Μαρμαρινός: "Μεγάλο κέρδος η παρουσία στο διεθνές σεμινάριο του ACS Athens"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Χρήστος Μαρμαρινός, εκ των ομιλητών του Διεθνούς Σεμιναρίου του ACS Athens, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το περιεχόμενο και την ουσία της ομιλίας του, την εξέλιξη του scouting, αλλά και τη σημασία της παρουσίας για κάθε προπονητή σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για την ομιλία του: "Οι περισσότεροι ομιλητές σε θέματα που αφορούν το scouting απευθύνονται σε επαγγελματικές ομάδες, αυτή τη φορά αποφασίσαμε να πούμε κάποια πράγματα που μπορεί να εφαρμοστούν σχετικά εύκολα από έναν προπονητή σε χαμηλότερη κατηγορία ή στις μικρές ηλικίες. Ο στόχος ήταν να αποτελεί μια ομιλία προσιτή σε όλους, όσον αφορά στην ανάλυση του αντιπάλου. Να μην αποτελεί η διαδικασία του scouting κάτι που "τρομάζει" τους προπονητές σε μια παιδική ή εφηβική ομάδα. Γι αυτό, θα σταθούμε σε κάποιες βασικές αρχές και αποφάσεις που θα στηρίζονται σε δεδομένα και θα είναι εφαρμόσιμες σε όλα τα επίπεδα".

Για την εξέλιξη του scouting: "Πριν από 15 ή 20 χρόνια υπήρχε πιο μεγάλος φανατισμός με το scouting. Οι προπονητές ήθελα να καλύψουν τα πάντα και να δώσουν όλες τις πληροφορίες στους παίκτες. Πλέον θεωρώ πως δεν έχει σημασία τι πληροφορία θα δώσεις στον παίκτη, αλλά πώς θα φιλτράρεις αυτά που θέλεις να δώσεις, γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι τι παίρνει ο παίκτης και πώς το διαχειρίζεται. Το μείζον είναι πώς θα προσλάβει ο παίκτης τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να τις εφαρμόσει στη διάρκεια του αγώνα".

Για τη σημασία του σεμιναρίου: "Όλα τα σεμινάρια είναι κάτι πολύ θετικό, γιατί είτε ως θεατής είτε ως ομιλητής, έχεις την ευκαιρία να μάθεις πάρα πολλά. Είναι μεγάλη ευκαιρία για όλο τον κόσμο να ακούσει έστω ένα καινούργιο πράγμα. Προσωπικά το θεωρώ μεγάλο κέρδος που θα βρίσκομαι στο διεθνές σεμινάριο του ACS ως ομιλητής, αλλά φυσικά κι ως θεατής στις ομιλίες των συναδέλφων".

Το Διεθνές Σεμινάριο του ACS Athens υπό την αιγίδα του ΣΕΠΚ θα πραγματοποιηθεί στις 6 & Μαΐου στις εγκαταστάσεις του ACS Athens (Λεωφόρος Αγίας Παρασκευής 129 & Οδός Καζαντζάκη, Χαλάνδρι 152 34) με ομιλητές την Τσάρμιν Σμιθ (UC Berkley Women's Basketball Head Coach), τον Τζέιμς Τζόουνς (Yale University Men’s Basketball Head Coach), τον Βαγγέλη Ζιάγκο (Youth National Teams of Greece Head Coach) και τον Χρήστο Μαρμαρινό (Basketball Coach / Sacramento Kings International Scout).

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software