Αλλαγές κανονισμών στην Ευρωλίγκα

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
karta_proponiti Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο τζάμπολ στην Ευρωλίγκα έχει αρχίσει. Λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης, όμως η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι ομάδες να αγωνίζονται με διαφορετικούς κανονισμούς στα εθνικά πρωταθλήματα απ' ότι στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Αυτές οι αλλαγές θα ισχύσουν συνολικά στο παγκόσμιο μπάσκετ μετά το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. karta_proponiti Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο τζάμπολ στην Ευρωλίγκα έχει αρχίσει. Λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης, όμως η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι ομάδες να αγωνίζονται με διαφορετικούς κανονισμούς στα εθνικά πρωταθλήματα απ' ότι στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Αυτές οι αλλαγές θα ισχύσουν συνολικά στο παγκόσμιο μπάσκετ μετά το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Αναλυτικά οι αλλαγές που έγιναν έχουν ως εξής:
1η αλλαγή: Όταν υπάρχουν διεκδικήσεις μεταξύ αντιπάλων ή σφηνώσει η μπάλα στο στεφάνι, θα γίνεται τζάμπολ και η κατοχή δεν θα κρίνεται ανάλογα με το βελάκι. Αυτό δηλαδή που ίσχυε και παλαιότερα.

2η αλλαγή: Από εδώ και στο εξής όποτε ο προπονητής καλεί τάιμ άουτ θα πρέπει να διευκρινίζει εάν επιθυμεί η διάρκεια να είναι ενός λεπτού ή 30 δευτερολέπτων. Η κάθε ομάδα θα δικαιούται τρία τάιμ άουτ του ενός λεπτού και δύο των 30 δευτερολέπτων.

3η αλλαγή: Στο δεύτερο ημίχρονο η κάθε ομάδα δικαιούται τρία τάιμ, όμως στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τα δύο.

4η αλλαγή: Κάθε τεχνική ποινή θα τιμωρείται με μία βολή και κατοχή από το κέντρο του γηπέδου, ενώ αν ένας παίκτης χρεωθεί με δύο τεχνικές ποινές τότε θα αποβάλλεται από το παιχνίδι.

5η αλλαγή: Σημαντική διαφοροποίηση υπάρχει και στον αμυνόμενο που στέκεται στη διακεκομμένη γραμμή κάτω από το καλάθι, καθώς δεν θα μπορεί να πάρει επιθετικό φάουλ ακόμα κι αν όντας ακίνητος, ο επιτιθέμενος κατά την διείσδυση πέσει πάνω του. Αρκεί ο επιτιθέμενος να είναι στον αέρα και να σουτάρει ή πασάρει! Ο κανονισμός αυτός ίσχυε, όμως πλέον διευρύνεται, καθώς ακόμα και η φτέρνα του αμυντικού να ακουμπά στη γραμμή θα θεωρείται ότι είναι εντός   του ημικυκλίου.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software