Με μεγάλη συμμετοχή και θερμή ανταπόκριση η πρώτη παρουσίαση του Walking Basketball 60+ στο Stoiximan AegeanBall Festival
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του Walking Basketball 60+ στη Σύρο, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival, φέρνοντας για πρώτη φορά τους ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω σε επαφή με μια καινοτόμο μορφή άθλησης που προάγει την κίνηση, την ευεξία και την κοινωνική συμμετοχή.
Η ανοιχτή δράση, που φιλοξενήθηκε στην πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη, έδωσε στους κατοίκους της Σύρου την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Walking Basketball 60+ και να συμμετάσχουν δωρεάν σε μια βιωματική εμπειρία, ανακαλύπτοντας ότι η άθληση μπορεί να αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας σε κάθε ηλικία.
Χωρίς τρέξιμο και χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο μπάσκετ, οι συμμετέχοντες γνώρισαν μια μορφή άσκησης που ενισχύει τη σωματική δραστηριότητα, την κινητικότητα και την ισορροπία, ενώ παράλληλα καλλιεργεί τη συνεργασία, την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη χαρά της συμμετοχής.
Ξεχωριστή στιγμή της δράσης αποτέλεσε η παρουσία μελών της πρώτης ομάδας Walking Basketball 60+, οι οποίοι μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες και απέδειξαν έμπρακτα ότι ο αθλητισμός δεν γνωρίζει ηλικιακά όρια, εμπνέοντας όσους συμμετείχαν να παραμείνουν ενεργοί μέσα από την κίνηση και το παιχνίδι.
Το πρόγραμμα Walking Basketball 60+ αναπτύχθηκε από την COMM'ON σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) και υλοποιήθηκε πιλοτικά στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με τη συμμετοχή ανθρώπων ηλικίας από 60 έως 86 ετών, αναδεικνύοντας στην πράξη τη δύναμη του αθλητισμού ως εργαλείου ευεξίας, κοινωνικοποίησης και ενεργού γήρανσης.
Η παρουσία του Walking Basketball 60+ στο Stoiximan AegeanBall Festival πραγματοποιήθηκε σε συνέργεια με το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας IROES της Stoiximan, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό πρώτο βήμα για τη γνωριμία της τοπικής κοινωνίας με μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να επεκταθεί και σε ακόμη περισσότερες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα.