Η απίστευτη ιστορία του Κιμ Χιουζ

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
hughes Οι παίκτες του ήταν αυτοί που στήριξαν τον Κιμ Χιουζ στην πιο δύσκολη μάχη της ζωής του. Η κίνηση ανθρωπιάς και το "ευχαριστώ" του προπονητή τους.
Οι παίκτες του ήταν αυτοί που στήριξαν τον Κιμ Χιουζ στην πιο δύσκολη μάχη της ζωής του. Συγκεκριμένα αθλητές των Κλίπερς πλήρωσαν από την τσέπη τους την εγχείριση που έκανε ο ασίσταντ κόουτς (τότε) της ομάδας για να καταπολεμήσει τον καρκίνο του προστάτη.

Τον Σεπτέμβριο του 2004 κι ενώ εργαζόταν ακόμη στους Καλιφορνέζους, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τότε ο γιατρός με τον οποίο συνεργαζόταν η ομάδα του είπε να κάνει εγχείριση μετά από κάποιους μήνες, κάτι που θα τον υποχρέωνε να χάσει μέρος της προετοιμασίας.

Ο ίδιος αποφάσισε να ακούσει μια δεύτερη γνώμη και τελικά προτίμησε έναν άλλον γιατρό που θα του έκανε την επέμβαση μετά από μια βδομάδα. "Μόνο που τον συγκεκριμένο δεν κάλυπτε η ασφάλεια μου. Έχουμε συγκεκριμένους γιατρούς που μπορούμε να πηγαίνουμε, αλλά όταν αποφάσισα να πάω σε άλλον, έπρεπε να τον πληρώσω από την τσέπη μου" είπε ο Χιουζ.

Και συνέχισε: "Δεν μίλησαν με μένα απευθείας, αλλά με τον ατζέντη μου. Και του είπαν πως ο λόγος που δεν πληρώνουν είναι επειδή αν το κάνουν μια φορά, μετά θα πρέπει να το κάνουν για οποιονδήποτε έχει πρόβλημα".

Εκείνη την εποχή ο Μάικ Ντανλίβι, που είχε προτείνει στον Χιουζ τον νέο γιατρό, μίλησε στους παίκτες για το πρόβλημα. Και αρκετοί από αυτούς, όπως ο Κόρεϊ Μαγκέτι, ο Κρις Κέιμαν, ο Έλτον Μπραντ κι ο Μάρκο Γιάριτς συμφώνησαν να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα.

"Ο Κιμ ήταν ένας από τους προπονητές που ήταν και φίλος μου. Οι Κλίπερς δεν θα κάλυπταν την εγχείριση και για αυτό θεώρησα ότι είναι καλή ευκαιρία να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη" δήλωσε ο Μαγκέτι.

Η απόφαση του Χιουζ να κάνει αμέσως την επέμβαση έπαιξε καθοριστικό ρόλο, γιατί απέφυγε την μετάσταση του καρκίνου σε άλλα ζωτικά όργανα. "Συνήθως δεν επεκτείνεται τόσο γρήγορα το πρόβλημα. Αλλά ο δικός μου ήταν αρκετά επιθετικός" θυμάται ο πρώην ασίσταντ κόουτς των Κλίπερς, που εκμυστηρεύτηκε ότι ο πατέρας του και ο δίδυμος αδερφός του αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα.

"Μου έσωσαν τη ζωή. Πλήρωσαν για όλα, περίπου 70.000 δολάρια. Δεν ήταν λίγα. Δείχνει την ποιότητα τους και μου ζήτησαν να μην μιλήσω για το θέμα. Δεν ήθελαν τη δημοσιότητα, απλά ένιωσαν ότι έκαναν το σωστό" προσθέτει ο Χιουζ που δεν χάνει ευκαιρία να ευχαριστεί τους παίκτες.

"Κιμ, δεν χρειάζεται να το κάνεις συνέχεια. Όλα καλά". Αυτό του λέει ο Κόρεϊ Μαγκέτι όταν τον συναντά, με τον νυν παίκτη των Μπακς να εξηγεί: "Δείχνει το τι τύπος είναι. Με ευχαριστεί όλη την ώρα. Θα έκανα τον ίδιο για οποιονδήποτε στην ομάδα. Έτσι με ανέθρεψαν".

Ο Χιουζ, που ανέλαβε πέρσι τους Κλίπερς μετά την αποχώρηση του Μάικ Ντανλίβι αλλά δεν επέστρεψε στην ομάδα, τόνισε ότι δεν πρέπει ο κόσμος να κρίνει τους παίκτες του ΝΒΑ μόνο από το... περιτύλιγμα: "Ο κόσμος λέει διάφορα πράγματα για τον Κόρεϊ επειδή είναι απόμακρος και δείχνει αλαζόνας. Αλλά δεν τον ξέρουν. Είναι ένα πολύ καλό παιδί. Ένας σπουδαίος άνθρωπος. Μπορείς να έχεις όλα τα λεφτά, όλη την επιτυχία του κόσμου, τα σημαντικά για κάποιους πράγματα στη ζωή, αλλά στο τέλος κρίνεσαι από τον τρόπο που φέρεσαι στους συνανθρώπους σου. Ο Κόρεϊ είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο για μένα".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software