Καλογερόπουλος: "Στόχος των Μελισσίων είναι το χαμόγελο των παιδιών"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Τα Μελίσσια κατάφεραν να πετύχουν μια εντυπωσιακή ανατροπή στη σειρά με τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου, κέρδισαν τρεις φορές μέσα σε μερικές ημέρες και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση των playoffs στην Α2 Γυναικών. Ο Παντελής Καλογερόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του, αλλά και τον πραγματικό στόχο που έχει τεθεί στον σύλλογο.

 Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Πως κρίνετε τη σεζόν ως τώρα για σας;
"Στόχος της φετινής χρονιάς ήταν η αποφυγή της διαδικασίας των playouts. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με πάρα πολλές διακοπές, με μεγάλα κενά διαστήματα γεγονός που δεν βοηθάει καμία ομάδα να βρει ρυθμό, πόσω μάλλον εμάς που είμαστε μια ομάδα πολύ μικρή σε μέσο όρο ηλικίας και ο ρυθμός, που προκύπτει μέσα από τα παιχνίδια είναι το ζητούμενο. Κρίνοντας λοιπόν την σεζόν για εμάς, είναι απόλυτα επιτυχημένη και τα playoffs μια διαδικασία που θα την απολαύσουμε όσο κρατήσει".

- Τι άλλαξε στα playoffs και καταφέρατε να γυρίσετε τη σειρά με τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου;
"Κάναμε ένα κακό κλείσιμο στη regular season με τρεις συνεχόμενες ήττες, γεγονός που μας έστειλε πάνω στην κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα του ομίλου με το σκορ στο 2-0 και με μειονέκτημα έδρας. Δουλέψαμε πάρα πολύ στο εγκεφαλικό κομμάτι και προσπαθήσαμε να βγάλουμε από την σειρά τα όπλα του Κρόνου, πράγμα που το πετύχαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σε τέτοιες σειρές πρέπει να κοιτάς κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να έχεις πίστη στην ομάδα και να διατηρείς υψηλό κίνητρο για να κάνεις κάτι το οποίο δύσκολα γίνεται. Τα κορίτσια είχαν τρομερό mentality σε όλη την σειρά και φτάσαμε σε αυτήν την ανατροπή. Έγιναν τρία καταπληκτικά παιχνίδια και όποιος κι αν έπαιρνε την πρόκριση, νομίζω πως θα ήταν δίκαιο".

- Ήταν εξαρχής στόχος να φτάσετε ως εδώ;
"Ο στόχος της συγκεκριμένης ομάδας είναι να απολαμβάνει κάθε προπόνηση και παιχνίδι, το ξέρω ότι ακούγεται κάπως ρομαντικό, αλλά όλο αυτό που έχει στηθεί στα Μελίσσια σαν πλαίσιο έχει ως στόχο όχι εφήμερες επιτυχίες, αλλά μια ισορροπημένη μακροημέρευση των αθλητριών στην ομάδα. Στόχος της διοίκησης, αλλά και όλων των προπονητών, είναι το χαμόγελο των παιδιών και να μην τους λείπει τίποτα στο πλαίσιο της ομάδας. Τίποτα δεν μπορεί να κάνει κάποιος προπονητής και κάποια παίκτρια αν το πλαίσιο δεν είναι υγιές. Θέλω να πω ότι είμαι περήφανος για τις παίκτριες μου το πλαίσιο και όλο το επιτελείο. Όλοι μέσα σε αυτόν τον οργανισμό μεγαλώνουμε, βελτιωνόμαστε και προσπαθούμε να δώσουμε μια σύγχρονη προσέγγιση στο άθλημα. Εύχομαι υγεία και καλό κλείσιμο της σεζόν σε όλες τις ομάδες και όλες τις αθλήτριες".

- Πώς κρίνετε το γεγονός πως φέτος έχουμε τη διαδικασία των playoffs;
"Η διαδικασία των playoffs είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα οπτική σίγουρα, αλλά η κανονική διάρκεια είχε πολύ λίγα παιχνίδια κάτι το οποίο δημιούργησε αρκετά προβλήματα στις ομάδες και ενδεχομένως να επηρεάζει και το πώς μπαίνει στα playoffs η κάθε μία. Ευχή δικιά μου είναι να ασχοληθεί σοβαρά η ΕΟΚ και με το μπάσκετ γυναικών καθώς μπορεί μέσα από μια συντονισμένη προσέγγιση να βγουν αρκετά παιδιά στις εθνικές ομάδες και να πάει επιτέλους παρακάτω και το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ, το οποίο έχω την αίσθηση πως αυτήν την στιγμή είναι στο συρτάρι".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software