Βγήκε στη σύνταξη ο Νέλσον

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
nellie Αντίο στους πάγκους είπε ο πολυνίκης προπονητής του ΝΒΑ, Ντον Νέλσον, που στα 72 του χρόνια αποφάσισε να βγει στη σύνταξη και να βάλει τέλος σε μια λαμπρή καριέρα. Ο "Nellie" βγήκε στη σύνταξη μετά από 34 χρόνια κοουτσαρίσματος, γεμάτα με ατομικές διακρίσεις, ρεκόρ και προπονητικές καινοτομίες.

Ο "Nellie" κέρδισε 1.335 παιχνίδια στην καριέρα του, ενώ αναδείχτηκε τρεις φορές "προπονητής της χρονιάς" (1982, 1985 και 1992), κάθισε στον πάγκο της εθνικής των ΗΠΑ (1994), ενώ του χρόνου αναμένεται να γίνει μέλος του Hall-of-Fame.

Δεν κατέκτησε ποτέ κάποιον τίτλο στα 34 χρόνια που βρέθηκε στην άκρη των πάγκων. Συγκεκριμένα πέρασε από τους Μιλγουόκι Μπακς, τους Νιου Γιορκ Νικς, τους Ντάλας Μάβερικς και τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Αποτέλεσε, ωστόσο, έναν καινοτόμο του αθλήματος. Ήταν θιασώτης του "Small Ball", κοντών και γρήγορων δηλαδή σχημάτων, λάτρεψε το run-n-gun παιχνίδι και λάνσαρε όρους όπως ο point forward (πριν τον Scottie Pipen ήταν ο Marques Johnson το πρώτο "πείραμα") και το Hack-a-Shack (τα ηθελημένα φάουλ σε κάποιον κακό σουτέρ ελευθέρων βολών).

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software