Υπενθύμιση για το φύλλο αγώνα και τους προπονητές

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Με αφορμή σχετική ερώτηση, που υπεβλήθη τις προηγούμενες ημέρες από προπονητή - μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, ο ΣΕΠΚ υπενθυμίζει τα εξής: 

Στα πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών για να γίνει αναγραφή στο φύλλο αγώνος προσώπου ως προπονητή θα πρέπει να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου, δηλαδή να είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και δελτίου ταυτότητας προπονητή. Αυτό ισχύει και για τον πρώτο και για τον βοηθό προπονητή.

Η αναγραφή στο φύλλο αγώνος προσώπου ως προπονητή έχοντος τις ανωτέρω προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος ισχύει για όλες τις κατηγορίες πρωταθλημάτων και για όλες τις ηλικιακές βαθμίδες

Επίσης, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς παιδιάς (άρθρο 16 παρ.16.6), οι εγγεγραμμένοι στο φύλλο αγώνος προπονητές δικαιούνται να καθοδηγούν την ομάδα στους επίσημους αγώνες και άρα να είναι όρθιοι (είτε ο πρώτος είτε ο βοηθός – όχι και οι δύο μαζί) και να δίνουν οδηγίες.

Ο έλεγχος των ανωτέρω γίνεται από τον Κομισάριο και τους διαιτητές, αντίστοιχα.

Η αναγραφή στο φύλλο αγώνος προσώπου μη κατόχου δελτίου ταυτότητας προπονητή συνιστά παράβαση του Κανονισμού Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (Υ.Α.11671/2005) και επισύρει ποινές για το σωματείο εφόσον ασκηθεί ένσταση για το λόγο αυτό.

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software