Μυτικόπουλος: "Τα παιδιά που έρχονται από την Ακαδημία θα στελεχώσουν σιγά - σιγά την πρώτη ομάδα, αυτό είναι δέσμευση"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας Καβάλας πήρε την πρόκριση για τα playoffs της National League 2 κι ο Χρήστος Μυτικόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την επιτυχία της ομάδας του. Το εντυπωσιακό φινάλε στη regular season με τις πέντε νίκες σε έξι αγώνες, ο κορμός που έκανε τη διαφορά και η δεδηλωμένη επιθυμία για προώθηση και ανάδειξη του καβαλιώτικου μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

- Κλείσατε τη regular season με μια πολύ μεγάλη νίκη. Είστε ικανοποιημένος από τη συνολική συγκομιδή φέτος;
"Η ομάδα κατάφερε να πετύχει πέντε νίκες στις τελευταίες έξι αγωνιστικές και έτσι μπήκαμε στην εξάδα ανόδου την τελευταία στιγμή. Ουσιαστικά η μεγάλη νίκη ήταν την προτελευταία αγωνιστική, όπου κερδίσαμε στην γ’ παράταση τον ΓΑΣ Βασιλικών, παίρνοντας ταυτόχρονα και τη διαφορά πόντων. Στην τελευταία αγωνιστική τα Βασιλικά ηττηθήκαν από τον Ιωνικό και εμείς κερδίσαμε τα Μουδανιά με αποτέλεσμα να ευνοηθούμε από την τριπλή ισοβαθμία (Αγία Βαρβάρα - Βασιλικά - Ναύαρχος Βότσης) και να τερματίσουμε έκτοι. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος λοιπόν με αυτό που κατορθώσαμε τον τελευταίο μήνα και ιδιαίτερα περήφανος για τους αθλητές μου, αλλά και τους συνεργάτες μου Λεωνίδα Μαγιάννη και Θωμά Γαζέτη. Οφείλω να τους ευχαριστήσω όλους, αλλά όχι μόνο αυτούς, αλλά και τους ανθρώπους που είναι γύρω από την ομάδα και τρέχουν καθημερινά για να μην μας λείψει τίποτα και να λειτουργούμε σε άκρως επαγγελματικά πλαίσια. Πλέον η ομάδα καλείται να αγωνιστεί στα playoffs και η επίτευξη του ενός στόχου αμέσως γίνεται αφετηρία για έναν νέο στόχο. Η ομάδα μας θα παλέψει κάθε παιχνίδι και θα διεκδικήσει να πάρει ότι τελικά της αξίζει".

- Τι είναι αυτό στο οποίο επενδύσατε αγωνιστικά φέτος;
"Όταν πέρυσι πήραμε το πρωτάθλημα και ανεβήκαμε στη National League 2, πολλοί έλεγαν ότι χρειάζονται πολλές μεταγραφές για να αλλάξει εντελώς το ρόστερ μας. Εμείς όμως πιστέψαμε στον περσινό μας κορμό και κάναμε μόνο μία προσθήκη, την επιστροφή του Στέργιου Μαρκόπουλου, που την προηγούμενη χρονιά μετακινήθηκε από την ομάδα μας στον ΚΑΟΔ. Παράλληλα ανεβάσαμε παιδιά από την εφηβική μας ομάδα και κάθε Κυριακή, έχοντας ένα άκρως νεανικό ρόστερ αλλά και τον αρχηγό μας Δημήτρη Αθανασιάδη παλεύαμε όλα τα παιχνίδια. Πιστεύουμε λοιπόν στον καβαλιώτικο κορμό που έχουμε φτιάξει και στα παιδιά που έρχονται από την Ακαδημία μας και θα στελεχώσουν σιγά σιγά και την ανδρική μας ομάδα. Αυτό δεν είναι απλά επένδυση, αλλά δέσμευση".

- Ποιοι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι της ομάδας;
"Οι στόχοι μας είναι περισσότερο ποιοτικοί παρά ποσοτικοί. Θέλουμε αρχικά να επενδύσουμε στους Καβαλιώτες αθλητές και να επαναπατρίσουμε όσους έχουν φύγει από την Καβάλα για να αγωνιστούν σε άλλες ομάδες. Ταυτόχρονα η ομάδα μας διαθέτει πλέον μία Ακαδημία, μέλος του δικτύου Healthy Hoops 4 All της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με αθλητές και αθλήτριες που επιθυμούμε να στελεχώσουν τις αγωνιστικές μας ομάδες τα επόμενα χρόνια. Όσοι αξίζουν πρέπει να φύγουν για το παραπάνω βήμα γιατί αφενός αυτό είναι και το τίμημα των ομάδων της Περιφέρειας, αφετέρου όμως είναι και μεγάλη τιμή για μας, όταν αθλητές και αθλήτριες της ομάδας μας κάνουν το παραπάνω βήμα και πηγαίνουν να αγωνιστούν σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο στόχος της ομάδας μας λοιπόν είναι να δουλέψουμε πάνω στο τοπικό στοιχείο και να αναδείξουμε το Καβαλιώτικο μπάσκετ".

- Πώς βλέπετε φέτος το επίπεδο της κατηγορίας σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν;
"Πραγματικά φέτος έγινε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Οι δύο πρώτες ομάδες, αλλά και οι δύο τελευταίες ξεχώρισαν. Από εκεί και πέρα όλες οι υπόλοιπες ομάδες πάνω – κάτω ήταν στο ίδιο επίπεδο και έτσι έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο η έδρα και οι αποφάσεις των τελευταίων λεπτών. Σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, αρκεί να αναλογιστούμε τη θέση που κατέλαβε ο ΓΑΣ Κομοτηνής στη National League 1 φέτος, ο οποίος πέρυσι τερμάτισε δεύτερος στη Γ’ Εθνική αλλά και την 8η και 9η θέση που κατέλαβαν ο ΓΑΣ Βασιλικών και το Ρούπελ φέτος όταν πέρυσι κατέλαβαν την τρίτη και τέταρτη θέση στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα το πρωτάθλημα της National League 2 είναι πιο κοντά στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και εδώ συναντάς αθλητές που πρωταγωνιστούν και έχουν περάσει το 40ό έτος της ηλικίας τους, αλλά και ταλαντούχους αθλητές 15-16 ετών που παίρνουν χρόνο και εμπειρία από ένα πρωτάθλημα Ανδρών για να κάνουν το επόμενο Βήμα.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες της Καβάλας για τη συνέχεια των πρωταθλημάτων τους και κυρίως στο ΓΣΕ που βρίσκεται στο κατώφλι της Basketleague, τους Πάνθηρες Καβάλας, που αγωνίζονται με επιτυχία στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών και δείχνουν έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα αλλά και την Ε.Κ. Καβάλας που δίνει μία μεγάλη μάχη για την παραμονή στη National League 2, με την Αρετσού Καλαμαριάς για την παραμονή της στη National League 1 και τον Αστέρα Καβάλας που ξεκινάει τη μάχη της των play off ανόδου στη National League 2.

Το μπάσκετ της περιοχής είναι κοινή συνισταμένη όλων των ομάδων και όχι υπόθεση ενός μόνο".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software