Οι νέες αλλαγές στους κανονισμούς

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

diaititis basketball Από την 1η Νοεμβρίου 2015 τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέοι κανονισμοί παιδιάς, οι οποίοι προέρχονται από τις επίσημες διευκρινήσεις της FIBA για το 2015 και είναι σε ισχύ από την 1/11. Οι σημαντικότερες αλλαγές άπτονται στα άρθρα 34 και 37 που αφορούν τους τομείς του προσωπικού σφάλματος αλλά και του αντιαθλητικού. Δείτε αναλυτικότερα τι αλλάζει.

diaititis basketball Από την 1η Νοεμβρίου 2015 τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέοι κανονισμοί παιδιάς, οι οποίοι προέρχονται από τις επίσημες διευκρινήσεις της FIBA για το 2015 και είναι σε ισχύ από την 1/11. Οι σημαντικότερες αλλαγές άπτονται στα άρθρα 34 και 37 που αφορούν τους τομείς του προσωπικού σφάλματος αλλά και του αντιαθλητικού.

Οι σημαντικές τροποποιήσεις - διευκρινίσεις αφορούν :
1) ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ
Οποτεδήποτε καταλογίζεται ένα προσωπικό σφάλμα αμυνόμενου πάνω σε επιτιθέμενο παίκτη κατα τη διάρκεια προσπάθειας για καλάθι, ΠΑΝΤΟΤΕ θα χορηγούνται ελεύθερες βολές, ανεξάρτητα αν ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ για το σφάλμα ο επιτιθέμενος : α) αλλάξει την συνεχή του κίνηση προς το καλάθι ή β) κάνει πάσα.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : Ο Α1 έχει ξεκινήσει την προσπάθειά του για σουτ 2 ή 3 πόντων όταν ο Β1 του κάνει φάουλ. Στην συνέχεια ο Α1 : α) Αλλάζει την συνεχή του κίνηση προς το καλάθι, κάνοντας μία εντελώς νέα κίνηση, β) Πασάρει σε συμπαίκτη του.
ΑΠΟΦΑΣΗ : 2 ή 3 ελεύθερες βολές θα χορηγηθούν στον Α1.

2) ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ
Όποτε προκληθεί από αμυνόμενο παίκτη επαφή από πλάγια ή από πίσω σε επιτιθέμενο παίκτη, σε προσπάθεια να σταματήσει η αμυνόμενη ομάδα αιφνιδιασμό ΘΑ καταλογίζεται αντιαθλητικό σφάλμα εις βάρος του αμυνόμενου, ΜΟΝΟ μέχρι την στιγμή που ο επιτιθέμενος ξεκινάει προσπάθεια για καλάθι. Ωστόσο, αν υπάρχει σκληρό σφάλμα, μπορεί να καταλογίζεται αντιαθλητικό, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή ή κατάσταση του παιχνιδιού.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software