Μόνο στις ΚΑΕ οι αλλοδαποί προπονητές

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

photo_sepk_mikri.jpg Ο ΣΕΠΚ, έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι βασικό του μέλημα είναι η προστασία των συμφερόντων του Έλληνα προπονητή και η μόνιμη βελτίωση των συνθηκών σε όλα τα επίπεδα. Ο Σύνδεσμος λοιπόν είναι διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα, προκειμένου να τηρηθεί ο κανονισμός, για τον οποίο έδωσε μεγάλο αγώνα προκειμένου να θεσπιστεί. Είναι ο πρώτος κανονισμών προπονητών σε όλα τα αθλήματα από το 1992, ενώ από το 2005 ισχύει ο νέος κανονισμός προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις του σήμερα (Υ.Α. 11671/18-3-2005, ΦΕΚ τεύχος Β' 407 / 29-3-2005).

photosepk.jpg Ο ΣΕΠΚ, έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι βασικό του μέλημα είναι η προστασία των συμφερόντων του Έλληνα προπονητή και η μόνιμη βελτίωση των συνθηκών σε όλα τα επίπεδα. Ο Σύνδεσμος λοιπόν είναι διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα, προκειμένου να τηρηθεί ο κανονισμός, για τον οποίο έδωσε μεγάλο αγώνα προκειμένου να θεσπιστεί. Είναι ο πρώτος κανονισμών προπονητών σε όλα τα αθλήματα από το 1992, ενώ από το 2005 ισχύει ο νέος κανονισμός προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις του σήμερα (Υ.Α. 11671/18-3-2005, ΦΕΚ τεύχος Β' 407 / 29-3-2005).

 Κρούσματα αλλοδαπών προπονητών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να εργαστούν στην Ελλάδα, όπως την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο κ. Ράτσα, δεν πρόκειται να περνάνε χωρίς τις κυρώσεις που προβλέπονται για τους υπεύθυνους, όπως έγινε στο παρελθόν υπό την ανοχή των αρμοδίων αρχών.

 Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι εκτός από τις ΚΑΕ (Καλαθοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες), που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Α1, απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά στις υπόλοιπες κατηγορίες να εργάζονται αλλοδαποί προπονητές και εκείνοι εφόσον πληρούν τα απαραίτητα προσόντα. Τέτοια κρούσματα θα ερευνώνται και οι υπεύθυνοι θα επωμίζονται τις κυρώσεις που τους αναλογούν!   

 Εσχάτως έφτασαν στα γραφεία του Συνδέσμου, πληροφορίες βάση των οποίων κάποιες ομάδες ανδρών και γυναικών φέρονται να έχουν συμφωνήσει με αλλοδαπούς προπονητές, χωρίς κάτι τέτοιο να επιτρέπεται από τον κανονισμό. Ο ΣΕΠΚ προειδοποιεί, ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε έννομο μέσο, προκειμένου να αποτραπεί η καταστρατήγηση του κανονισμού!

Τέλος ο Σύνδεσμος προτρέπει τα μέλη του και κατόχους αδειών προπονητή, να μην παρέχουν διευκολύνσεις σε παράνομα απασχολούμενους αλλοδαπούς προπονητές, αφού με το συγκεκριμένο τρόπο αφενός συναινούν σε άνομη πράξη, αφετέρου υποβαθμίζουν το ίδιο τους το επάγγελμα. Πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο, ότι ο ΣΕΠΚ θα ζητήσει ευθύνες από προπονητές που καλύπτουν την ανομία, ενώ θα θεωρηθούν συνυπεύθυνοι και επίσης θα υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις, που φτάνουν ακόμα και σε ανάκληση άδειας άσκησης επαγγέλματος.

 Αλλοδαποί προπονητές που θα καλύπτονται πίσω από φθηνά τεχνάσματα άλλης ιδιότητας (π.χ. φροντιστές, ή φυσιοθεραπευτές κτλ) θα καλούνται να επιδεικνύουν τα απαραίτητα έγγραφα, παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα.    

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software