Σκαλωμένος: "Απόλυτα επιτυχημένη η σεζόν για τον Ιωνικό Ν.Φ., πάμε να απολαύσουμε τα playoffs"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Ιωνικός Νέας Φιλαδελφείας πραγματοποιεί σπουδαία πορεία στην Α2 Γυναικών, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα playoffs του πρωταθλήματος. Ο Χρήστος Σκαλωμένος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τον πρωταθλητισμό που κάνει η ομάδα του, αλλά και την απουσία άγχους στην post season αφού ο βασικός στόχος έχει επιτευχθεί εδώ και καιρό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΕΠΚ:

- Πριν από μερικές ημέρες, πήρατε μια πολύ μεγάλη νίκη που σας έφερε στη δεύτερη θέση του ομίλου. Τι είναι αυτό που θεωρείς θα κάνει τη διαφορά στα playoffs;
"Την Κυριακή καταφέραμε να πετύχουμε μια μεγάλη διπλή νίκη, αφού πέρα από το ροζ φύλλο αγώνα, υπερκαλύψαμε τη διαφορά της ήττας στον πρώτο γύρο. Έτσι εξασφαλίσαμε τη δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου της Α2 Γυναικών, μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Τα playoffs όμως αποτελούν μια τελείως διαφορετική διαδικασία, στην οποία όλες οι ομάδες πρέπει να παρουσιαστούν έτοιμες αγωνιστικά και πνευματικά, γιατί μια "κακή μέρα" μπορεί να σου στοιχίσει και να σε αποκλείσει από τη συνέχεια".

- Πόση πίεση υπάρχει πλέον δεδομένου ότι είστε σε πολύ καλό μονοπάτι;
"Καλώς ή κακώς, η πίεση είναι συχνό φαινόμενο στον αθλητισμό. Είναι κάτι με το οποίο πρέπει να μάθεις να ζεις και να το διαχειρίζεσαι όσο καλύτερα μπορείς για να έχεις και τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα. Όπως και να 'χει, η σεζόν για τον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας είναι ήδη απόλυτα επιτυχημένη, οπότε από δω και πέρα θέλουμε να διασκεδάσουμε την κάθε στιγμή και να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί βάσει της αγωνιστικής μας εικόνας στο παρκέ".

- Η άνοδος αποτελούσε εξαρχής στόχο της ομάδας ή προέκυψε στην πορεία βάσει των πολύ καλών αποτελεσμάτων;
"Το περσινό καλοκαίρι ήταν αρκετά περίεργο για μας, γιατί η πρόσκληση για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών ήρθε προς τα τέλη του Ιουλίου, οπότε ο προγραμματισμός - σχεδιασμός της ομάδας ήταν εκ προοιμίου πολύ δύσκολος. Ο βασικός μας στόχος λοιπόν δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Για να καταφέρεις κάτι τέτοιο τέτοιο, βάσει και του τρόπου διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος, θα πρέπει να κάνεις πορεία πρωταθλητισμού. Αυτό το καταφέραμε, οπότε τώρα στα playoffs πάμε χωρίς άγχος για να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί".

- Πώς κρίνεις την ποιότητα του φετινού πρωταθλήματος και την ιδιαιτερότητα των playoffs;
"Θεωρώ ότι το φετινό φορμάτ του πρωταθλήματος έχει βοηθήσει πολύ στο να υπάρχει έντονος και συνάμα υγιής ανταγωνισμός μεταξύ όλων των ομάδων. Ουδεμία μπορεί να είναι αδιάφορη και σίγουρα η διαδικασία των playoffs δίνει μια άγρια ομορφιά ενόψει της ολοκλήρωσης της σεζόν".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software