Παρουσιάστηκαν Σκουρτόπουλος - Μίσσας

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

skourto-missas1 Ο νέος προπονητής της Εθνικής ανδρών, Θανάσης Σκουρτόπουλος και ο τεχνικός σύμβουλος, Κώστας Μίσσας, παρουσιάστηκαν χθες (30/10) σε ειδική Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό ξενοδοχείο. Οι δύο προπονητές αναφέρθηκαν στις επιλογές παικτών που έγιναν για τη στελέχωση της Εθνικής ομάδας ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ δέχθηκαν και ερωτήσεις από εκπροσώπους των ΜΜΕ.

misas-skourto mesa Ο νέος προπονητής της Εθνικής ανδρών, Θανάσης Σκουρτόπουλος και ο τεχνικός σύμβουλος, Κώστας Μίσσας, παρουσιάστηκαν χθες (30/10) σε ειδική Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό ξενοδοχείο. Οι δύο προπονητές αναφέρθηκαν στις επιλογές παικτών που έγιναν για τη στελέχωση της Εθνικής ομάδας ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ δέχθηκαν και ερωτήσεις από εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Σκουρτόπουλος: «Δύσκολη αποστολή»

Αρχικά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε: «Ξεκινά μια νέα προσπάθεια, με τη συνεργασία όλων σας. Για την Ελλάδα και για χώρες με πολλά παιδιά στην Ευρωλίγκα, δημιουργείται ένα δύσκολο πρόβλημα. Χρειάζεται δουλειά , συμμετοχή στον μέγιστο βαθμό από όλους και να έχουμε μία μεγάλη επιτυχία που θα είναι η πρόκριση. Σαν πρώτη φορά, υπάρχει η δυνατότητα να καλούμε 24 παίκτες ξεχωριστούς. Οι κλήσεις αυτές να γίνονται μέσα στα 2 επόμενα παιχνίδια και τους 24. Ο βασικός σκοπός είναι να υπάρχουν κάποια παιδιά στην Ευρωλίγκα. Κάποια παιδιά που διακρίνονται. Και κάποια παιδιά νεότερα που έχουν φτάσει σε μια διάκριση με την Εθνική Νέων Ανδρών ή μικρότεροι να αποκτούν επαφή με την επόμενη ομάδα. Να πάρουν κάποια συμμετοχή. Με αυτό το σκεπτικό καταλήξαμε στους 24 παίκτες. Δεν ξέρουμε πως θα διαμορφωθεί η τελική κατάσταση. Και οι 24 θεωρούνται ενεργοί. Μέχρι τότε».
Συνεχίζοντας ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε: «Έχουμε τα πρώτα έξι ματς και μετά υπάρχει ο δεύτερος όμιλος. Θέλουμε το μάξιμουμ των νικών, γιατί μεταφέρονται. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση. Το πιο δύσκολο ματς είναι το πρώτο στην Αγγλία, που είναι σχεδόν ακέραια κι εμείς θα έχουμε με νέα παιδιά μόλις τρεις προπονήσεις. Είναι μια δύσκολη αποστολή, με πολλές ιδιαιτερότητες, αλλά εμείς θα κάνουμε τη δουλειά που πρέπει με σοβαρότητα. Υπάρχουν πολλά παιδιά που θα έρθουν στη συνέχεια. Όποιος βρεθεί στη δωδεκάδα για κάθε παιχνίδι είναι έτοιμος για το καλύτερο δυνατό. Δεν αμφιβάλω για τα παιδιά που κάλεσα, είναι συνειδητοποιημένοι κι έτοιμοι. Νιώθουν ότι έχουν μια ευκαιρία. Όταν με το καλό φτάσουμε στα τελικά, η βάση των παικτών θα έχει μεγαλώσει, μαζί με τα παιδιά της Ευρωλίγκας και του ΝΒΑ. Ίσως κάποια από αυτά τα παιδιά που είναι στα προκριματικά, θα μπορούσαν να είναι στα τελικά. Για παράδειγμα, γίνεται καιρός κουβέντα για τον Ντούσαν Σάκοτα. Με το ίδιο σκεπτικό θα καλέσουμε το καλύτερο δυνατό γκρουπ παικτών. Πιστεύω πως μέσα από αυτό το δρόμο μπορούν να αναδειχθούν πολλά παιδιά και να πάρουν πράγματα που να τα βγάλουν και στις ομάδες τους. Υπάρχει και το παράδειγμα του Βασιλόπουλου που επέστρεψε στην Εθνική και είναι ένας νικητής της ζωής. Υπάρχουν 7-8 παιδιά που θα γίνουν ο κορμός και θα στηριχτούμε πάνω τους επειδή είναι σε γόνιμη ηλικία. Μπορεί να προστεθούν στο μέλλον και άλλα παιδιά, όπως ο Λούντζης ή ο Χαραλαμπόπουλος που έχουν πάει δανεικοί και παίζουν. Υπάρχει μια μαγιά με 7-8 παιδιά που ελπίζουμε να γίνουν δέκα και να μεγαλώνει συνέχεια».

skourto Για το ποιοι παίκτες μπορούν να αγωνιστούν σε ποιους αγώνες: «Έχουν κληθεί 24 παίκτες. Μπορεί να παίξουν δώδεκα σε ένα ματς και άλλοι δώδεκα στο άλλο. Υπάρχει θεωρητικά αυτή η δυνατότητα. Στο τελευταίο κομμάτι θα κληθεί η καλύτερη δυνατή σύνθεση. Όλα τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι θέλουν να προσφέρουν και δεν περίμεναν τώρα για να το κάνουν».

Για τους συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο: «Στο τιμ δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Έχουμε μιλήσει με κάποια παιδιά. Είχαμε τον Παναγιωτόπουλο και τον Γεραγωτέλλη, που ήταν δύο εξαιρετικοί συνεργάτες, αλλά ανήκουν σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Όταν θα είμαστε έτοιμοι θα τους ανακοινώσουμε. Έχει γίνει μια συζήτηση με τον Σάββα Καμπερίδη και με 3-4 άλλα παιδιά, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Όλα αυτά τα παιδιά είναι εξαιρετικοί προπονητές. Το θέμα είναι η σύνθεση και ποιος θα κάνει τι».

Για τη μη κλήση του Παππά: «Δεν έχει κάποια λογική με βάση αυτά που ακούγονται. Καλέσαμε τέσσερα παιδιά από τον Ολυμπιακό που είναι βάση της Εθνικής. Θα μπορούσαν να είναι και ο Μπόγρης ή ο Τολιόπουλος. Εγώ δεν έχω πει κάτι. Δεν μπορούμε να λέμε τα ίδια πράγματα για τον Παππά και τον Αγραβάνη. Με τον Μπόγρη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δεν έχει δημιουργήσει κανένα θέμα. Το ξεκαθαρίζουμε και τελειώνει εκεί. Αν καλούσαμε περισσότερους παίκτες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και δεν ερχόντουσαν οι παίκτες, δεν θα είχαμε ρόστερ».

Για το επεισόδιο με τον Νίκο Παππά στη Λάρισα: «Τα κριτήρια είναι πολλά. Υπάρχει το αγωνιστικό και το λειτουργικό. Δεν ζητάμε υποταγές ούτε δηλώσεις. Θα μπορούσε να λυθεί όπως κι άλλα πράγματα. Για να γίνει επεισόδιο πρέπει να συμμετέχουν δύο, εγώ δεν συμμετείχα. Ούτε καν άκουσα τι είπε ο Παππάς. Από αλλού το πληροφορήθηκα. Εμείς ξεκινάμε μια προσπάθεια, τα κριτήρια είναι αγωνιστικά και λειτουργικά και έχουμε τη δυνατότητα να καλέσουμε πολύ κόσμο μελλοντικά, αν αυτοί ανταποκριθούν».

Για το ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έγινε στο Ευρωμπάσκετ: «Λάθη γίνονται πολλά από όλους και ειδικά από όσους δουλεύουν σκληρά. Αξιολογούνται ανάλογα με τα δεδομένα και τις σκοπιμότητες. Ξεκινάμε μια δύσκολη προσπάθεια και πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Μίσσας: «Δεν κρατά κανείς κακία σε κανέναν»

missass Από τη δική του πλευρά ο τεχνικός σύμβουλος της Εθνικής ομάδας, Κώστας Μίσσας υπογράμμισε: «Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι αδιαμφισβήτητα είναι μία διαφορετική κατάσταση. Σε σχέση με την ανάλυση και αν θέλετε η λογική να ταξιδέψει στην Ελλάδα, να μοιράζεται και ο υπόλοιπος κόσμος να έχει την επαφή με την Εθνική Ομάδα. Δημιουργούνται πολλά προβλήματα, να είσαι έτοιμος να λύσεις πολλές περιπτώσεις. Ευχή είναι να έχει βρεθεί μία λύση μεταξύ FIBA και Εuroleague για το καλό του μπάσκετ», είπε αρχικά και πρόσθεσε κάνοντας τον απολογισμό της διοργάνωσης που πέρασε. «Εγώ ποτέ δεν θα έβγαινα και θα έλεγα για οποιονδήποτε παίκτη οτιδήποτε. Η δική μου λογική είναι ξεκάθαρα προστασίας. Θέλω όταν συναντιέμαι με κάποιον να τον κοιτάζω στα μάτια. Θέλω να το κλείσουμε το κομμάτι αυτό. Τα 'παράθυρα' σου δίνουν τη δυνατότητα κάποια πράγματα να αλλάξουν, από τη στιγμή που υπάρχει δεκτικότητα και αλλάξουν κάποια πράγματα. Η Εθνική είναι τελείως διαφορετική από την ομάδα. Πρέπει να διαχειρίζεσαι αυτό που έχεις μέσα σου πάντα θετικά. Δεν κρατά κανείς κακία σε κανέναν. Να είμαστε ξεκάθαροι».

Για το αν μίλησε με τον Παππά μετά το Ευρωμπάσκετ είπε: «Με το Νίκο μιλάω τα τελευταία επτά χρόνια. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Μιλάω σε πολλά επίπεδα και σε πολλές λογικές. Το θέμα είναι διαχείρισης πραγμάτων και δεδομένων. Για την μπασκετική του ικανότητα ότι είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη δεν τα λέω τώρα, τα λέω από το 2009 και το 2010. Εγώ έχω μια φοβερή αδυναμία στον συγκεκριμένο παίκτη, οπότε μπορεί κάποιες φορές να είμαι επιεικής».

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software