Οι ομιλίες του Σίτο Αλόνσο

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

alfonsoalonso_mikri.jpg Για δύο ιδιαίτερα θέματα θα μιλήσει ο Σίτο Αλόνσο στο Διεθνές Σεμινάριο Νεαρών Παικτών που διοργανώνει ο ΣΕΠΚ στη Βέροια (13-14 Ιουνίου). Ο προπονητής της Μπανταλόνα θα προσεγγίσει με διαφορετικό τρόπο το κεφάλαιο "ντρίμπλα", ενώ σε ότι αφορά την άμυνα θα αναλύσει την αποφυγή της "ξεκούρασης" του παίκτη.

alfonsoalonso.jpg Για δύο ιδιαίτερα θέματα θα μιλήσει ο Σίτο Αλόνσο στο Διεθνές Σεμινάριο Νεαρών Παικτών που διοργανώνει ο ΣΕΠΚ στη Βέροια (13-14 Ιουνίου).

"Dribble: the Basis of Offense" και "Avoiding resting" και είναι οι τίτλοι των ομιλιών του. Στην πρώτη του διδασκαλία θα προσεγγίσει διαφορετικά το κεφάλαιο "ντρίμπλα", υποστηρίζοντας η βελτίωση της οδηγεί στη βελτίωση της συνολιικής απόδοσης. "Το χέρι κι η στάση", "η σημασία των ποδιών", "η αβεβαίοτητα", η "πλάγια ντρίμπλα", "η πάσα μετά την ντρίμπλα" θα είναι μερικά από τα κομμάτια που θα αναφερθεί, πριν περάσει σε ασκήσεις και φυσικά στις ερωτήσεις του ακροατηρίου.

Το δεύτερο κομμάτι σχετίζεται με την αποφυγή της "ξεκούρασης" των παικτών στην άμυνα. Περιλαμβάνει σημεία όπως "2Χ1: επίθεση κι άμυνα", "αν σταματήσει αυτός, σταματάω κι εγώ", "ξεκούραση στη ζώνη μου", "αν ξεκουράζεται, ξεκουράζομαι κι εγώ", "αλλαγή θέσης", ασκήσεις και ερωτήσεις.

Ο μέχρι πρότινος ασίσταντ κόουτς του Αΐτο Ρενέσες έρχεται στην Ελλάδα έχοντας πάρει... προαγωγή. Εδώ και λίγες ημέρες ο 32χρονος τεχνικός θεωρείται ο νέος προπονητής της Μπανταλόνα, η οποία θέλει να συνεχίσει τη φιλοσοφία της στηρίζοντας και προβάλλοντας τη νέα γενιά. 

Οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι ο Ισπανός κόουτς είναι από τους πλέον κατάλληλους να μιλήσουν στο πρώτο από τα δύο Διεθνή Σεμινάριο Νεαρών Παικτών που διοργανώνει ο ΣΕΠΚ το φετινό καλοκαίρι (το δεύτερο στην Πάτρα στις 20 και 21 Ιουνίου()

Εκτός από τον Σίτο Αλόνσο στη Βέροια θα διδάξει κι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (ατομική επίθεση με πρόσωπο και πλάτη στο καλάθι).

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software