Αποσύρεται ο Καλχούν

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
calhoon Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα βάζει ο Τζιμ Καλχούν, ο οποίος αποχωρεί από τον πάγκο του Κονέκτικατ με τρεις τίτλους και μια μακρά διαδρομή 40 ετών. Ο 70χρονος head coach αφήνει πίσω του μια βαριά κληρονομιά με το κολέγιο των "Huskies", αλλά και μια αξιοσημείωτη στάση ζωής έχοντας ξεπεράσει πολλά προβλήματα υγείας.

Ο 70χρονος προπονητής πέρασε τα τελευταία 26 χρόνια στον πάγκο του U-Conn, κατακτώντας τρία πρωτθλήματα: το 1999, το 2004 και το τελευταίο το 2011.

Θα τον διαδεχτεί ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του, Κέβιν Όλι, παλιός παίκτης του ΝΒΑ.

Ο Καλχούν, που είναι ήδη μέλος του Hall-of-Fame, σκεφτόταν έντονα το ενδεχόμενο απόσυρσης του, το οποίο έγινε οριστικό μετά τον τραυματισμό του τον περασμένο μήνα στον γοφό (έπεσε από το ποδήλατο). Και να φανταστεί κανείς ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε: νίκησε τρεις φορές τον καρκίνο, ενώ πέρσι αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μέση του και έχασε 8 παιχνίδια.

Ο Καλχούν ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1968 στο γυμνάσιο του Ολντ Λάιμ στο Κονέκτικατ και συνέχισε στο Ουέστπορτ και το Ντένταμ. Το 1972 μεταπήδησε στο κολεγιακό μπάσκετ και συγκεκριμένα στο Νορθγουέστερν. Το 1986 "μετακόμισε" στο Κονέκτικατ, όπου έγραψε το πιο λαμπρό κεφάλαιο της καριέρας του.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software