Προγράμματα (software) για δημιουργία συλλογής video (scouting)

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Σε προηγούμενο τεύχος του Basketball Coach (No 16) είχαμε αναφερθεί γενικά για προγράμματα επεξεργασίας Video και εικόνας, εργαλεία απαραίτητα για ένα αποδοτικό και έγκαιρο scouting. Είχαμε μιλήσει για προγράμματα βιντεοανάλυσης, καταγραφής στατιστικών, διαχείρισης δεδομένων ομάδας και οργάνωσης προπόνησης, προγράμματα προσιτά όσον αφορά στο κόστος, αλλά και την απλότητα χρήσης τους, όλα στην υπηρεσία του προπονητή με κύριο στόχο την οργάνωση και παροχή πληροφοριών για την αντιμετώπιση της εκάστοτε συνθήκης.

Μέσα από αυτό το άρθρο αλλά και σε τακτικά χρονικά διαστήματα μέσα από τις σελίδες του site θα έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε Software αλλά και Hardware που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εμάς τους προπονητές για την επεξεργασία των δεδομένων της “Κατασκοπείας”.

Συγκεκριμένα, θα αναφερθούμε στα επονομαζόμενα “one click DvD Copiers”, τα οποία λέγονται έτσι λόγω της ευχρηστίας τους και της μεγάλης αυτοματοποίησης της όλης διαδικασίας αντιγραφής.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην σύνθεση ενός DVD compilation είναι ότι πρέπει να συνθέσουμε αρχεία video διαφορετικής μορφής, ανάλυσης, κατάληξης και ποιότητας. Τι εννοούμε με αυτό? Κάθε DVD αποτελείται από μια δενδροειδή μορφή : Video – Σύνολο Τίτλων – Τίτλος – Κεφάλαιο – Κελί. Αυτό σημαίνει ότι αρχεία που είναι τίτλοι ή κεφάλαια σε διαφορετικά DVD δεν μπορούν να συνδεθούν μαζί. Το ίδιο συμβαίνει όσον αφορά στον ήχο αλλά και των κώδικα συμπίεσης του κάθε βίντεο αρχείου όπως επίσης, οι διαστάσεις κάθε αρχείου μπορεί να είναι διαφορετικές (κάδρο 4:3 / κάδρο16:9).

Μέχρι τώρα οι λύσεις έρχονταν από μια πληθώρα προγραμμάτων που άλλοτε διόρθωναν τις αναλογίες ενός αρχείου, άλλαζαν τον κώδικα συμπίεσης, απλά ξεκλείδωναν ένα DVD (ριπάρισμα) εξοντώνοντας τον κώδικα προστασίας ενός DVD.

Τώρα η δημιουργία συλλογής video με τα προγράμματα αντιγραφής “one click DvD Copiers” έχει γίνει απλή καθώς ο εκάστοτε χρήστης δεν ασχολείται με την επίλυση των επιμέρους προβλημάτων που αναφέραμε πιο πάνω, αλλά γίνεται αυτόματα, ακόμα και με την υποστήριξη απευθείας αντιγραφής κλειδωμένων DVD που βρίσκονται ήδη στο drive του Η/Υ.

Δύο από τους εκπροσώπους των προγραμμάτων “one click DvD Copiers” είναι το “DVD shrink” και το “DVD fab”. Αποτελούν κλασικά freeware προγράμματα που διαθέτουν πληθώρα επιλογών και δυνατοτήτων. Επίσης, το “recode της Nero” το οποίο είναι ενσωματωμένο στην γνωστή σουίτα αποτελεί αξιόπιστη λύση και ουσιαστικά είναι συνέχεια του “DVD shrink”. Η διαδικασία λειτουργίας είναι απλή και δουλεύεται σε βήματα δίνοντας ανάλογα τις προτιμήσεις μας συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Το τελικό προϊόν το 'καίμε' με ένα πρόγραμμα αντιγραφής.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα στην υπηρεσία του προπονητή εξοικονομούν χρόνο πολύτιμο για την έγκυρη και άμεση πληροφόρηση της ομάδας αλλά και υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος .

Σημείωση : Αντιγραφή των DVD πρέπει να κάνετε μόνο σε αυτά που έχετε αγοράσει νόμιμα και μόνο για λόγους Back up.

 

Κουρμούλης Αντώνης
Προπονητής Καλαθοσφαίρισης
Υπεύθυνος Site ΣΕΠΚ

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software