Φέρτης: "Θετική η προσπάθεια μας"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

fertis Για την 6η θέση που κατέκτησε με την Εθνική Ανδρών στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Βουλγαρία, μίλησε στον Sepk.gr ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Φέρτης, που ανέλυσε ακόμη τις ιδιαιτερότητας που συνάντησε, τις δυσκολίες, αλλά και τις ευκολίες.

Ο Ηλίας Φέρτης ανέλαβε την ομάδα λίγο πριν τους Αγώνες, παραλαμβάνοντας την ομάδα από τον Διονύση Γαζή. Ο ίδιος είχε προηγούμενη εμπειρία, καθώς είχε συνεργαστεί με την Αθήνα Ζέρβα στην Εθνική Κωφών Γυναικών πριν από δύο χρόνια.

"Κάναμε μια μικρή προετοιμασία, 10 ημερών στο Βόλο και μιας βδομάδας περίπου στη Γλυφάδα, καθότι βάσει της θέσης στο Παγκόσμιο δεν είχαμε προκριθεί απευθείας. Ουσιαστικά η συμμετοχή προέκυψε μετά από αδυναμία της Ισπανίας. Οπότε δεν καταφέραμε να κάνουμε την προετοιμασία που θέλαμε. Παρόλα αυτά η αρχή ήταν πολύ καλή, δεδομένου των συνθηκών. Κερδίσαμε την Ταϊπέι και την Αργεντινή, για να καταλάβουμε τελικα τη 2η θέση στον όμιλο μετά την ήττα από τηη Λιθουανία. Στους προημιτελικούς συναντήσαμε τη Βενεζουέλα, από την οποία τελικά ηττηθήκαμε στις λεπτομέρειες. Χάσαμε 4 πόντους, ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει. Έπαιξε ρόλο ότι κι εγώ δεν ήξερα πολύ καλά τα παιδιά κι έτσι δεν μπορούσαμε να βγάλουμε αυτά που έπρεπε για να κερδίσουμε.

Στους αγώνες κατάταξης κερδίσαμε πάλι την Αργεντινή και στο 5-6 χάσαμε ένα καλάθι από τη Ρωσία, για να καταλήξουμε στην 6η θέση, η οποία είναι άκρως τιμητική για την Εθνική Ελλάδας. Γενικά μας μένουν καλές εντυπώσεις από την προσπάθεια και την πορεία" ήταν τα πρώτα λόγια του Ηλία Φέρτη.

Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε και στις ιδιαιτερότητες της προπόνησης ατόμων με ακουστικές δυσκολίες. "Χρειάζεται υπομονή λόγω του τρόπου συννενόησης. Θέλει να βρεις τα κατάλληλα κουμπιά, διάφορα τρικ για να βρεις τα κουμπιά των παικτών, προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να αισθανούν άνετα. Είναι εξαιρετικα παιδιά κι όταν καταλάβουν ότι νοιάζεσαι και θέλεις να τα βοηθήσεις, τότε γίνονται πολύ καλοί δέκτες.

Συνολικά η επιλογή έγινε ανάμεσα σε 15 παίκτες από όλη την Ελλάδα: την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Αγρίνιο, το Αίγιο, την Κρήτη. Έχουμε 5-6 παίκτες που ξεχωρίζουν και θα μπορούσαν να παίζουν και σε Εθνικές κατηγορίες. Όλοι παίζουν σε τοπικά και βρίσκονται σε καλό επίπεδο. Ωστόσο, υπάρχουν ιδιαιτερότητες για τον προπονητή. Ο τρόπος προπόνησης αλλάζει, ενώ το πιο δύσκολο κομμάτι είναι το κοουτσάρισμα. Χρειάζεται να επιμείνεις σε συγεκριμένα απλά πράγματα, για να μπορεί η ομάδα να τα βγάλει με συνέπεια στο γήπεδο".

 

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software