Ο Ιτούδης διευρύνει την ελληνική παράδοση σε Final Four

itoudis1 Για πέμπτη διαδοχική σεζόν, ο Δημήτρης Ιτούδης θα βρεθεί σε Final Four της EuroLeague, όντας στην άκρη του πάγκου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας -με τον Ανδρέα Πιστιόλη στο πλευρό του, ως άμεσος συνεργάτης του. Ο πολύπειρος τεχνικός πέτυχε το 5/5 με την "ομάδα του στρατού" σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία της στους αγώνες που κρίνουν τον Πρωταθλητή Ευρώπης, έχοντας -μαζί με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς- το μεγαλύτερο εν ενεργεία σερί παρουσίας στο μεγάλο ραντεβού της EuroLeague.

Πέραν τούτου, έδωσε συνέχεια στην παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι Έλληνες προπονητές τα τελευταία έντεκα χρόνια. Μία παράδοση που θέλει τα γαλανόλευκα χρώματα να έχουν κάτι παραπάνω από έντονη παρουσία στους πάγκους σε Final Four από το 2009 κι έπειτα.

Συγκεκριμένα, στη σύγχρονη εποχή της EuroLeague (όπως αυτή αποτυπώνεται από το 2002 με τη νέα μορφή της διοργάνωσης), η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που ασκούν μεγάλη προπονητική επιρροή στη διοργάνωση. Κάτι που αποτυπώνεται εσχάτως από το γεγονός πως κορυφαίοι -και ταυτόχρονα ιστορικοί- πάγκοι είναι... κατειλημμένοι από εκπροσώπους της ελληνικής σχολής.

Από το 2009, όταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης οδήγησε τον Ολυμπιακό στο Final Four του Βερολίνου κι έπειτα, η Ελλάδα μετράει έντεκα (11) παρουσίες στα μεγάλα ραντεβού. Αριθμός που της δίνει την τρίτη θέση (μαζί με την Ισπανία) στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία, πίσω μόνο από τη Σερβία (με 18) και την Ιταλία (με 14).

Σε αυτό το διάστημα των έντεκα ετών, την Ελλάδα εκπροσώπησαν -ως πρώτοι προπονητές- σε Final Four οι Παναγιώτης Γιαννάκης (2009, 2010), Γιώργος Μπαρτζώκας (2013, 2016), Γιάννης Σφαιρόπουλος (2015, 2017) και -φυσικά ο- Δημήτρης Ιτούδης (2015, 2016, 2017, 2018, 2019).

Φυσικά, η Ελλάδα μετράει επίσης δύο κατακτήσεις σε αυτό το διάστημα από τον Γιώργο Μπαρτζώκα (2013) και τον Δημήτρη Ιτούδη (2016) με την ελπίδα αυτές τις ημέρες στη Βιτόρια να... τριτώσει το καλό.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software