Σίμος: "Αυτό είναι το μυστικό της Ελευθερίας Μοσχάτου"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Η Ελευθερία Μοσχάτου πραγματοποιεί φέτος εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, ούσα στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο Γιώργος Σίμος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για όσα έχει πετύχει φέτος η ομάδα του, αλλά και το πλάνο που εκπονείται εδώ κι αρκετά χρόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Πώς κρίνεις την έως τώρα πορεία της ομάδας σου;
"Αν κάποιος μάς έλεγε πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ότι επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος θα ήμασταν στην τρίτη θέση, θα λέγαμε ότι πρόκειται για υπερβολές ή ότι είναι υπεραισιόδοξος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πορεία της ομάδας μου και από την προσπάθεια των παιδιών μου. Έχω την τύχη να κοουτσάρω μια παρά πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικούς μπασκετμπολίστες, αλλά πιο πολύ καλούς μου φίλους, και φυσικά που έχω εδώ δίπλα μου έναν εξαίρετο συνάδελφο και φίλο, τον Αλέξανδρο Ζαρκαδούλα, ο οποίος πραγματικά κάνει όλη την δουλειά και του αξίζουν όλα τα εύσημα".

- Η Ελευθερία Μοσχάτου δείχνει συνολικά τα τελευταία χρόνια να εξελίσσεται και να παρουσιάζει ολοένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες. Ποιο είναι το πλάνο που έχει εκπονηθεί επ' αυτού;
"Το μυστικό της ομάδας μας είναι ότι είμαστε πέντε χρόνια σχεδόν οι ίδιοι παίκτες με λίγες προσθαφαιρέσεις κάθε χρονιά. Προσπαθούμε να παίξουμε ένα μπάσκετ λίγο διαφορετικό, όλοι να τα κάνουν όλα, όλοι να σουτάρουν, όλοι να πασάρουν, όλοι να παίξουν άμυνα και πάνω από όλα όλοι να είναι πολύ καλοί συμπαίκτες. Έχουμε μια ενιαία φιλοσοφία από το πιο μικρό τμήμα μέχρι την πρώτη ομάδα, έτσι έχουμε γίνει μια καλή ομάδα. Το σύνολο των παικτών προσέρχεται από την Ακαδημία, που διδάσκεται αυτά από τα juniors και φυσικά προέρχεται από τη πολύ σπουδαία δουλειά που κάνουν οι προπονητές, όπως είναι ο Νίκος Ποτόσογλου, που κάνει κάθε χρονιά πολύ καλή δουλειά και μου ανεβάζει κάθε φορά παίκτες για την αντρική ομάδα έτοιμους να παίξουν. Όπως επίσης, τον Τάκη Μακρίδη, τον απίστευτο αυτόν προπονητή που έχουμε και είμαστε πολύ τυχεροί όλοι εμείς να προπονεί τα παιδιά του Μοσχάτου με συνέπεια σοβαρότητα και επαγγελματισμό, τον Στράτο Βουρσούκη που έχει τα juniors και ετοιμάζει τους νέους παίκτες της αντρικής ομάδας. Αντίστοιχα, έχουμε και την χαρά και την τιμή να προσθέτουμε στο προπονητικο τιμ μας τον Ραφαήλ Τερκεσίδη, έναν πολύ καλό φίλο μου και προπονητή που θα ετοιμάσει και αυτός τους επόμενους αστέρες της ομάδας μας".

- Βλέπουμε ότι το πρωτάθλημα φέτος είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό, με μικρές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες. Ποια η άποψή σου επ' αυτού;
"Και μόνο που ξέρεις ότι αν δεν παίξεις καλά και δεν δώσεις το 100%, θα χάσεις εύκολα από τον οποιονδήποτε αποδεικνύει το πόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα έχουμε. Είναι τιμή για μένα και την ομάδα μου να παίζουμε απέναντι σε τόσους σπουδαίους αθλητές και προπονητές και να συναγωνιζόμαστε απέναντι τους. Είμαστε επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος κι αν εξαιρέσεις την Δάφνη και την Μάνδρα -για αντίθετους φυσικά λόγους- όλες οι υπόλοιπες ομάδες είμαστε σχεδόν ισάξιες".

3) Τι είναι αυτό που θεωρείς ότι θα κρίνει την άνοδο στη Β' Εθνική;
"Τα πάντα θα κριθούν στα playoffs. Εκεί θα παιχτούν τα πάντα. Σίγουρα η Δάφνη μέχρι στιγμής και δικαίως έχει τον πρώτο λόγο, αλλά κι αυτή ξέρει -γιατί έχει έμπειρους παίκτες και προπονητή- πως όλα αλλάζουν μέσα σε δύο αγωνιστικές. Αν και είναι το πρώτο φαβορί για μένα, αν δεν είναι σοβαρή κάθε αγωνιστική, υπάρχουν ομάδες που έρχονται και είναι κοντά της, όπως η Ραφήνα, ο Ίκαρος και Νίκη Αμαρουσίου, ομάδες που είναι ικανές να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Η σοβαρότητα και η διάρκεια θα κρίνει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό το πρωτάθλημα.

- Ποια η άποψή σου για την ποιότητα της κατηγορίας συνολικά;
"Πιστεύω ότι ειδικά ο όμιλος μας είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Βλέπουμε -κι επειδή έχω δει όλα τα παιχνίδια όλων των ομάδων- καλό μπάσκετ με ωραίες ιδέες που φυσικά για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες και ικανότατοι προπονητές... Είμαι ευχαριστημένος, αν μπορώ να το πω εγώ αυτό, από την ποιότητά όλων των ομάδων. Γίνεται γενικά είναι ένα πολύ ωραίο, αμφίρροπο και δυνατό πρωτάθλημα".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software