Βισκαδουράκης: "Έχει ανέβει το επίπεδο στο τοπικό πρωτάθλημα της Κρήτης"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

viskadourakis1 Ο Εργοτέλης οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Α' ΕΚΑΣΚ (έχει οκτώ νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές), το οποίο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τη φετινή σεζόν. Η ποιότητα της πρώτης τοπικής κατηγορίας της Κρήτης έχει ανέβει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, κάτι που επισημαίνει κι ο προπονητής του κρητικού συλλόγου, Γιάννης Βισκαδουράκης. 

Ο νεαρός προπονητής μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την προσπάθεια που καταβάλλει ο Εργοτέλης για επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες, το πλάνο που έχει καταρτιστεί και το γεγονός πως η Κρήτη διαθέτει αρκετές ποιοτικές ομάδες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την προσπάθεια που κάνει ο Εργοτέλης τα τελευταία χρόνια για επιστροφή στη Γ' Εθνική: "Είμαστε για τρίτη σεζόν στην Α ΕΚΑΣΚ, κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Η πιο δύσκολη σεζόν ήταν η πρώτη, γιατί όλα ξεκίνησαν από μηδενική βάση. Μαζί με τον πρόεδρο κάναμε τεράστια προσπάθεια για να δημιουργήσουμε ένα καλό ρόστερ, δεδομένου ότι αποχώρησαν όλοι οι παίκτες από την τελευταία σεζόν της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες. Δεν είναι εύκολο να βρεις παιδιά για να γεμίσεις το ρόστερ, οπότε κάναμε ένα "πάντρεμα" παλιών παικτών της ομάδας και νέων παιδιών. Παρά τις δυσκολίες, καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό και να διεκδικήσουμε την άνοδο. Δεν τα καταφέραμε, αλλά δεν απογοητευτήκαμε. Συνεχίσαμε την προσπάθεια και την σκληρή δουλειά. Το σημαντικό ήταν ότι μπήκαν οι βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Για δεύτερη σεζόν, πέρσι, πήγαμε πάλι στον τελικό απέναντι σε ένα μεγαθήριο, με παίκτες που έχουν παραστάσεις και εμπειρίες από μεγάλες κατηγορίες. Ο Εργοτέλης λόγω ονόματος και ιστορίας είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στην επιφάνεια και να πρωταγωνιστεί. Ξέραμε ότι, όπως κι αν είναι η κατάσταση, έπρεπε να κερδίζουμε και να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό. Αποφασίσαμε να κάνουμε έναν σωστό σχεδιασμό και μακρόπνοο πλάνο. Η ομάδα θα πορευτεί με νέα παιδιά, από τα σπλάχνα του συλλόγου που θα αγαπούν τον Εργοτέλη".

Για τους στόχους της φετινής σεζόν: "Φέτος η ομάδα δημιουργήθηκε με αυτοσκοπό την άνοδο στη Γ' Εθνική. Κάτι που βέβαια δεν θα είναι καθόλου εύκολο αφού καλούμαστε να ανταγωνιστούμε την πιο ιστορική της πόλης, το Ηράκλειο. Παράλληλα υπάρχουν κι άλλες πολύ καλές, όπως ο Ηρόδοτος. Οπότε η αποστολή είναι δύσκολη, αλλά αυτό μόνο καλό θα κάνει στο τοπικό πρωτάθλημα".

Για την ποιότητα του τοπικού πρωταθλήματος της Κρήτης: "Τα τελευταία χρόνια κι αφού επέστρεψα στην Κρήτη, μετά την ολιγοετή παρουσία μου στην Αθήνα, αντιλήφθηκα ότι υπάρχει αύξηση των ομάδων, αλλά και της ποιότητας των αθλητών. Μετά από χρόνια το τοπικό πρωτάθλημα απαρτίζεται από δώδεκα ομάδες, η πλειοψηφία των οποίων είναι ανταγωνιστικές. Έχει ανέβει το επίπεδο, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν, σε αυτό έχει βοηθήσει το γεγονός πως υπάρχουν αρκετοί νέοι προπονητές με πολλή όρεξη και διάθεση, με νέες ιδέες και φιλοσοφία. Οι προπονητές έχουν παίξει, θεωρώ, σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι. Γίνεται καλή δουλειά, από χαμηλά. Απέχουμε βέβαια πολύ από αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ιδανικές συνθήκες".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software