Ο Γιώργος Καλαφατάκης αναλύει την Α1

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
a1_pgs_kalafas_b.jpgΟ αντιπρόεδρος του ΣΕΠΚ Γιώργος Καλαφατάκης μίλησε στο sepk.gr και ανέλυσε την κατάσταση στην φετινή Α1. Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού των ελληνικών ομάδων, στις πολλές ως υπερβολικές αλλαγές πορπονητών, πριν καν λήξει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη που δείχνουν να έχουν… ξεφύγει! 

a1_pgs_kalafas_b.jpgΟ αντιπρόεδρος του ΣΕΠΚ Γιώργος Καλαφατάκης μίλησε στο sepk.gr και ανέλυσε την κατάσταση στην φετινή Α1. Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού των ελληνικών ομάδων, στις πολλές ως υπερβολικές αλλαγές πορπονητών, πριν καν λήξει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη που δείχνουν να έχουν… ξεφύγει! 

- Σε σχέση με προηγούμενα χρόνια πως βλέπεις το ελληνικό πρωτάθλημα; 

 «Σίγουρα φέτος το πρωτάθλημα είναι πεσμένο σε σχέση με πέρσι, ή και με ακόμα παλιότερα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ και το Μαρούσι είναι δύο παραδοσιακές δυνάμεις που φέτος δεν έχουν δείξει τουλάχιστον προς το παρόν κάτι το σπουδαίο. Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυναμικά και με καλές μεταγραφές, αλλά είναι πιο κάτω από το αναμενόμενο το ίδιο και η Ολύμπια Λάρισας όπως και η Ολυμπιάδα Πατρών. Πέρσι ήταν οι ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος και φέτος η μεν πρώτη είναι σε μέτρια βαθμολογική θέση η δε δεύτερη έχει απογοητεύσει. Ο Κολοσσός και το Ρέθυμνο μπήκαν με μεγάλες υποσχέσεις, λόγω του ότι είναι επαρχιακές ομάδες με δύναμη και ακόμα δεν έχουν στρώσει. Ο Άρης δείχνει και φέτος καλά στοιχεία είναι σταθερός και νοικοκυρεμένος, ενώ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο και έχουν ξεφύγει. Τέλος ο Πανελλήνιος και ο Πανιώνιος είναι δύο ομάδες που σε γενικές γραμμές θα κινηθούν όπως και πέρσι αν και αμφότεροι τον τελευταίο καιρό παρουσιάζουν κάμψη. Ως εκ τούτων το πρωτάθλημα είναι κατώτερο ποιοτικά από το αναμενόμενο».

 -         Τι θεωρείς ότι ευθύνεται περισσότερο γι αυτό;

 «Έφταιξαν οι κακές επιλογές του καλοκαιριού, τα μικρά μπάτζετ, οι πολλές και πρόωρες αλλαγές παικτών και προπονητών. Όλα αυτά δεν γίνεται να κάνουν καλό σε ένα πρωτάθλημα. Το διαφοροποιούν και το αναγκάζουν να θέλει πίστωση χρόνου»

 - Προς το παρόν έχουν γίνει επτά αλλαγές προπονητών! Αν γίνει άλλη μία μέχρι το τέλος της σεζόν θα έχουμε νέο πανελλήνιο ρεκόρ! 

 «Αυτό σημαίνει ότι πολλές διοικήσεις έκαναν βιαστικές επιλογές και δεν στήριξαν τις επιλογές που έκαναν. Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε όλους είναι αρνητικό για να προχωρήσει μια ομάδα. Σίγουρα τέτοιες κινήσεις οδηγούν το πρωτάθλημα σε κακό δρόμο. Έχουμε συνηθίσει να τα ρίχνουμε όλα σε προπονητές κοινοτικούς και ξένους. Αυτό δεν γίνεται πουθενά μόνο στην Ελλάδα και γι αυτό το ρεκόρ που προανέφερες σπάει και θα συνεχίσει να σπάει».

 - Στο τεχνικό καθαρά κομμάτι τι παίζουνε οι ελληνικές ομάδες

 «Προσωπικά θεωρώ ότι οι ομάδες στην Α1 αντιγράφουνε πρακτικές και τεχνικές μεγάλων ομάδων και κυρίως το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Παίζουν μονοδιάστατα στο πικ εν ρολ και βασίζονται στο ταλέντο και στην μέρα του κάθε παίκτη. Δεν γίνεται προσπάθεια ομαδικής δουλειάς. Αμυντικά δεν έχει ξεχωρίσει κάτι συγκεκριμένο. Οι περισσότερες ομάδες θέλουν να ελέγξουν τον ρυθμό και κυνηγάνε την καταστροφή του παιχνιδιού του αντιπάλου. Υπάρχει έφεση στο αργό τέμπο και στην αμυντική ισορροπία. Αυτό φυσικά παράγει κακό θέαμα. Κατηγορούμε τον Ολυμπιακό ότι δεν παίζει άμυνα αλλά τουλάχιστον δίνει απλόχερα θέαμα στην επίθεση. Σιγά – σιγά μάλιστα βάζει και την άμυνα στο παιχνίδι του. Οι άλλες ομάδες σίγουρα δεν έχουν αυτή την δυνατότητα, αφού επαναλαμβάνω ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στο να διαθέτουν παίκτες που μπορούν να κάνουν τα πάντα».

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software