Ζωντός: "Πρωτοποριακή και θετική η κίνηση με τα playoffs και τα playouts"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Παναγιώτης Ζωντός, εκ των πλέον έμπειρων προπονητών της Γ' Εθνικής, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την προσπάθεια που κάνει φέτος η Νίκη Αμαρουσίου, αλλά και την παρουσία των playoffs και των playouts στο Πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τους στόχους της Νίκης Αμαρουσίου στο φετινό πρωτάθλημα: "Ο στόχος που τέθηκε εξ αρχής ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο για τη Νίκη Αμαρουσίου σε μια πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη σεζόν για τις ομάδες που πλέον εμπλέκονται σε playoffs και playouts. Ο πρώτος γύρος της Γ' Εθνικής ολοκληρώνεται και ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Σε γενικές γραμμές, είμαστε μέσα στο πλαίσιο των παιχνιδιών που στοχεύαμε να κερδίσουμε. Αν δεν είχαμε τις ατυχίες, πιστεύω ότι θα κάναμε το πολύ δυο ήττες. Για παράδειγμα, το παιχνίδι της πρεμιέρας στη Χίο το χάσαμε με δικά μας, παιδαριώδη λάθη στο τέλος ενώ ήμασταν συνέχεια μπροστά στο σκορ. Πληρώσαμε το... άγνωστο, δεν ξέραμε καθόλου τον ξένο τους. Και το άλλο παιχνίδι που μας βρήκε ελλιπείς ήταν στην έδρα μας με τον Ίκαρο. Ήταν ένα ματς που θα μπορούσαμε σαφώς να κερδίσουμε αλλά με τα προβλήματα και τις απουσίες, δεν μπορέσαμε να έχουμε διάρκεια για 40 λεπτά".

Για το επίπεδο ανταγωνισμού σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: "Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό κάθε χρόνο. Σε κάποιους ομίλους βέβαια, υπάρχουν 2-3 ομάδες που είναι πολύ αδύναμες. Φέτος αυτό το στοιχείο δεν είναι τόσο έντονο και ενισχύει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον και τον ανταγωνισμό στη Γ' Εθνική. Καμία ομάδα δεν είναι πια αδιάφορη, γνωρίζοντας ότι θα μπει στη διαδικασία των playoffs και των playouts. Από την άλλη πλευρά, το επίπεδο του μπάσκετ φθίνει κάθε χρόνο. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι τα νέα παιδιά δεν μαθαίνουν να σκέφτονται. Δεν παίζουν το παιχνίδι. Το παιχνίδι τούς παίζει. Έτσι λοιπόν, οι μεγάλοι σε ηλικία παίκτες συνεχίζουν να παίζουν. Και όχι μόνο παίζουν, αλλά διακρίνονται και αποτελούν σημεία αναφοράς στις ομάδες τους. Όπως κι εμείς έχουμε τον Κυπριτζόγλου, τον Δέλλιο και τον Γεωργακόπουλο".

Για την εισαγωγή των playoffs και των playouts στη Γ' Εθνική: "Για μένα, είναι πρωτοποριακή και πολύ θετική κίνηση. Πρέπει να υπάρχει ενδιαφέρον για κάθε ομάδα μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος προκειμένου να μην συναντάμε περίεργες καταστάσεις που είδαμε στο παρελθόν όταν από ένα σημείο και μετά, διάφορες ομάδες ουσιαστικά επηρέαζαν το πρωτάθλημα γιατί μπορεί στην αρχή να έκαναν κάποιες νίκες και στη συνέχεια ήταν αδιάφορες, διαμορφώνοντας μια τελική κατάταξη που δεν απεικόνιζε την πραγματικότητα. Είναι πολύ καλό αυτό για μένα, είναι πολύ θετικό και δίνει τη δυνατότητα στους συλλόγους να δουλεύουν ως το τέλος και να αλλάξουν την κατάσταση ακόμα και την τελευταία αγωνιστική".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software