Μασλαρινός: "Αρχίζει μια νέα εποχή για την Εθνική Γυναικών"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

maslarinos Η Εθνική Γυναικών πάτησε το κουμπί του restart το φετινό καλοκαίρι, μετά την αποχώρηση τριών πολύ έμπειρων παικτριών (Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου, Λολίτα Λύμουρα) και την αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο. 

Ο Βασίλης Μασλαρινός είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, έχοντας την αποστολή της παρουσίασης ενός ανταγωνιστικού συνόλου στα προκριματικά του EuroBasket 2021 και της ενσωμάτωσης των πολλών νεών (και νεαρών) παικτριών.

Λίγες ώρες πριν από το πρώτο παιχνίδι της προκριματικής φάσης, με αντίπαλο την Σλοβενία, ο Βασίλης Μασλαρινός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την έναρξη των προκριματικών του EuroBasket 2021: "Είναι τα δύο πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του EuroBasket 2021, σηματοδοτούν όμως ταυτόχρονα την έναρξη μιας νέας περιόδου, μιας νέας εποχής για την Εθνική Γυναικών. Αυτή την στιγμή, το μυαλό και η προσπάθεια όλων μας είναι στο παιχνίδι με την Σλοβενία, όχι σε αυτό που ακολουθεί με την Ισλανδία. Η Σλοβενία είναι θεωρητικά το φαβορί του ομίλου, καθώς πρόκειται για μια ομάδα που έχει αυτή τη μορφή σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει τη δική της φιλοσοφία και ταυτότητα, ενώ διαθέτει επίσης παίκτριες της EuroLeague. Από την άλλη, αυτές τις λίγες μέρες που είμαστε μαζι με τα κορίτσια, παρατηρώ ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση και συγκέντρωση. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από το συγκεκριμένο παιχνίδι".

Για τη μετάβαση στη νέα εποχή της Εθνικής Γυναικών: "Καταρχάς θέλω να πω ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να κοουτσάρω την Εθνική Γυναικών, ταυτόχρονα όμως είναι μεγαλη η λύπη που δεν είχα την ευκαιράι να δουλέψω με τα κορίτσια που ολοκλήρωσαν την πορεία τους, όπως η Εβίνα Μάλτση, η Στέλλα Καλτσίδου και η Λολίτα Λύμουρα. Κάθε αλλαγή, ειδικά όταν είναι τόσο μεγάλη, έχει υψηλό βαθμό απαιτήσεων και δυσκολίας, προϋποθέτοντας υπομονή, όρεξη για πολλή δουλειά και αφοσίωση προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι και να έρθει η επιστροφή στο υψηλότερο επίπεδο. Σίγουρα, δεν βρίσκεις κάθε μέρα παίκτριες σαν τις τρις κοπέλες που αποχώρησαν από την Εθνική Γυναικών, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως στο υπάρχον ρόστερ βρίσκονται κορίτσια που αποτελούν βάση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια, έχουν μάθει πολλά δίπλα τους και είναι επίσης πολύ ποιοτικές παίκτριες".

Για το ποιος είναι η μεγαλύτερη δυσκολία αυτή την στιγμή, οι αντίπαλοι που θα βρεθούν απέναντι στην Ελλάδα ή η ενσωμάτωση των νέων προσώπων και η απόκτηση χημείας: "Το δυσκολότερο κομμάτι είναι ένας συνδυασμός αυτών των δύο. Πρέπει να εντάσσουμε τις νέες παίκτριες, να μπαίνουν στη φιλοσοφία και να μαθαίνουν τον ρόλο τους, αλλά ταυτόχρονα να αντιμετωπίζουμε ομάδες με μεγάλη ποιότητα και εμπειρία. Τα κορίτσια που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Εθνική Γυναικών είναι ταλαντούχα, κάτι που σε συνδυασμό με την παρουσία εξαιρετικά ικανού επιτελείου δίπλα μου, συνεπάγεται ότι όλοι θα ανταποκριθούν στην αποστολή τους".

Για το πλάνο που εκπονείται στην Εθνική Γυναικών: "Αυτή την στιγμή, ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ είναι κοντά στα 25 χρόνια. Υπάρχουν δύο αθλήτριες που είναι 16 και 17 ετών, αρκετές ακόμη που σπουδάζουν σε κολέγια και δείχνουν να έχουν όλα τα προσόντα να ενσωματωθούν στην Εθνική Γυναικών τα επόμενα χρόνια. Οι μικρές εθνικές, με εξαίρεση τη Νέων Γυναικών, που είναι στόχος να ανέβει σύντομα, βρίσκονται στην Α' Κατηγορία και έχουν στη σύνθεσή τους ιδιαίτερα ταλαντούχα κορίτσια. Παρακολουθούμε την εξέλιξή τους και θέλουμε σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε -μαζί με τις ομάδες τους- στην εξέλιξή τους, ώστε να χτιστεί μια Εθνική Γυναικών γύρω από την τωρινή φουρνιά, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο και να παραμείνει εκεί".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software