"Μην υποβαθμίζετε τον Έλληνα προπονητή

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.
block_mikro.jpg Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης είναι αποφασισμένος όχι απλά να συνεχίσει, αλλά και να εντείνει τις προσπάθειες του για την υπεράσπιση του Έλληνα προπονητή. Σε αυτά τα πλαίσια από την πρώτη κιόλας αγωνιστική των πρωταθλημάτων, απέστειλε επιστολές προς το σωματείο "Άρτεμις Βόλου", που απασχολεί αλλοδαπό προπονητή χωρίς να έχει το δικαίωμα βάσει νομοθεσίας.
block.jpg

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης είναι αποφασισμένος όχι απλά να συνεχίσει, αλλά και να εντείνει τις προσπάθειες του για την υπεράσπιση του Έλληνα προπονητή. Σε αυτά τα πλαίσια από την πρώτη κιόλας αγωνιστική των πρωταθλημάτων, απέστειλε επιστολές προς το σωματείο "Άρτεμις Βόλου", που απασχολεί αλλοδαπό προπονητή χωρίς να έχει το δικαίωμα βάσει νομοθεσίας.

Η επιστολή είχε αποδέκτες την πρόεδρο του σωματείου κ. Ευγενία Φραγκούλη και τον προπονητή Ηλία Γιννάκουρα, που δηλώνεται αντί του αλλοδαπού τεχνικού στο φύλλο αγώνος.

Η επιστολή προς το Σωματείο Άρτεμις Βόλου"

"Κα. Πρόεδρε,

ο Σύνδεσμος μας έχει την ενημέρωση ότι στο γυναικείο τμήμα Καλαθοσφαίρισης του συλλόγου σας, απασχολείτε αλλοδαπό προπονητή για τις προπονήσεις του τμήματος αυτού, ενώ στους αγώνες του δηλώνεται στο φύλλο αγώνος Έλληνας προπονητής.

Όπως πιστεύουμε ότι γνωρίζετε, σύμφωνα με το Ν.2725/99, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (Υ.Α 11671/2005) δεν επιτρέπεται η απασχόληση αλλοδαπού προπονητή στην Α2 εθνική κατηγορία, στις κατηγορίες δε, που επιτρέπεται η απασχόληση αλλοδαπού πρέπει να πληρεί τις προϋποθέσεις που θέτουν οι ανωτέρω διατάξεις.

Επειδή, η ανωτέρω μεθόδευση όχι μόνο αποτελεί παράβαση της νομιμότητας, όχι μόνο υποβαθμίζει το ρόλο και την αξία του Έλληνα προπονητή στον ελληνικό χώρο και σε διεθνές επίπεδο, αλλά αποτελεί «κακό προηγούμενο» που μπορεί να ενθαρρύνει παρόμοια περιστατικά με συνεχιζόμενη παράβαση των νόμιμα θεσμοθετημένων διατάξεων.

Επειδή ο Σύνδεσμος μας θα υπερασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματα των μελών του με προσφυγή σε κάθε αρμόδιο φορέα (αστυνομικές αρχές, επιθεώρηση εργασίας, ΙΚΑ κλπ).

Επειδή, το ανωτέρω θέμα προς διερεύνηση.

Παρακαλούμε όπως εντός πέντε ημερών από τη λήψη της παρούσας λάβετε θέση επί του ανωτέρω θέματος με έγγραφη επιστολή σας".

Η επιστολή προς τον Ηλία Γιαννάκουρα 

"Ο Σύνδεσμος μας έχει ενημερωθεί ότι στη γυναικεία ομάδα Καλαθοσφαίρισης του σωματείου ΑΡΤΕΜΙΣ ΒΟΛΟΥ, στους αγώνες της οποίας δηλώνεστε εσείς ως πρώτος προπονητής, τα καθήκοντα του προπονητή (προπονήσεις, καθοδήγηση), ασκεί αλλοδαπός προπονητής, ο οποίος όχι μόνο δεν έχει νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή καλαθοσφαίρισης, αλλά απασχολείται και σε μια ομάδα (Α2 Εθνική Κατηγορία), στην οποία όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το Ν.2725/99, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (Υ.Α 11671/2005), δεν επιτρέπεται η απασχόληση αλλοδαπού προπονητή.

Όπως αντιλαμβάνεσθε, με την ανωτέρω τακτική, ενθαρρύνετε την προσέλευση στη χώρα μας αλλοδαπών προπονητών, οι οποίοι όχι μόνο παρανόμως απασχολούνται και πιθανώς χωρίς νόμιμα προσόντα, αλλά καταλαμβάνουν θέσεις Ελλήνων Προπονητών, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο δεν έχουν τις οικονομικές απολαβές των συναδέλφων τους, αλλά το σημαντικότερο, υποβαθμίζεται η αξία, ο ρόλος, η αξιοπρέπεια και η προσπάθεια του συνόλου των Ελλήνων Προπονητών για την αναβάθμιση της θέσης του Έλληνα προπονητή στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο.

Επειδή η ανωτέρω συμπεριφορά δεν συνάδει με τις αρχές, το ρόλο και τις θεσμοθετημένες διατάξεις για την προστασία του επαγγέλματος μας, κάθε δε παράβαση των διατάξεων αυτών επισύρει πειθαρχική ποινή (ανάλογα με τη σοβαρότητα -από επίπληξη ως ανάκληση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος).

Επειδή, το ανώτερο θέμα είναι προς διερεύνηση.

Παρακαλούμε όπως εντός πέντε ημερών από τη λήψη της παρούσας λάβετε θέση επί του ανωτέρω θέματος".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελώνe-genius.gr ...intelligent web software