Κ. Μίσσας: "Σενάριο μπάσκετ"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
misas.jpg Το 1ο Διεθνές Σεμινάριο που διοργανώνει το Αμερικάνικο Κολέγιο ACS (Σχολές Αμερικάνικης Παροικίας Αθηνών - ΧΑΛΑΝΔΡΙ, Αγ. Παρασκευής 129) υπό την αιγίδα του ΣΕΠΚ, έχει μπει στην τελική του ευθεία. Ο Κώστας Μίσσας προπονητής της Εθνικής Γυναικών και ένας εκ των βασικών ομιλητών του σεμιναρίου, ανέφερε στο sepk.gr τους λόγους που κάθε Έλληνας προπονητής πρέπει να παρακολουθεί σεμινάρια, γιατί το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι κάτι το... καινούργιο, ενώ παράλληλα ανέλυσε λίγο περισσότερο το δικό του θέμα, πάνω στο οποία θα βασιστεί η ομιλία του.
misas.jpg Το 1ο Διεθνές Σεμινάριο που διοργανώνει το Αμερικάνικο Κολέγιο ACS υπό την αιγίδα του ΣΕΠΚ, έχει μπει στην τελική του ευθεία. Ο Κώστας Μίσσας προπονητής της Εθνικής Γυναικών και ένας εκ των βασικών ομιλιτών του σεμιναρίου, ανέφερε στο sepk.gr τους λόγους που κάθε Έλληνας προπονητής πρέπει να παρακαλουθεί σεμινάρια, γιατί το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι κάτι το... καινούργιο, ενώ παράλληλα ανέλυσε λίγο περισσότερο το δικό του θέμα, πάνω στο οποία θα βασιστεί η ομιλία του.
"Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια της Άννης Κωνσταντινίδου με τη συνεργασία του ΣΕΠΚ, γιατί είναι η πρώτη φορά που σε ελληνικό σεμινάριο θα έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε προπονητές καταξιωμένους στο γυναικείο μπάσκετ. Σίγουρα το σεμινάριο δεν είναι μόνο για γυναικείο μπάσκετ. Το άθλημα είναι κοινό και τα πάντα μπορούν να βρουν εφαρμογή, τόσο σε γυναικείες, όσο και σε αντρικές ομάδες. Το επίπεδο του σεμιναρίου θα είναι πολύ υψηλό και φρονώ ότι έχουμε να πάρουμε πολλά πράγματα, αλλά και να δώσουμε στους ξένους συναδέλφους. 
Οι προπονητές πρέπει να βλέπουν τα σεμινάρια σαν ευκαιρία γνώσης και να τα παρακολουθούν ανελλιπώς. Προσωπικά θεωρώ ότι ένας προπονητής έχει δύο λόγους να δει ένα σεμινάριο. Ο πρώτος λόγος είναι να επιβεβαιώσει αυτά που ήδη γνωρίζει και ο δεύτερος φυσικά για να μάθει καινούργια πράγματα, ανεξάρτητα αν τα εφαρμόσει ή όχι. 
Είναι πολύ σημαντικό να ακούσουμε από τους ομιλητές στοιχεία για την διαχείριση του υλικού τους, τις εμπειρίες τους από δυνατά πρωταθλήματα, όπως επίσης θεωρώ ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και η ομιλία του Dr Αναστάσιου Καμπουράκη, ο οποίος θα μιλήσει για σπουδές και αθλητισμό, για διαδικαστικά θέματα, για υποτροφίες κτλ.
Το δικό μου θέμα στο σεμινάριο θα έχει να κάνει με συνεργασίες δύο και τριών παικτών. Αυτό το κομμάτι το ονομάζω "σενάριο μπάσκετ" και θεωρώ ότι είναι από τα πιο βασικά κομμάτια του παιχνιδιού. Κινήσεις δύο και τριών παικτών σε σχέση με το που βρίσκεται η μπάλα μέσα στο γήπεδο. Πάντα ξεκινάμε από τα βασικά. Αρχίζουμε να δουλεύουμε με έναν παίκτη, συνεχίζουμε με δύο, τρεις και συνεχίζουμε. Σας περιμένουμε όλους εκεί".  

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software