το απόλυτο με 5 στα 5 θα παραταχθεί την επόμενη αγωνιστική στο ντέρμπι με την Φενέρμπαχτσε η Χατάι. Τα κορίτσια της Κατερίνας Χατζηδάκη πέρασαν με 76-67 από την έδρα και της Μπελεντίγιεσπορ κι έτσι πλέον θα πάνε στο μεγάλο παιχνίδι της έκτης αγωνιστικής χωρίς απώλειες.

Η Φενέρμπαχτσε διατήρησε το αήττητο της στο τουρκικό πρωτάθλημα, καθώς πέρασε και από την έδρα της Μπαχτσεσεχίρ του... δικού μας, Στέφανου Δέδα, κερδίζοντας με 84-77. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα σε εφτά αγώνες για το Έλληνα τεχνικό που βλέπει την ομάδα του να βρίσκεται σταθερά μέσα στην πρώτη οκτάδα.
Τέλος στο αήττητο σερί της Άλτε Κάντι Ααράου, στην τρίτη κατηγορία της Ελβετίας, έβαλαν οι Lugano Tigers, οι οποίοι επικράτησαν με 73-60. Πλέον, η ομάδα του Δημήτρη Νασούφη ισοβαθμεί στην κορυφή με τα... «λιοντάρια» του Λουγκάνο.
Η Σάνξι δεν μπόρεσε να ελέγξει και τις... λεπτομέρειες στο ντέρμπι με την Γιάνγκσου. Η ομάδα του Τζώρτζη Δικαιουλάκου ηττήθηκε εντός έδρας στην ένατη αγωνιστική του γυναικείου πρωταθλήματος της Κίνας με 84-77 κι έτσι με ρεκόρ 7-2 βρίσκεται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Δύσκολο έργο είχε η Γκέτιγκεν μέσα στην έδρα της Χέρνερ. Τα κορίτσια του Γιάννη Κούκου ηττήθηκαν με 74-46 και «έπεσαν» στο 3-5 που τις φέρνει στην όγδοη θέση του γυναικείου πρωταθλήματος της Γερμανίας.
Η Φρούσουσετ πέρασε από την έδρα της Νορόρτ με 68-54 κι έτσι ανάγκασε την ομάδα του Πασχάλη Λέρα στην τέταρτη ήττα της έπειτα από έξι στροφές στη δεύτερη κατηγορία του γυναικείου πρωταθλήματος της Σουηδίας.

Σήμερα η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιμετωπίζει εντός έδρας την Ρίγα για τη VTB.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software