Το ρεκόρ των Ελλήνων Προπονητών

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

bartzokas Η Ελλάδα κατέχει από χθες ένα μοναδικό ρεκόρ! Είναι η χώρα που μετράει τους περισσότερους προπονητές στην ιστορία των φάιναλ-φορ. Με τους Δημήτρη Ιτούδη και Γιάννη Σφαιρόπουλο οι Έλληνες προπονητές σε φάιναλ-φορ έγιναν 7, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τους Σέρβους (6). Πρόκειται για ένα επίτευγμα που επιβεβαιώνει την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι Έλληνες coach όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έγινε ο 6ος και ο Δημήτρης Ιτούδης ο 7ος Έλληνας προπονητής που θα πάρει μέρος στο φάιναλ-φορ, μετά τους Γιάννη Ιωαννίδη, Κώστα Πολίτη, Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου, Παναγιώτη Γιαννάκη και Γιώργο Μπαρτζώκα. Τρεις Έλληνες έχουν πάρει μέρος σε τελικό (Ιωαννίδης, Γιαννάκης, Μπαρτζώκας) και μόνο ένας έχει κατακτήσει τον τίτλο (Μπαρτζώκας).

Όσο για τις εθνικότητες των προπονητών των φάιναλ-φορ; Η Σερβία έχει "στείλει" έξι προπονητές σε φάιναλ-φορ (Βουγιόσεβιτς, Μάλκοβιτς, Ομπράντοβιτς, Ίβκοβιτς, Μπογκόγεβιτς, Πέσιτς), όσους και η Ιταλία (Καζαλίνι, Σκαριόλο, Ρεκαλκάτι, Μεσίνα, Πιανιτζάνι, Μολίν).  Αντίστοιχα η Κροατία μετράει 5 (Παβλίσεβιτς, Σκάνσι, Ρέπεσα, Σπάχια, Περάσοβιτς), η Ισπανία 4 (Ρενέσες, Μαρτίν, Πασκουάλ, Λάσο), οι Ηνωμένες Πολιτείες 3 (Λιουκ, Ντ' Αντόνι, Μπλατ), το Ισραήλ 3 (Κλάιν, Σερφ, Γκέρσον), η Ρωσία 3 (Ερέμιν, Τιχονένκο, Πασούτιν), η Γαλλία 2 (Μπενιό-Γκομέζ), η Λιθουανία έναν (Καζλάουσκας) και το Μαυροβούνιο έναν (Ιβάνοβιτς).

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software