Στο Hall-of-Fame o Ουίντερ

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

winter Ο θρυλικός Τεξ Ουίντερ, ο προπονητής που τελειοποίησε την τριγωνική επίθεση, μπήκε στο Hall-of-Fame του μπάσκετ στα 89 του χρόνια.

Πέρασε 57 χρόνια στους πάγκους κατέκτησε 10 πρωταθλήματα (6 με τους Bulls και 4 με τους Lakers) κι έκανε μια λαμπρή σταδιοδρομία στο κολεγιακό μπάσκετ (Marquette, Kansas State, Washington, Northwestern). Υπήρξε για σειρά ετών ο άμεσος συνεργάτης του Phil Jackson από το 1986 ως το 2008. Καθόταν στους πάγκους ως τα 86 του χρόνια.

Αποτέλεσε έναν από τους "γκουρού" του μπάσκετ. Ανέπτυξη και τελειοποίησε την τριγωνική επίθεση, γράφοντας δύο βιβλία. Το πρώτο εκδόθηκε το 1962 με τίτλο "Triple Post Offense".

Το 2001 ο Ουίντερ επισκέφτηκε την Ελλάδα για λογαριασμό του ΣΕΠΚ, καθώς ήταν ο βασικός ομιλητής του Διεθνούς Σεμιναρίου που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή ο Ουίντερ ανέβηκε στο πόντιουμ, χωρίς να πει πολλά λόγια. Από το 2009 υπέστη εγκεφαλικό. Μίλησε αντ' αυτού ο γιος του Κρις Ουίντερ, αλλά κι ο εισιγητής Φιλ Τζάκσον, ο οποίος τον έχει χαρακτηρίσει ως "ιεραπόστολο του μπάσκετ, με σκοπό ζωής να κοουτσάρει και να διδάσκει".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software