Η προσοχή στο "Καρδίτσα 2019"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

papatheodorou Η Καρδίτσα βρίσκεται στο επίκεντρο της προπονητικής προσοχής για το επόμενο διήμερο (31 Μαΐου και 1 Ιουνίου), με αφορμή τη διεξαγωγή του τοπικού σεμιναρίου υπό την αιγίδα του ΣΕΠΚ. 

Ο Κώστας Μίσσας, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο Δημήτρης Ξουρίδας θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν και να αναλύσουν θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των προπονητών και να αλληλεπιδράσουν με όσους δώσουν το παρών, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Στο "Καρδίτσα 2019" ο Κώστας Μίσσας θα αναλύσει την early offense και τις βασικές αρχές της man to man άμυνας, ενώ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα αναφερθεί στα είδη παγίδας στο low post και την ανάπτυξη ομαδικής επίθεσης από το low post. Τέλος, ο Δημήτρης Ξουρίδας θα σταθεί στην ανάλυση της αξίας της κατοχής με την χρήση στατιστικών και στη σημασία της motion offense στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε αρχικά στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) πως "είναι μεγάλη χαρά να μοιραζόμαστε ιδέες αυτή την εποχή για το άθλημα που αγαπάμε, ειδικά στην επαρχία, όπου είναι πιο δύσκολη η πρόσβαση σε σεμινάρια", ενώ στη συνέχεια στάθηκε στα θέματα τα οποία θα αναλύσει εκτενώς στο Σεμινάριο.

"Την πρώτη μέρα, θα δώσουμε μεγάλη έμφαση κυρίως στις παγίδες, δηλαδή τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αποφύγουμε παιχνίδι ένας εναντίον ενός κοντά στο καλάθι. Θα δείξουμε τι τάσεις επικράτησαν φέτος στην Α1 και τι χρησιμοποιήσαμε στον ΠΑΟΚ. Αντίστοιχα, την επόμενη μέρα όσον αφορά την επίθεση, θα έχουμε κάποιες ιδέες για το πώς μπορεί να επιτεθεί μια ομάδα με τη βάση της να είναι το low post", ανέφερε και πρόσθεσε αναφορικά με τη δημιουργία από το lowpostπως "η σύγχρονη τάση είναι αυτή, γιατί δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να απειλήσουν στο ένας με έναν. Κι εδώ θα σταθούμε σε κομμάτια που είδαμε πολύ φέτος στην Α1".

Σε ερώτηση για το αν πλέον έχει αλλάξει ο τρόπος εκμετάλλευσης του lowpostσε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αποτελώντας κατά βάση σημείο δημιουργίας και όχι απευθείας εκτέλεσης, απάντησε πως "ναι, γιατί τα undersized παιδιά που παίζουν στο "5", αυτά που ξεχωρίζουν για τα αθλητικά τους προσόντα, τα γρήγορα πόδια και την δυνατότητα να παίξουν άμυνα και μακριά από το καλάθι, δεν έχουν την ίδια ποιότητα με τους centersτου πρόσφατου παρελθόντος. Γι αυτό κιόλας βλέπουμε τη συγκεκριμένη μορφή επίθεσης να ανθεί τα τελευταία χρόνια".

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ξουρίδας σημείωσε πως "θα παρουσιάσω ένα στατιστικό μοντέλο, που αξιολογεί εντελώς αντικειμενικά τους πόντους ανά κατοχή για άμυνα και επίθεση. Ένα τρίτο στοιχείο, που είναι επίσης σημαντικό, είναι το ποσοστό της απώλειας της κατοχής που έχει μια ομάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό εργαλείο γιατί βοηθάει στον προγραμματισμό για τον καθορισμό προπονητικών στόχων για την ομάδα, ώστε να αυξάνεται η αποτελεσματικότητα ανά κατοχή", για να καταλήξει λέγοντας:

"Το motion offense είναι κάτι που έχει ειπωθεί πολλές φορές, αυτό που θα τονίσω εγώ είναι το γιατί πρέπει να παίζεται ένα τέτοιο παιχνίδι στις αναπτυξιακές ηλικίες. Στόχος δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η ανάδειξη και η βελτίωση των παικτών. 

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή των προπονητών στο Σεμινάριο είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα του "Καρδίτσα 2019"

Παρασκευή 31 Μαΐου

17:00 - 18:00 Ανάλυση της αξίας κατοχής της μπάλας (Δημήτρης Ξουρίδας)

18:15 - 19:15  Άμυνα στο low post και είδη παγίδας (Ηλίας Παπαθεοδώρου)

19:30 - 20:30 Early offense (Κώστας Μίσσας)

Σάββατο 1 Ιουνίου

09:30 - 10:30 Motion Offense για αναπτυξιακές ηλικίες (Δημήτρης Ξουρίδας)

10:45 - 11:45 Ανάπτυξη ομαδικής επίθεσης από το low post (Ηλίας Παπαθεοδώρου)

12:00 - 13:00 Βασικές αρχές της mantomanάμυνας (Κώστας Μίσσας)         

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software